Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Debitante Katara triumfē Zelta kausa grupā, izvairoties no Meksikas

Debitante Katara triumfē Zelta kausa grupā, izvairoties no Meksikas
Kataras izlases futbolists Ahmeds Alāeldins svin vārtu guvumu. Foto: Justin Rex/AP/Scanpix

ASV notiekošajā CONCACAF Zelta kausa izcīņā beidzies apakšgrupu turnīrs, noskaidrojoties visiem ceturtdaļfināla pāriem. D grupā pirmo vietu ieguva finālturnīra debitante Katara, kas ar 2:0 apspēlēja Hondurasu, savukārt C grupā cīņā par līderpozīciju Kostarika ar 1:0 pieveica Jamaiku.

Katariešiem pirmās pozīcijas iegūšanai šonakt bija nepieciešama uzvara, kamēr Hondurasai pietika arī ar neizšķirtu. Kaut ilgāk (59%) bumbu kontrolēja Hondurasas valstsvienība, tomēr krietni bīstamākus uzbrukumus veidoja Katara, 2022. gada FIFA Pasaules kausa saimniecei priekšgalā izvirzoties 25. minūtē, skaistu sitienu no asa leņķa izdarot Homamam Ahmedam, kurš bumbu "ielika" zem pārliktņa.

Pirmā puslaika beigās katarietis Akrams Afifs nespēja realizēt 11 metru soda sitienu, divus Kataras futbolistu raidījumus pēc kārtas atvairot hondurasiešu vārtsargam Luisam Aurelio Lopesam Fernandesam. Savukārt pamatlaika pēdējās sekundēs punktu spēlei ar triecienu tukšos vārtos pretuzbrukumā pielika Abdulazizs Hatims - 2:0. Katara ceturtdaļfinālā spēkosies pret Salvadoru, bet Hondurasai gaidāms Meksikas pārbaudījums.

Paralēlajā mačā trešo vietu D grupā izcīnīja Panama, kas, pateicoties Spānijas kluba "Deportivo Alaves" spēlētāja Hosē Rodrigesa diviem precīziem sitieniem, ar 3:1 sakāva pastarīti Grenādu.

C apakšgrupā Kostarika 53. minūtē izmantoja vienu no saviem retajiem vārtu gūšanas momentiem, jamaikiešu cietoksni iekarojot izlases veterānam Braienam Ruisam. Kopumā liels pārsvars gan piederēja Jamaikai, kas izdarīja par 13 sitieniem vairāk (18-5), tomēr 72. minūtē skaitliskajā mazākumā nonākušās Kostarikas pusē stāvēja veiksme, kā arī vārtsargu Leonela Moreiras (tieši viņš tika noraidīts) un Estebana Alvarado meistarība. Kostarikāņi ceturtdaļfinālā eksaminēs Kanādu, savukārt Jamaika centīsies izslēgt turnīra saimnieci ASV.

Savu vēsturiski pirmo panākumu Zelta kausā guva Surinama, ar 2:1 uzveicot mazākumā palikušo Gvadelupu. Uzvaras vārtus 79. minūtē iesita Naidžels Haselbainks.

Zelta kauss - C un D grupas

VKomandaVārtiPVKomandaVārtiP
1.Kostarika6:291.Katara9:37
2.Jamaika4:262.Hondurasa7:46
3.Surinama3:533.Panama8:74
4.Gvadelupa3:704.Grenāda1:110

Izmantotie resursi:
https://www.concacaf.com/gold-cup/


, 2021-07-21 09:21, pirms 3 gadiem
Esmu pamodies no ilgstoša miega (komas)... paskaidrojiet kā un kopš kura laika CONCACAF iet kopā ar Kataru? Kurš tur ir teleportējies?
, 2021-07-21 10:05, pirms 3 gadiem
Organizētāji,ja vēlas, var uzaicināt viesu komandu ārpus Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību komandām. tā savā laikā CONCACAF ir spēlējusi Brazīlija, Dienvidāfrika, Dienvidkoreja. tagad arī Katara.
, 2021-07-21 11:37, pirms 3 gadiem
Katara spēlējusi daudz kur...
nez vai nopirks tiesības piedalīties arī Eiropas čempionātā?
Sergejs Barbarezs. Foto: vijesti.ba

Bijušais kapteinis Barbarezs kļūst par Bosnijas un Hercegovinas galveno treneri

LETA--AFP. Bijušais Bosnijas un Hercegovinas vīriešu futbola izlases kapteinis Sergejs Barbarezs piektdien kļuva par valstsvienības galveno treneri.
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.