Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Rezerves vārtsargs kaldina Ēģiptes faraonu uzvaru pendeļu sērijā

Rezerves vārtsargs kaldina Ēģiptes faraonu uzvaru pendeļu sērijā
Ēģiptes izlases vārtsargs Mohameds Abū Gabals. Foto: Reuters/Scanpix

Āfrikas Nāciju kausa izcīņas ceturtdaļfinālu sasniegusi Ēģiptes valstsvienība, kas ar 0:0, 5:4 11 metru sitienu sērijā pieveica Kotdivuāru. Par mača faraonu galveno varoni kļuva komandas rezerves vārtsargs Mohameds Abū Gabals.

• Par spīti divām nullēm uz tablo, kas tika fiksētas gan pēc pamatlaika, gan papildlaika abas komandas izveidoja pietiekami daudz vārtu gūšanas momentu, tomēr abu vienību laukuma spēlētājus pievīla neprecizitāte uzbrukuma noslēdzošajā fāzē vai arī nevainojami vārtos darbojās vārtsargi.

• Kotdivuāriešu rindās laukumā atgriezās izlases vadošais aizsargs Ēriks Bajī, kurš grupu turnīra mačā pret Sjerraleoni guva galvas savainojumu, pēcāk izlaižot spēli pret Alžīriju.

• Cīņas gaitā Kotdivuiāras vārtos pārliecinoši darbojās Badrā Ali Sangarē, no viņa neatpaliekot arī kolēģim pretējā laukuma pusē Mohamedam El Šenavi. Tomēr 33 gadus vecais El Šenavi pamatlaika izskaņā cīņā par bumbu savu vārtu priekšā guva ceļgala savainojumu, pēc kura ēģiptiešu pamatvārtsargs nespēja turpināt spēli. Karjeras nozīmīgākajā mačā laukumā tika sūtīts Mohameds Abū Gabals, turpinājumā apliecinot savas kvalitātes.

• Abū Gabala spilgtākā epizode papildlaikā pienāca 104. minūtē, kad 32 gadus vecais vārtsargs slaidā lēcienā no neitralizēja Ibrahima Sangarē sitienu pēc kura bumba ar griezienu lidoja vārtu labajā augšējā stūrī.

• Kotdivuāriešu rindās flangā ļoti pamanāms šovakar bija Londonas "Arsenal" uzbrucējs Nikolā Pepē, komandas biedriem izkārtojot vairākas labas pozīcijas. Savukārt ēģiptiešu superzvaigznei Mohamedam Salāham piebalsoja uz maiņu laukumā sūtītais Birmingemas "Aston Villa" pussargs Trezegē, vairākkārt gan raidot bumbu pāri vārtiem.

11 metru sitienu sērijā vienīgo kļūdu pieļāva iepriekš minētais Mančestras "United" aizsargs Bajī, kurš pēc īsa ieskrējiena izdarīja salīdzinoši vāju sitienu kreisajā stūrī, Abū Gabalam spējot noreaģēt un atsist bumbu. Simboliski, ka pendeļu sēriju noslēdza Ēģiptes līderis Salāhs.

• Ceturtdaļfinālā Ēģipte 30. janvārī spēkosies pret citu Ziemeļāfrikas reģiona izlasi Maroku.

Visas Āfrikas Nāciju kausa spēles skaties tiešraidē Viaplay.

Āfrikas Nāciju kausa astotdaļfināls

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Burkinafaso - Gabona1:1; 7:6 pss.Traorē 28' – Girā 90'+1(s.v.)
Nigērija - Tunisija0:1 (0:0)Msakni 47'
Gvineja - Gambija0:1 (0:0)Barovs 71'
Kamerūna - Komoras2:1 (1:0)Toko Ekambi 29' Abubakars 70' – Mčangamā 81'
Senegāla - Kaboverde2:0 (0:0)Manē 63' Djengs 90'+2
Mali - Ekvatoriālā Gvineja26.01.
Maroka - Malāvija2:1 (1:1)En Nesiri 45+2` Hakimi 70` – Mhango 7`
Kotdivuāra - Ēģipte0:0; 4:5 pss.

Izmantotie resursi:
https://www.cafonline.com/total-afr...


, 2022-01-26 21:28, pirms 2 gadiem
...biju nolēmis Āfrikas kausu sākt skatīt no izslēgšanas spēlēm un tādu kā ziloņi pret faraoniem ņēmu kā pirmo....vilšanās, tik daudz labās līgās spēlējošo, vismaz 5 no EPL, bet futbols no pagājušā gadsimta...tauta pastaigājas, nekāda presinga, malējie aizsargi neiet uzbrukumā, Salaham ne reizi netika iedota bumba, lai viņš varētu aizskriet ...vispār man radās iespaids, ka spēlētāji 120 minūtes gaida pendeles ...vienīgais patīkamais no mača, ka ManUtd neiesita pendeli, bet Liverpool iesita zārka naglu ...
Mirklis pēc Lautaro Martinesa vārtu guvuma. Foto: Kevork Djansezian/AFP/Scanpix
6

Argentīna zaudē pirmo puslaiku, taču Eiropas lielklubu zvaigznes nolauž Kostariku

11. uzvaru kopš iepriekšējā Pasaules kausa beigām aizvadītajās 12 spēlēs izcīnīja Argentīnas valstsvienība, kura Losandželosā ar 3:1 pieveica Kostarikas futbolistus.
Mihailo Mudriks. Foto: Czarek Sokolowski/AP/Scanpix
5

Ukraiņi atgūstas arī pret Islandi, Ščensnijs ieved Poliju finālturnīrā

Pēdējās divas ceļazīmes uz šovasar Vācijā paredzēto Eiropas meistarsacīkšu finālturnīru nopelnīja Ukrainas un Polijas futbolisti, kuri spraigās cīņās pieveica attiecīgi Islandi un Velsu.
Endriks. Foto: AFP/Scanpix

17 gadus vecais Endriks atkal iesit, Spānija un Brazīlija trīs pendeļu spēlē uzvarētāju neatrod

Otrdienas vakarā pārbaudes spēles aizvadījušas vairākas Eiropas un pasaules vadošās komandas. Madridē mājinieki spāņi realizēja divas pendeles, bet Brazīlija kompensācijas laikā atbildēja ar savu 11 metru soda sitienu (3:3). Brazīlijas labā vārtus guva arī 17 gadus vecais Endriks.