Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Salāhs apsteidz komandas biedru un atkal tiek atzīts par Āfrikas gada futbolistu

Salāhs apsteidz komandas biedru un atkal tiek atzīts par Āfrikas gada futbolistu
Sadio Manē un Mohameds Salāhs. Foto: EPA/Scanpix

Arī 2018. gadā par Āfrikas labāko futbolistu ticis atzīts Anglijas Premjerlīgas līderes "Liverpool" un Ēģiptes izlases uzbrucējs Mohameds Salāhs.

Senegālā notikušajā ceremonijā 26 gadus vecajam Mohamedam Salāham cīņā par balvu izdevās apsteigt divus uzbrucējs – gabonieti Pjēru Emeriku Obamejangu, kurš pārstāv Londonas "Arsenal", un komandas biedru no "Liverpool" Sadio Manē, kurš ir Senegālas izlases līderis.

Salāhs, kurš par Āfrikas labāko futbolistu tika atzīts arī pērn, pagājušajā sezonā, kas viņam bija pirmā "Liverpool" rindās, guva 44 vārtus, palīdzot komandai sasniegt UEFA Čempionu līgas finālu. Tiesa, tas viņam beidzās pāragri savainojuma dēļ. Pēc tam Salāhs kopā ar Ēģiptes izlasi piedalījās Pasaules kausā, bet ar viņa diviem vārtiem nepietika, lai izkļūtu no grupas.

Salāhs turpina bombardēt arī šajā sezonā – 16 vārti 29 spēlēs. "Jau kopš bērnības sapņoju par šīs balvas izcīnīšanu, un tagad man tas ir izdevies divas reizes pēc kārtas," pauda 26 gadus vecais Salāhs.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...


1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.
Karlīna Miksone. Foto: LFF

Latvijas sieviešu futbola izlase EČ kvalifikācijā viesosies Moldovā

LETA. Latvijas sieviešu futbola izlase šodien Kišiņevā 2025.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlē tiksies ar Moldovu.