Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Bufons no ''Juventus'' atvadās ar uzvaru pret ''Atalanta'' un savu sesto ''Coppa Italia'' trofeju

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Bufons no ''Juventus'' atvadās ar uzvaru pret ''Atalanta'' un savu sesto ''Coppa Italia'' trofeju
Džanluidži Bufons un ''Juventus'' līksmo. Foto: Reuters/Scanpix

Par 2020./2021. gada Itālijas kausa čempioni 14. reizi kluba vēsturē kļuva Turīnas ''Juventus'', kas Redžo Emīlijā notiekošajā finālspēlē ar 2:1 pieveica Bergamo ''Atalanta''. Uzvaras vārtus turīniešu labā 72. minūtē guva Federiko Kjēza. Šī, visticamāk, bija leģendārā itāļu vārtsarga Džanluidži Bufona pēdējā spēle ''Juventus'' sastāvā, kurš šovakar kļuva par ''Coppa Italia'' trofejām bagātāko futbolistu.

Abas Itālijas kausa finālistes turnīrā iesaistījās astotdaļfinālā. ''Atalanta'' ceļā uz finālu pieveica A sērijas komandas ''Cagliari'', ''Lazio'' un 2020. gada Itālijas kausa ieguvēju ''Napoli'', savukārt ''Juventus'' izsita dženoviešus, ''Spal'' no B sērijas un šīs sezonas Itālijas čempionvienību Milānas ''Inter''. Par finālspēles norises vietu tika izvēlēts Redžo Emīlijas ''Mapei'' stadions, kurā 2021. gada sākumā Turīnas komandai izdevās triumfēt Itālijas Superkausa izcīņā, ar 2:0 pārspējot ''Napoli''.

''Atalanta'' vēsturē vienreiz izdevies triumfēt Itālijas kausā - 1963. gadā, bet ''Juventus'' ir tituliem bagātākā ''Coppa Italia'' dalībniece - 13 uzvaras un pilnīga dominance no 2014. līdz 2018. gadam.

Spēles pirmajā puslaikā krietns teritoriālais pārsvars piederēja Bergamo klubam. 13. minūtē soda laukumā šķietami tika pārkāpti noteikumi pret ''Atalanta'' futbolistu Mateo Pesinu, pēc kā viņa komandas biedri aktīvi apelēja, pieprasot pendeli, pie mača arbitra Davides Masas, taču tiesneša svilpe klusēja. Bergamo vienība ne tikai vairāk atradās ar bumbu, bet arī biežāk devās uzbrukumos, taču pirmos vārtus 31. minūtē guva ''Juventus'' pussargs Dejans Kuluševskis - 1:0. Vecās lēdijas prieki gan nebija ilgi, jo jau desmit minūtes vēlāk sezonas otrajā pusē rezultatīvi spēlējošais ''Atalanta'' ukrainis Ruslans Maļinovskis panāca neizšķirtu - 1:1.

Otrajā puslaikā Bergamo kluba teritoriālais pārsvars saruka, kā arī ''Juventus'' aktīvāk devās uz priekšu. 60. minūtē līdz vārtiem izlauzās turīnietis Federiko Kjēza, taču viņa sitiens trāpīja pa vārtu stabu. Pāris bīstamus momentus izveidoja arī Džanpjēro Gasperini vadītie vīri, taču 73. minūtē jau minētais Kjēza vēlreiz nonāca vienatnē pret vārtsargu pēc lieliskas Dejana Kuluševska piespēles un šoreiz bija nekļūdīgs, atjaunojot vadību ''Juventus'' - 2:1. Otro vārtu autors uzreiz pēc gola arī tika nomainīts, laukumā nākot Paulo Divalam.

Dažas turpmākās minūtes ''Atalanta'' izskatījās apjukuši, jo iniciatīva joprojām piederēja Turīnas komandai, kas turpināja uzbrukt. Bergamo komanda gan atguvās un devās ofensīvā, cenšoties panākt izlīdzinājumu. Spēles noslēdzošajās minūtēs ''Atalanta'' sāka spēlēt izteikti rupji, pa dzeltenajai saņemot Remo Froileram, Martenam De Rounam un Josipam Iličičam, savukārt sarkano kartīti uz soliņa nopelnīja komandas aizsargs Rafaels Tolojs. Kompensācijas laikā ''Atalanta'' izdevās pāris reižu ieraidīt bumbu soda laukumā, taču Džanluidži Bufona sargātais cietoksnis bīstami apdraudēts netika.

Turīnas ''Juventus'' izcīnīja 14. Itālijas kausa trofeju komandas vēsturē - pirmo kopš 2018. gada, bet Krištianu Ronaldu nu uzvarējis Itālijas, Spānijas un Anglijas kausa izcīņās. Leģendārais ''Juventus'' vārtsargs Džanluidži Bufons, kuram šī, visticamāk, bija pēdējā spēle balti-melno rindās, kļuva par Itālijas kausa rekordistu, izcīnot sesto titulu. Vienreiz Bufonam tas izdevās ar ''Parma'', taču visi pārējie ''Coppa Italia'' tituli izcīnīti ar ''Juventus''.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-20 00:13, pirms 3 gadiem
..žēl!

  +1 [+] [-]

, 2021-05-20 07:18, pirms 3 gadiem
Interesanti vai spēlēs nākamgad kādā citā klubā? Dzirdēju, ka neesot bijis sajūsmā par savu spēles laiku, tādēļ vēlas vietu, kur varētu būt pirmais numurs, vai arī beigt spožo karjeru.

  +3 [+] [-]

, 2021-05-20 09:47, pirms 3 gadiem
Leģenda ar LIELO BURTU. Joprojām viens no grandiem un tā tam būs būt. Visu cieņu Dži Dži un sekmes karjeras turpinājumā!
Forza Juve! Forza Italia!!!

Unikāli, bet Bufons "Parma" spēlēja kopā ar Frederiko Kjēzas tēvu Enriko un abi bija laukumā tajās finālspēlēs pret "Fiorentina"

  -1 [+] [-]

, 2021-05-20 10:33, pirms 3 gadiem
chevi rakstīja: Interesanti vai spēlēs nākamgad kādā citā klubā? Dzirdēju, ka neesot bijis sajūsmā par savu spēles laiku, tādēļ vēlas vietu, kur varētu būt pirmais numurs, vai arī beigt spožo karjeru.
uz Ventspili var mēģināt.. 1.numurs garantēts

     [+] [-]

, 2021-05-21 09:52, pirms 3 gadiem
Priekšzīmīgs spēlētājs, Itālijas simbols. Prieks, ka uzvarēja arī pasaules čempi. Es viņa vietā neturpinātu.