Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Covid-19 saslimšanu dēļ tiek aizkavēta Senegālas izlases došanās uz Āfrikas kausu

Covid-19 saslimšanu dēļ tiek aizkavēta Senegālas izlases došanās uz Āfrikas kausu
Foto: Fédération Sénégalaise de Football

LETA. Senegālas futbola izlasē konstatēti trīs Covid-19 inficēšanās gadījumi un vienība atlikusi došanos uz Āfrikas Nāciju kausa izcīņas finālturnīru Kamerūnā, kur jau pēc piecām dienām paredzēta komandas pirmā spēle.

Kā pavēstīja Senegālas sporta ministrija, otrdien paredzētā komandas izlidošana uz Kamerūnu atlikta vismaz līdz trešdienai. Tiek ziņots, ka pozitīvs Covid-19 tests pozitīvs otrdien bija spēlētājiem Saliu Sisam, Lumam Ndaije un Habibam Djallo. Ar tīrs spēlētājiem gan varētu šis gadījums neaprobežoties, jo esot aizdomas arī par citiem saslimušajiem.

Senegālas izlasei, kuras sastāvā ir tādi pazīstami spēlētāji kā uzbrucējs Sadio Manē no angļu "Liverpool" un vārtsargs Eduārs Mendī no Londonas "Chelsea", pirmā spēle turnīrā paredzēta 10.janvārī pret Zimbabves izlasi. Vēl B grupā ielozētas arī Gvineja un Malavi.

Senegālas izlases galvenais treneris Aliu Sisē uzvaru Nāciju kausā izvirzījis sev kā personīgu mērķi. "Es vēlos šo kausu," nesen paziņoja treneris. "Esmu gājis tam pakaļ kopš 1999.gada."

Sisē divas reizes bijis kontinenta svarīgākā turnīra finālā un abas reizes zaudējis. 1999.gadā būdams izlases kapteinis viņš finālā neizmantoja savu iespēju 11 metru sitienu sērijā, kamēr 2019.gadā zaudēja izšķirošajā mačā jau kā treneris.

Kā otrdien paziņoja Āfrikas Futbola konfederācija (CAF), tad Covid-19 izplatības dēļ tiks ierobežots līdzjutēju skaits stadionos. Mājinieku (Kamerūnas0 mačus varēs apmeklēt līdz 80 procentiem skatītāju no stadiona ietilpības, kamēr pārējos mačus ne vairāk kā 60 procenti no stadiona ietilpības.

Svētdienas atklāšanas spēlē Kamerūna tiksies ar Burkinafaso izlasi. Spēle paredzēta "Olembe" stadionā (60 000 vietu) galvaspilsētā Jaundē. Āfrikas Nāciju kausa izcīņa (Āfrikas čempionāts) notiks Kamerūnā no 9.janvāra līdz 6.februārim.

Izmantotie resursi:
https://www.leta.lv/


1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.
Karlīna Miksone. Foto: LFF

Latvijas sieviešu futbola izlase EČ kvalifikācijā viesosies Moldovā

LETA. Latvijas sieviešu futbola izlase šodien Kišiņevā 2025.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlē tiksies ar Moldovu.