Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Āfrikas Nāciju kausa spēlē Senegālā fani satrakojas, ievaino sporta ministru

Āfrikas Nāciju kausa spēlē Senegālā fani satrakojas, ievaino sporta ministru
Kotdivuāras līdzjutēji kopīgiem spēkiem pamet "Leopold Senghor" stadiona tribīnes
Foto: AFP/Scanpix

Sestdien Dakārā norisinājās 2013. gada Āfrikas Nāciju kausa kvalifikācijas izšķirošās kārtas atbildes spēle starp vietējo Senegālas izlasi un Kotdivuāru. Viesiem esot vadībā ar 2:0 aptuveni 15 minūtes pirms mača beigām mājinieki līdzjutēji satrakojās un sarīkoja milzīgas nekārtības, kā rezultātā ievainojumus guva ap desmit cilvēku. To starpā arī Senegālas sporta ministrs.

Pirms mēneša (8. septembrī) komandas tikās pirmo reizi, Kotdivuārai svinot panākumu ar rezultātu 4:2. Atbildes spēle sestdien notika Senegālas galvaspilsētā Dakārā esošajā 60 000 līdzjutēju ietilpīgajā "Leopold Senghor" stadionā. Pēc bezvārtu pirmā puslaika otrā sākumā kotdivuāriešu spožākā zvaigzne Didjē Drogbā atklāja rezultātu. 71. minūtē Drogbā izcēlās vēlreiz, šoreiz realizējot tiesneša piešķirto 11 metru soda sitienu.

Divi zaudēti vārti vietējo līdzjutēju mēram bija gana - sākumā uz laukuma tika sviests viss, kas pa rokai - ēdieni, dzērieni, vēlāk netika smādēti arī akmeņi un nodrupušais stadiona apmetums. Senegālieši sāka dedzināt miskastes, plēst karogus (kas interesanti - ne tikai pretinieku, bet arī savus...). Kotdivuāras līdzjutēji pēc iespējas ātrāk mēģināja atstāt tribīnes, saskrienot laukuma centrā, kur tos aplenca vietējie drošības spēki.

Pēcāk Kotdivuāras futbolisti un līdzjutēji no laukuma centra tika aizvesti līdz stadiona izejai un uz ģērbtuvēm, policistiem virs galvām turot vairogus, jo senegāliešu līdzjutēji savas huligāniskās darbības nebija pārstājuši. Neraugoties uz aizsardzību, ievainojumus guva aptuveni desmit cilvēku. Kā vēlāk noskaidrojās, starp cietušajiem ir arī Senegālas Sporta ministrs El Hadži Maliks Gaku, kuram trāpījis kāda līdzjutēja mestais akmens.

40 minūtes pēc incidenta sākuma ārpus stadiona turpinājās nekārtības un sadursmes, bet stadionā pa to laiku tika nolemts pārtraukto spēli neturpināt, un Kotdivuāra divu spēļu summā triumfēja ar 6:2, tiekot pie ceļazīmes uz janvārī paredzēto Āfrikas Nāciju kausa finālturnīru.

Kopumā zināmas jau septiņas kvalifikācijas turnīra veiksminieces - bez Kotdivuāras arī Gana, Mali, Nigērija, Zambija, Maroka un Tunisija. Pārējās astoņas komandas noskaidrosies šodien. Dienvidāfrikas valstsvienība jau garantējusi vietu turnīrā kā mājiniece un kvalifikācijā nepiedalās.

Izmantotie resursi:
BBC


, 2012-10-14 13:45, pirms 11 gadiem
Ko darīsim? Nolamāsim vai vedīsim Latvijas labākos līdzjutējus uz Senegālu pieredzes apmaiņas programmā? Pekam, Tedam un Aleksandram S. būtu, par ko padomāt...
, 2012-10-14 14:32, pirms 11 gadiem
Dodjē Drogbā atklāja rezultātu.... Dodjē, lai gan tas mani nepārsteidz...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-14 15:13, pirms 11 gadiem
Nu jau bērneļiem lielie prieki , pārrakstījās cilvēks netīšām .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Mirklis pēc Lautaro Martinesa vārtu guvuma. Foto: Kevork Djansezian/AFP/Scanpix
6

Argentīna zaudē pirmo puslaiku, taču Eiropas lielklubu zvaigznes nolauž Kostariku

11. uzvaru kopš iepriekšējā Pasaules kausa beigām aizvadītajās 12 spēlēs izcīnīja Argentīnas valstsvienība, kura Losandželosā ar 3:1 pieveica Kostarikas futbolistus.
Mihailo Mudriks. Foto: Czarek Sokolowski/AP/Scanpix
5

Ukraiņi atgūstas arī pret Islandi, Ščensnijs ieved Poliju finālturnīrā

Pēdējās divas ceļazīmes uz šovasar Vācijā paredzēto Eiropas meistarsacīkšu finālturnīru nopelnīja Ukrainas un Polijas futbolisti, kuri spraigās cīņās pieveica attiecīgi Islandi un Velsu.
Endriks. Foto: AFP/Scanpix

17 gadus vecais Endriks atkal iesit, Spānija un Brazīlija trīs pendeļu spēlē uzvarētāju neatrod

Otrdienas vakarā pārbaudes spēles aizvadījušas vairākas Eiropas un pasaules vadošās komandas. Madridē mājinieki spāņi realizēja divas pendeles, bet Brazīlija kompensācijas laikā atbildēja ar savu 11 metru soda sitienu (3:3). Brazīlijas labā vārtus guva arī 17 gadus vecais Endriks.