Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Galvenā trenera izdzīšana neliedz Ēģiptei apturēt mājinieci un sasniegt finālu

Galvenā trenera izdzīšana neliedz Ēģiptei apturēt mājinieci un sasniegt finālu
Ēģiptes izlases uzbrucējs Mohameds Salāhs spēlē pret Kamerūnu. Foto: Charly Triballeau/AFP/Scanpix

Āfrikas Nāciju kausa labāko divu komandu starpā desmito reizi vēsturē iekļuvusi Ēģiptes valstsvienība, kas šovakar ar 0:0, 3:1 11 metru sitienu sērijā pieveica laukuma saimnieci Kamerūnu.

• Abas komandas iepriekšējos Āfrikas Nāciju kausa finālturnīros kopumā izcīnījušas 12 čempioņu titulus - Ēģipte ar septiņām zelta medaļām ir turnīra visu laiku titulētākā izlase, savukārt Kamerūna Āfrikas titulētākās valstsvienības godu ieguvusi piecas reizes.

• Cīņas pirmajā puslaikā nedaudz bīstamāk uzbruka Kamerūna, uzbrukuma smailē nonākot Beļģijas kluba "Gent" aizsargam Maiklam Ngadjo, Lionas "Olympique" uzbrucējam Karlam Toko Ekambi un Vensānam Abubakāram - ēģiptiešus no nonākšanas iedzinējos glāba vārtu konstrukcija, kā arī vārtsarga Mohameda Abū Gabala meistarība. Teicamas piespēles viņiem gan no spēles, gan standartsituācijām pasniedza Šveices čempiones Bernes "Young Boys" pussargs Nikolā Njamaljo.

• Kā ierasts, tad Ēģiptes faraonu rindās viens no pamanāmākajiem spēlētājiem bija "Liverpool" zvaigzne Mohameds Salāhs, kura spilgtākā epizode pienāca 56. minūtē, kad paviršu piespēli savu vārtu tuvumā izdarīja viens no kamerūniešiem. Salāhu apturēja ar Milānas "Inter" līgumu noslēgušais vārtsargs Andrē Onanā.

• Pamatlaika izskaņā iespaidīgu tālšāvienu no vairāk nekā 30 metru attāluma izdarīja kamerūniešu pussargs Samuels Umguē, bumbai aizskarot vārtu stabu. Neilgi pēc tam laukuma malā par tiesneša lēmumiem protestēja Ēģiptes izlases portugāļu treneris Karlušs Keirušs, kurš dažu minūšu laikā nopelnīja divas dzeltenās kartītes līdz ar to viņš finālspēlē nevarēs atrasties pie komandas rezervistu soliņa.

• Papildlaikā abu vienību futbolisti izjuta sliktas kvalitātes zāliena un intensīvas cīņas sekas - arvien vairāk klāt zagās nogurums. Bīstamāko vārtu gūšanas epizodi izveidoja Ēģipte, Ramadāna Sobhi 119. minūtē gar vārtiem izdarītajai piespēlei nespējot pieslēgties trim ēģiptiešiem pēc kārtas.

Pendeļu sērijā par galveno varoni kļuva Ēģiptes vārtsargs Abū Gabals, kurš atvairīja Harolda Mukundi un Džeimsa Siliki sitienus, kā arī noskatījās kā Maskavas "Dynamo" uzbrucējs Klintons Nžī raida bumbu garām vārtiem.

• Finālspēle starp Ēģipti un Senegālu tiks aizvadīta 6. februārī. Dienu iepriekš cīņā par bronzas medaļām dosies Kamerūna un Burkinafaso.

Āfrikas kausa izslēgšanas spēļu tiešraides pieejamas Viaplay.

Āfrikas Nāciju kausa pusfināli

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Burkinafaso - Senegāla1:3 (0:0)Turē 82' - Diallo 70' Gejs 76' Manē 87'
Kamerūna - Ēģipte0:0; 1:3 11m s.s.-

Izmantotie resursi:
https://www.cafonline.com/total-afr...


, 2022-02-04 00:36, pirms 2 gadiem
Vienus vārtus pendelēs pieskaitīji klāt par uzvaru vai kā? Pendelēs bija 3:1
, 2022-02-04 02:24, pirms 2 gadiem
Liverpool vingeri raudās, viens no priekiem, otrs no bēdām, abi varēs kopā atgriezties englandē
Sergejs Barbarezs. Foto: vijesti.ba

Bijušais kapteinis Barbarezs kļūst par Bosnijas un Hercegovinas galveno treneri

LETA--AFP. Bijušais Bosnijas un Hercegovinas vīriešu futbola izlases kapteinis Sergejs Barbarezs piektdien kļuva par valstsvienības galveno treneri.
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.