Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Kamerūna varonīgi atspēlējas un pendelēs izcīna trešo vietu Āfrikas kausā

Kamerūna varonīgi atspēlējas un pendelēs izcīna trešo vietu Āfrikas kausā
Kamerūnas futbolisti. Foto: AFP/Scanpix

Šodien Kamerūna kļuva par trešās vietas ieguvēju Āfrikas Nāciju kausā. Tā 15 minūšu laikā atspēlējās no 0:3 un pēcspēles sitienos uzvarēja Burkinafaso. Rītdien noskaidrosies jaunais čempions - par to astoto reizi kļūs Ēģipte vai pirmo Senegāla.

• Kamerūna pēc triumfa 2017. gada turnīrā, 2021. gada čempionātu noslēdza trešajā vietā. Tikmēr Burkinafaso otro reizi pēdējo trīs Āfrikas Nāciju kausu ietvaros prata iekļūt četru labāko komandu vidū. Trešo vietu valsts izcīnīja 2017. gadā, kad ar 1:0 apspēlēja Ganu, bet 2013. gadā valstsvienība spēlēja finālā, ar 0:1 piekāpjoties Nigērijai.

• Kamerūnai padevās varonīga atspēlēšanās. Vēl 70. minūtē tā atradās iedzinējos ar 0:3, lai gan uz pusi vairāk tā kontrolēja bumbu un krietni vairāk sita uz vārtiem. Taču tad 71. minūtē, 85. un 87. minūtē Kamerūna guva trīs vārtus un izlīdzināja rezultātu.

• Divus no tiem iesita Abubakars, un pēc izlīdzinājuma panākšanas tiesnesis devās raudzīties VAR atkārtojumu, jo likās, ka spēlētājs varētu būt pārkāpis noteikumus. Tomēr viss tika darīts pēc noteikumiem un spēle varēja turpināties.

• Pamatlaikam noslēdzoties neizšķirti, komandas izpildīja 11 metru soda sitienus. Kamerūnas futbolisti bija nekļūdīgi visos piecos mēģinājumos, kamēr Burkinafaso aizsita garām otrajā kārtā, kas arī kļuva par liktenīgo cīņā par trešo vietu.

• Jau rīt paredzēts fināls, kurā spēkosies Senegāla pret Ēģipti. Ēģiptieši Āfrikas Nāciju kausā uzvarējuši visvairāk reižu no visiem – septiņas, taču pēdējo reizi to paveikusi 2010. gadā. Senegāla vēl nekad nav triumfējusi Āfrikas Nāciju kausā – 2002. un 2019. gadā tā spēlējusi finālā, bet 1965., 1990. un 2006. gadā ieguvusi ceturto vietu.

Āfrikas kausa izslēgšanas spēļu tiešraides pieejamas Viaplay.


, 2022-02-06 17:07, pirms 2 gadiem
..Burkinafaso riktīgs ākstu bars. norakt spēli esot 3:0 vadībā ir jāmāk.
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.