Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

PSG duets sešu minūšu laikā izkārto Senegālai vietu Āfrikas Nāciju kausa finālā

PSG duets sešu minūšu laikā izkārto Senegālai vietu Āfrikas Nāciju kausa finālā
Senegālas izlases aizsargs Abdū Diallo svin vārtu guvumu. Foto: Charly Triballeau/AFP/Scanpix

Āfrikas Nāciju kausa izcīņas finālā otro reizi pēc kārtas un trešo kopumā iekļuvusi Senegālas izlase, kas, pateicoties Eiropas grandos Parīzes "Saint-Germain" un "Liverpool" ikdienā spēlējošo futbolistu vārtu guvumiem, ar 3:1 sakāva Burkinafaso.

• Senegālieši turnīra pusfinālā spēlēja sesto reizi vēsturē, kamēr Burkinafaso valstsvienībai tik tālu bija izdevies aizspēlēties ceturto reizi. Abu izlašu augstākais sasniegums bija izcīnītas sudraba medaļas.

• Cīņas sākumā drošāk spēlēja senegālieši, kuri izmantoja "Liverpool" futbolista Sadio Manē ātrumu un meistarību flangā. Nedaudz pēc nospēlētas pusstundas pārgalvīgi, izskrienot ārpus saviem vārtiem, nospēlēja Burkinafaso vārtsargs Ervs Kofi, kurš cīņā par bumbu notrieca senegāliešu pussargu Šeihu Kujatē. Abi futbolisti palika uz zālāja, tiesnesim piešķirot 11 metru soda sitienu, kas gan pēc ilgstošas video atkārtojuma apskates tika anulēts. Burkinafaso gan šajā epizodē zaudēja pamatvārtsargu Kofi, kurš no laukuma tika nonests uz nestuvēm.

• Senegālieši Burkinafaso cietoksni atslēdza 70. minūtē, kad pēc stūra sitiena izspēles neveiksmīgu akrobātisku sitienu izpildīja "Napoli" aizsargs Kalidū Kulibalī. Bumba gan veiksmīgi nonāca pie cita senegāliešu spēlētāja Abdū Diallo, PSG aizsargam gūstot tikai otros vārtus valstsvienības rindās - 1:0.

• Vēl pēc sešām minūtēm Manē izkārtoja vārtu guvumu citam PSG futbolistam Idrisam Gejam, kurš bumbu raidīja teju tukšā Burkinafaso cietoksnī - 2:0.

• Astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām Ibrahims Blati Turē Burkinafaso izlasei vienus vārtus atguva, taču vienā no nākamajiem uzbrukumiem šovakar ļoti pamanāmais Manē pretuzbrukumā dzēsa intrigu - 3:1.

Āfrikas kausa izslēgšanas spēļu tiešraides pieejamas Viaplay.

Āfrikas Nāciju kausa pusfināli

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Burkinafaso - Senegāla1:3 (0:0)Turē 82' - Diallo 70' Gejs 76' Manē 87'
Kamerūna - Ēģipte

Izmantotie resursi:
https://www.cafonline.com/total-afr...


, 2022-02-03 00:52, pirms 2 gadiem
Autor, debīls virsraksts! Spēles MVP Manē, kas iesita vārtus un rezultatīva piespēle! Viņš spēlē Liverpool, pričom te psg???
, 2022-02-03 06:08, pirms 2 gadiem
balts rakstīja: Autor, debīls virsraksts! Spēles MVP Manē, kas iesita vārtus un rezultatīva piespēle! Viņš spēlē Liverpool, pričom te psg???
Ko bļausties ? Viss korekti ar virsrakstu. Neviens te neteica ,ka spēles MVP ir no PSG . Jāiemācās vārdiem nozīme ,jāizguļas un tad jānāk uz komentāru sekciju un jāizsaka savas domas par raksta saturu ,nevis jābaksta autors par neko.
, 2022-02-03 10:13, pirms 2 gadiem
nu, Senegāla beidzot sāk izskatīties pēc komandas, kura var paņemt kausu, kaut gan aizsardzība ir bēdu ieleja un tur galvenā problēma, ka nav saskaņas starp vārtsargu un aizsargiem...skatot Mendy ir jāsāk domāt - un šis ir čelses nr.1??...mjā, bet čelsei jau pavisam cita kalibra aizsargi...
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.