Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Platinī zaudē arī arbitrāžas tiesā un atstās UEFA prezidenta amatu

Platinī zaudē arī arbitrāžas tiesā un atstās UEFA prezidenta amatu
Mišels Platinī
Foto: AFP/Scanpix

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) tikai daļēji apmierinājusi UEFA prezidenta Mišela Platinī apelāciju, samazinot viņa diskvalifikācijas apmēru no sešiem gadiem līdz četriem, taču šāds lēmums tik un tā liks viņam aiziet no UEFA.

CAS komisija paziņojusi, ka pēc izmeklēšanas tā nav guvusi pierādījumus par Zepa Blatera 2011. gadā veiktā gandrīz divu miljonu eiro vērtā maksājuma likumību. Tiek norādīts, ka tikai Blaters un saņēmējs Mišels Platinī var apliecināt šī maksājuma pamatojumu, turklāt nav pieejams nekāds darba līgums, kas apliecināt bēdīgi slavenā maksājuma veikšanu astoņus gadus pēc darba saistībām.

CAS arī vērsa uzmanību uz to, ka FIFA attiecīgās iestādes šo maksājumu sāka izmeklēt tikai četrus gadus pēc tā veikšanas, neskatoties uz to, ka tās bijušas informētas par šo faktu. Tāpat CAS atzīmē faktu, ka maksājumu Platinī saņēmis tikai četrus mēnešus pirms FIFA vēlēšanām, kurās piedalījies arī Blaters.

Līdz ar to CAS noraida Platinī prasību atcelt diskvalifikāciju no futbola aktivitātēm, taču, ņemot vērā viņa citu pārkāpumu trūkumu, noteikusi jaunu soda apmēru četru gadu garumā. CAS ir sporta jurisdikcijas augstākā instance, un tās lēmums vairs nav pārsūdzams. Šāds iznākums praktiski iznīcina Platinī politisko karjeru futbolā, jo jaunais soda apmērs tik un tā neļaus viņam kandidēt arī nākamajās FIFA prezidenta vēlēšanās 2019. gadā.

Platinī pārstāvji paziņojuši, ka viņš atstās UEFA prezidenta amatu nākamajā kongresā. Bijušā franču futbolista pārstāvji arī kritizējuši CAS lēmumu un nosaukuši to par ļoti netaisnīgu, taču, kā jau minēts, iespēju to apstrīdēt vairs nav.

60 gadus vecais Platinī UEFA vadīja kopš 2007. gada, bet viņa diskvalifikācijas dēļ aktīvā UEFA vadītāja pienākumus pilda Spānijas Futbola asociācijas prezidents Anhels Marija Viljars.

Izmantotie resursi:
09.05.16 - FOOTBALL - The Court of Arbitration...


, 2016-05-09 14:37, pirms 8 gadiem
Lai rotē uz Latviju! Te štelles aizies!
, 2016-05-09 15:07, pirms 8 gadiem
Lai Ginesa rekordisti GI un JM turpina uzlabot savus ilggadības rekordus LFF vadības krēslos!!! Latvijas futbola tautas atbalstīti viņi platiem soļiem ved uz PČ finālu!!! Par to ir jāiedzer!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-05-09 20:17, pirms 8 gadiem
Vecais pirdiens Blaters šo reāli norāva uz grunti !
Platinī jau sen bija dadzis acīs, jo izlīdzināja finanšu apjomus, lai lauvas tiesa netiktu vien pāris federācijām !
Viņš patiesībā izmēza to mēslu stalli Uefa un tā vietā radīja Eiropas līgu, kurā savu maizi pelna un pelnīs arī LV klubi !
Bet nē ! Traucē zagt un kaut kāds sūda visuvarenais "dieva vietnieku" kantoris CAS pasludina savu nāves spriedumu ! 100 punkti tajā ieperinājusies līdzīgs "doma biedru klubiņš" a-la čļeni sjezda KGB !
Vai kāds domāt spējīgs cilvēks var iedomāties, ka Mišels ņemtu kaut kādu mistisku kukuli no tik netīra plātīzera, kā superzaglis Blaters ?
Kur prāts ! Ja Latvijā visiem viss ir skaidrs un maskas ir pa īstam noņemtas, tad šajā līmenī tas ir reāls vājprāts !
Nekas - neticu, ka Platinī ņems un padosies (ies pensijā)
Gan jau kļūs par Francijas FF vadītāju ! Savā zemē viņu ciena !
Par tīru futbolu un mūža ieslodzījumu futbola slepkavam Zepam Blateram !
Mirklis pēc Lautaro Martinesa vārtu guvuma. Foto: Kevork Djansezian/AFP/Scanpix
6

Argentīna zaudē pirmo puslaiku, taču Eiropas lielklubu zvaigznes nolauž Kostariku

11. uzvaru kopš iepriekšējā Pasaules kausa beigām aizvadītajās 12 spēlēs izcīnīja Argentīnas valstsvienība, kura Losandželosā ar 3:1 pieveica Kostarikas futbolistus.
Mihailo Mudriks. Foto: Czarek Sokolowski/AP/Scanpix
5

Ukraiņi atgūstas arī pret Islandi, Ščensnijs ieved Poliju finālturnīrā

Pēdējās divas ceļazīmes uz šovasar Vācijā paredzēto Eiropas meistarsacīkšu finālturnīru nopelnīja Ukrainas un Polijas futbolisti, kuri spraigās cīņās pieveica attiecīgi Islandi un Velsu.
Endriks. Foto: AFP/Scanpix

17 gadus vecais Endriks atkal iesit, Spānija un Brazīlija trīs pendeļu spēlē uzvarētāju neatrod

Otrdienas vakarā pārbaudes spēles aizvadījušas vairākas Eiropas un pasaules vadošās komandas. Madridē mājinieki spāņi realizēja divas pendeles, bet Brazīlija kompensācijas laikā atbildēja ar savu 11 metru soda sitienu (3:3). Brazīlijas labā vārtus guva arī 17 gadus vecais Endriks.