Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Pasaules kausā futbolā sievietēm tiks palielināta kopējā naudas balvu summa

Pasaules kausā futbolā sievietēm tiks palielināta kopējā naudas balvu summa
Džanni Infantīno. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AFP. Gaidāmajā sieviešu Pasaules kausa futbolā finālturnīrā, salīdzinot ar 2019.gada turnīru, naudas balvu fonds tiks trīskāršots, sasniedzot 152 miljonus ASV dolāru (apmēram 141 miljons eiro), paziņoja pārvēlētais Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Džanni Infantīno.

2019.gada Pasaules kausā sievietēm kopējā naudas balvu summa sastādīja 50 miljonus ASV dolāru (apmēram 47 miljoni eiro), kamēr vēl vienā Pasaules kausa finālturnīrā pirmā tā naudas balvas sastādīja vien 15 miljoni ASV dolāru (apmēram 14 miljoni eiro).

Neskatoties uz to, ka ir acīmredzama izaugsme finansējuma piesaistē arī sieviešu turnīriem, nevienlīdzība ir pietiekoši liela. Pērn notikušajā Pasaules kausa finālturnīrā vīriešiem kopējā naudas balvu summa sasniedza 440 miljonus ASV dolāru (apmēram 413 miljoni eiro).

"Diemžēl ne visa industrija vēlās iesaistīties. Ja raidorganizācijas un sponsori vīriešu Pasaules kausam piedāvā 100 miljonus, tad sieviešu turnīram tas ir tikai viens miljons vai pat mazāk," teica Infantīno. "Sievietes ir pelnījušas daudz vairāk par to un mēs esam šeit, lai cīnītos par to ar viņām kopā."

2023.gada Pasaules kauss sievietēm no 20.jūlija līdz 20.augustam norisināsies Jaunzēlandē un Austrālijā.

Izmantotie resursi:
LETA


Mirklis pēc Lautaro Martinesa vārtu guvuma. Foto: Kevork Djansezian/AFP/Scanpix
6

Argentīna zaudē pirmo puslaiku, taču Eiropas lielklubu zvaigznes nolauž Kostariku

11. uzvaru kopš iepriekšējā Pasaules kausa beigām aizvadītajās 12 spēlēs izcīnīja Argentīnas valstsvienība, kura Losandželosā ar 3:1 pieveica Kostarikas futbolistus.
Mihailo Mudriks. Foto: Czarek Sokolowski/AP/Scanpix
5

Ukraiņi atgūstas arī pret Islandi, Ščensnijs ieved Poliju finālturnīrā

Pēdējās divas ceļazīmes uz šovasar Vācijā paredzēto Eiropas meistarsacīkšu finālturnīru nopelnīja Ukrainas un Polijas futbolisti, kuri spraigās cīņās pieveica attiecīgi Islandi un Velsu.
Endriks. Foto: AFP/Scanpix

17 gadus vecais Endriks atkal iesit, Spānija un Brazīlija trīs pendeļu spēlē uzvarētāju neatrod

Otrdienas vakarā pārbaudes spēles aizvadījušas vairākas Eiropas un pasaules vadošās komandas. Madridē mājinieki spāņi realizēja divas pendeles, bet Brazīlija kompensācijas laikā atbildēja ar savu 11 metru soda sitienu (3:3). Brazīlijas labā vārtus guva arī 17 gadus vecais Endriks.