Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Divi pagarinājumi: "Fiorentina" uzvar izcilā trillerī Neapolē, "Milan" atspēlējas savā laukumā

Divi pagarinājumi: "Fiorentina" uzvar izcilā trillerī Neapolē, "Milan" atspēlējas savā laukumā
"Fiorentina" svin Kšištofa Pjonteka debijas vārtus. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Itālijas kausa centrālais astotdaļfināla duelis nelika vilties – Florences "Fiorentina" astoņu vārtu, trīs noraidījumu un 120 minūšu trillerī ar 5:2 uzvarēja Neapolē. Pagarinājumā pārāka bija arī "Milan", kas savā laukumā atspēlējās un nospieda "Genoa" (3:1).

• "Fiorentina" 41. minūtē izvirzījās vadībā pēc Dušana Vlahoviča 19. vārtiem sezonas 23. spēlē, taču puslaika izskaņa ļoti neveiksmīga izvērtās poļu vārtsargam Bartlomejam Drongovskim – vispirms viņu ar augstas trajektorijas sitienu pārsteidza Drīss Mertenss (1:1), bet drīz pēc tam polis atstāja Florences klubu mazākumā.

• Par spīti tam tieši "Fiorentina" 57. minūtē atguva vadību (Kristjāno Biragi trāpīja no soda laukuma pusapļa), turklāt pamatlaika izskaņā pēc uzmainīto spēlētāju Irvinga Losano un Favjana Ruisa noraidījumiem pēkšņi nokļuva vairākumā.

• Un tomēr atkal "Fiorentina" ielaida puslaika beigās, un atkal iesita mazākumā esošā komanda. Kompensācijas laika piektajā minūtē 2:2 izrāva Andrea Petanja, turklāt izskaņu vēl kutelīgāku padara tas, ka mirkli pirms izlīdzinājuma vārtiem tiesnesis nolēma negaidīt ar Ruisa noraidīšanu un pāragri apturēja ļoti bīstamu "Fiorentina" pretuzbrukumu.

• Pagarinājumā gan "Fiorentina" vairākumā nospieda mājiniekus un guva trīs vārtus (5:2). Uzvaras vārtus no gaisa guva labais aizsargs Lorenco Venuti, sekojot kreisā aizsarga Biragi pēdās, bet debijā pie vārtu guvuma tika poļu uzbrucējs Kšištofs Pjonteks.

• Pagarinājumu nācās spēlēs arī dienas vēlajā mačā, kurā A sērijas priekšpēdējās vietas īpašniece "Genoa" gandrīz stundu bija vadībā Milānā. Viesus 17. minūtē izvirzīja norvēģu jaunieguvums Leo Estigors, pēc stūra sitiena izcili sitot ar galvu.

• "Milan" izlīdzinājumu 74. minūtē nokārtoja francūži – pēc Teo Ernandesa centrējuma ar galvu augšējā stūrī iesita Olivjē Žirū (1:1). Mājinieku milzīgais spiediens pagarinājumā vainagojās panākumiem 102. minūtē – Milāna izšķērdēja lērumu izdevību, toties Rafaels Leau ar neprecīzu, bet ļoti veiksmīgu centrējumu ievirzīja bumbu tālajā augšējā stūrī (2:1). Punktu 112. minūtē pielika Aleksis Sālemākerss – 3:1.

• Milānas leģendai Andrijam Ševčenko šī, ļoti iespējams, bija pēdējā spēle pie "Genoa" stūres –viņš amatā stājās tikai 7. novembrī.

• "Fiorentina" ceturtdaļfinālā uzņems Bergamo "Atalanta", bet "Milan" savā laukumā tiksies ar Romas "Lazio" un Udīnes "Udinese" pāra uzvarētāju.

Itālijas kausa astotdaļfināls

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Atalanta - Venezia2:0 (1:0)Murjels 12' Mēle 88'
Napoli - Fiorentina2:5 pag.Mertenss 44' Petanja 90'+5 – Vlahovičs 41' Biragi 57' Venuti 105'+1 Pjonteks 108' Malehs 119'
Milan - Genoa3:1 pag.Žirū 74' Leau 102' Sālemākerss 112' - Estigors 17'
Lazio - Udinese18.01.
Juventus - Sampdoria18.01.
Sassuolo - Cagliari19.01.
Inter - Empoli19.01.
Roma - Lecce [2]20.01.

''Inter'' galvenais treneris Simone Inzagi. Foto: AFP/Scanpix
1

''Inter'' nenosargā uzvaru pār čempioni, ''Juventus'' neiesit ''Genoa''

Šodien A sērijā nenotika viena spēle, jo ''Fiorentina'' direktors Džo Barons pāris stundas pirms spēles sākuma saļima viesnīcā. Tā dēļ mačs pret ''Atalanta'' tika pārcelts uz vēl nezināmu laiku. Neuzvarēja Turīnas ''Juventus'' un līdere ''Inter'', bet trīs punktus izcīnīja ''Milan''.
Džovanni Fabjans priekšplānā. Foto: SIPA/Scanpix

Boloņas spiediens rezultējas ar izrautu uzvaru kompensācijā pret ''Empoli''

Itālijas A sērijas futbolā 29. kārta šovakar startēja ar ievērojamu ''Bologna'' spiedienu un izrautu uzvaru kompensācijas laikā viesos pret ''Empoli'' – 1:0.
Luka Goti. EPA/Scanpix

Atlaistā D'Aversas vietā ''Lecce'' turpmāk vadīs bijušais ''Spezia'' stratēģis Goti

LETA--PA Media/DPA. Par Itālijas A sērijas futbola kluba "Lecce" galveno treneri apstiprināts Luka Goti, kurš amatā nomainīs par sitienu pretiniekam atlaisto Roberto D'Aversu, trešdien paziņoja vienība.