Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Uzbrukumā sievietēm apsūdzētais Gigss oficiāli pametis Velsas galvenā trenera amatu

Uzbrukumā sievietēm apsūdzētais Gigss oficiāli pametis Velsas galvenā trenera amatu
Raiens Gigss. Foto: Reuters/Scanpix

Raiens Gigss šodien oficiāli pavēstījis, ka atkāpjas no Velsas futbola izlases galvenā trenera amata, kuru nav vadījis kopš 2020. gada novembra. Pret speciālistu ir izvirzīta apsūdzība par uzbrukumu sievietēm, bet Velsa viņa prombūtnes laikā pratusi kvalificēties Pasaules kausam.

Raiens Gigss, lai arī skaitījās Velsas galvenais treneris, nevadīja to oficiālās spēlēs kopš 2020. gada novembra, kad viņu Mančestrā arestēja par uzbrukumu draudzenei. Vēlāk pret drošības naudu viņu atbrīvoja, taču uz Velsas komandtiltiņa Gigss neatgriezās. 2021. gada aprīlī pret Gigsu tika ierosināta krimināllieta un pret viņu tika izvirzīta apsūdzība par dažādas pakāpes uzbrukumiem divām sievietēm, vienai no viņām pēc policijas ierašanās notikumu vietā sniegta medicīniskā palīdzība.

Šodien Raiens Gigss paziņojis, ka oficiāli atkāpjas no galvenā trenera amata. Velsas Futbola asociācija savā mājaslapā izplatījusi paziņojumu, kurā pateikusies speciālistam par darbu tās labā. ''Vēlamies pateikties Raienam Gigsam par laiku kopā ar Velsas vīriešu izlasi. Mēs novērtējam lēmumu, kuru viņš pieņēmis, jo tas ir labākajās Velsas futbola interesēs. Izlases galvenā koncentrācija šobrīd tiek veltīta Pasaules kausam šī gada beigās.''

Laikā, kad Gigss atradās prom no izlases, to vadīja viņa asistents Roberts Peidžs, kura vadībā Velsa pirmo reizi kopš 1958. gada kvalificējās Pasaules kausa izcīņai, izšķirošajā ''play-off'' spēlē ar 1:0 uzvarot Ukrainu. Katarā tā spēlēs B apakšgrupā kopā ar Anglijas, Irānas un ASV izlasēm.

Gigss par Velsas galveno treneri tika iecelts 2018. gadā. Pirms tam speciālists strādāja Anglijas Premjerlīgas klubā Mančestras ''United'', 2014. gadā uz brīdi pildot galvenā trenera pienākuma izpildītāja uzdevumus, bet vēlāk līdz 2016. gadam esot galvenā trenera asistents. Visu spēlētāja karjeru Gigss pavadīja tieši ''United''.

Izmantotie resursi:
https://www.faw.cymru/en/news/faw-s...
https://www.bbc.com/sport/football/...


, 2022-06-21 06:55, pirms 2 gadiem
Meditācija ne līdz galam palīdzēja =D
Mirklis pēc Lautaro Martinesa vārtu guvuma. Foto: Kevork Djansezian/AFP/Scanpix
6

Argentīna zaudē pirmo puslaiku, taču Eiropas lielklubu zvaigznes nolauž Kostariku

11. uzvaru kopš iepriekšējā Pasaules kausa beigām aizvadītajās 12 spēlēs izcīnīja Argentīnas valstsvienība, kura Losandželosā ar 3:1 pieveica Kostarikas futbolistus.
Mihailo Mudriks. Foto: Czarek Sokolowski/AP/Scanpix
5

Ukraiņi atgūstas arī pret Islandi, Ščensnijs ieved Poliju finālturnīrā

Pēdējās divas ceļazīmes uz šovasar Vācijā paredzēto Eiropas meistarsacīkšu finālturnīru nopelnīja Ukrainas un Polijas futbolisti, kuri spraigās cīņās pieveica attiecīgi Islandi un Velsu.
Endriks. Foto: AFP/Scanpix

17 gadus vecais Endriks atkal iesit, Spānija un Brazīlija trīs pendeļu spēlē uzvarētāju neatrod

Otrdienas vakarā pārbaudes spēles aizvadījušas vairākas Eiropas un pasaules vadošās komandas. Madridē mājinieki spāņi realizēja divas pendeles, bet Brazīlija kompensācijas laikā atbildēja ar savu 11 metru soda sitienu (3:3). Brazīlijas labā vārtus guva arī 17 gadus vecais Endriks.