Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Bijušais ''Juventus'' prezidents: ''Eiropas futbolam nepieciešama jauna sistēma''

Bijušais ''Juventus'' prezidents: ''Eiropas futbolam nepieciešama jauna sistēma''
Maurīcio Arrivabene, Andrea Anjelli (vidū) un Pavels Nedveds. Foto: EPA/Scanpix

Bijušais A sērijas komandas Turīnas ''Juventus'' prezidents Andrea Anjelli turpinājis paust uzticību 2021. gadā uz laiku izveidotajam futbola Superlīgas projektam, sakot, ka Eiropas futbolam nepieciešama jauna turnīru sistēma.

2022. gada novembrī tika paziņots, ka no saviem amatiem atkāpusies visa Turīnas ''Juventus'' valde ar prezidentu Andrea Anjelli priekšgalā. Atkāpšanās notika pēc tam, kad auditori un Itālijas varas iestādes sākušas izmeklēšanu par neseno finansiālo gadu grāmatvedību, kurā šaubas radījuši algu manevri un transfēra summu uzpūšana.

2021. gadā 12 Eiropas klubi, tostarp ''Juventus'', izveidoja Superlīgu. Bijušais Turīnas kluba prezidents Anjelli bijis viens no idejas autoriem un savā pēdējā uzrunā ''Juventus'' rindās atklājis, ka Eiropai nepieciešama jauna turnīru izspēles sistēma.

''Kad strādāju kā Eiropas Klubu asociācijas prezidents un biju UEFA padomē, secinājumi bija skaidri. Nebija nekādas ilgtermiņa stratēģijas, tika strādāts tikai uz divām līgām. Bija pieeja riskantiem finanšu instrumentiem, bet faniem sacensības kļuva neinteresantas. 2019. gadā tika piedāvāts izveidot tādu līgas sistēmu, kas atšķiras no klasiskā varianta. Ir skaidrs, ka Eiropas futbolam nepieciešama jauna sistēma,'' pauda Anjelli.

''Pateicos ''Real'' un ''Barcelona'', kurām kopā ar mums bija drosme stāties pretī UEFA draudiem,'' turpināja Anjelli. Pēc Superlīgas izveides pret klubiem vērsās gan FIFA, gan UEFA, kā arī kritiski pret šo projektu bija vairāku iesaistīto klubu līdzjutēji.

Turīnas ''Juventus'' šobrīd Itālijas A sērijā pēc nospēlētām 18 kārtām ar 37 punktiem ieņem trešo vietu. Otrās vietas īpašniecei ''Milan'' ir punkts vairāk, bet līderei ''Napoli'' desmit punkti.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...


, 2023-01-18 19:41, pirms gada
Tā būtu drausmīga futbola globalizācija,un kas tad paliktu pārējiem,kuri nespēlētu superlīgā.
, 2023-01-18 22:41, pirms gada
Cerams piepildīsies, klīst runas ka tiesa apmierinās superlīgas izveidi un uefa nedrīkstēs iebilst, būtu lieliski!
, 2023-01-19 09:03, pirms gada
Naudu varbūt jāpārdala, bet tāda līga nav vajadzīga Eiropas futbolam kopumā.
, 2023-01-19 09:12, pirms gada
Anjelli nevar atgūties pēc CR viesizrādes 😄, pats vainīgs, lai pavilktu "līgumu", visu grāmatvedības uzskaiti bija jāsalaiž rosolā, Fiat/Stellantis uzņēmumu nodokļu kontroles uzņēmumus ar pie reizes varētu pakratīt, bez to kontiem droši neiztika
Krištianu Ronaldu. Foto: Reuters/Scanpix
1

Tiesa piespriež "Juventus" izmaksāt Ronaldu nepilnus desmit miljonus eiro

LETA--AP. Itālijas tiesa piespriedusi Itālijas A sērijas kluba Turīnas "Juventus" izmaksāt portugāļu futbolistam Krištianu Ronaldu nepilnus desmit miljonus eiro.
Tidžani Noslins. Foto: Imago Images/Scanpix
2

''Atalanta'' izsēj divu vārtu pārsvaru pret pastarīti, ''Fiorentina'' un ''Genoa'' cīnās neizšķirti

Itālijas A sērijā šovakar noslēdzās 32. spēļu kārta. Florences ''Fiorentina'' un ''Genoa'' klubu cīņā tika fiksēts neizšķirts, savukārt Bergamo ''Atalanta'' mājās izsēja divu vārtu pārsvaru.
Hākans Čalhanolu. Foto: Reuters/Scanpix
2

Romas spēli nepabeidz saļimuša futbolista dēļ, "Inter" apmierinošs punkts

Šovakar Itālijas A sērijas pārliecinošā līdere Milānas "Inter" savā laukumā nenosargāja uzvaru pret "Cagliari" (2:2), bet lielā pārsvara dēļ tāpat ir drošā vadībā. Savukārt "Udinese" un "AS Roma" duelis netika pabeigts laukumā saļimuša futbolista dēļ.