Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Autors: Matīss Kučinsks

Lukaku pēc triumfa A sērijā: "Nākamais mērķis ir Eiropas čempionāts"

Lukaku pēc triumfa A sērijā: "Nākamais mērķis ir Eiropas čempionāts"
Romelu Lukaku. Foto: Zumapress/Scanpix

Itālijas A sērijā pirmo reizi kopš 2010. gada par čempioni kronēta Milānas "Inter". Tās līderis šosezon ir beļģis Romelu Lukaku, kurš četras spēles pirms līgas noslēguma ar 21 vārtu guvumu ir otrs rezultatīvākais spēlētājs, atpaliekot vien no Krištianu Ronaldu, kura kontā 27 vārtu guvumi. Lukaku atzinis, ka pie A sērijas titula izcīnīšanas netaisās apstāties – nākamais mērķis ir Eiropas čempionāts.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Romelu Lukaku un viņa pārstāvētā Milānas "Inter" nodrošināja uzvaru Itālijas A sērijā. "Ļoti ceru, ka arī citi Beļģijas izlases spēlētāji šosezon kļūs par čempioniem," teica Itālijas čempions Lukaku. "Tibo [Kurtuā], Edens [Azārs] un Kevins [de Breine] – būtu lieliski, ja viņi tiktu pie tituliem un šo pacilāto noskaņojumu ienestu arī izlases ģērbtuvē, lai kopā varam doties tālāk.

"Titulu izcīnīšana ar klubu ļauj iegūt tik ļoti vajadzīgo pieredzi, kas pēc tam palīdz citās spēlēs. Manas karjeras laikā tas bija pietrūcis. Karjeras laikā ir bijušas tik daudz situācijas, kad esmu padevies. Man ir 27 gadi, ir pienācis laiks pārmaiņām. Mans darbs nebeidzās ar Itālijas čempiontitula izcīnīšanu – tagad mans mērķis ir uzvara Eiropas čempionātā."

Lukaku arī atzina, ka šī bija labākā sezona viņa karjerā: "Jā, šī noteikti bija labākā karjeras sezona. Arī aizvadītā sezona bija laba, bet šosezon mēs tikām pie trofejas – ceru, ka šādi spēsim arī turpināt. Vēlos pateikties visiem, šis mums bija patiesi labs gads."

2020. gada Eiropas čempionāts Covid-19 dēļ tika pārcelts uz 2021. gada vasaru. Čempionāta sākums paredzēts 11. jūnijā, bet noslēgums 11. jūlijā. Lukaku pārstāvētā Beļģijas izlase ielozēta B apakšgrupā, kurā tai būs jātiekas ar Dāniju, Somiju un Krieviju. FIFA rangā Beļģija ir pirmajā vietā, un tā noteikti ir starp favorītēm šovasar notiekošajā Eiropas čempionātā.

Izmantotie resursi:
https://www.football-italia.net/170...
https://sempreinter.com/2021/05/03/...


, 2021-05-04 15:55, pirms 3 gadiem
Inter Malači, beidzot klubs atdzīvojies. Bet nu līgā dominē CR ne Lukaku
, 2021-05-04 16:10, pirms 3 gadiem
Cik vārtus CR ir iesitis no 11 metrus atzīmes? Un cik Lukaku? Un ja vēl paskaita rezultatīvās piespēles!
, 2021-05-04 17:04, pirms 3 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Cik vārtus CR ir iesitis no 11 metrus atzīmes? Un cik Lukaku? Un ja vēl paskaita rezultatīvās piespēles!
Vienam 6 un otram 5
Kosmoss
Krištianu Ronaldu. Foto: Reuters/Scanpix
1

Tiesa piespriež "Juventus" izmaksāt Ronaldu nepilnus desmit miljonus eiro

LETA--AP. Itālijas tiesa piespriedusi Itālijas A sērijas kluba Turīnas "Juventus" izmaksāt portugāļu futbolistam Krištianu Ronaldu nepilnus desmit miljonus eiro.
Tidžani Noslins. Foto: Imago Images/Scanpix
2

''Atalanta'' izsēj divu vārtu pārsvaru pret pastarīti, ''Fiorentina'' un ''Genoa'' cīnās neizšķirti

Itālijas A sērijā šovakar noslēdzās 32. spēļu kārta. Florences ''Fiorentina'' un ''Genoa'' klubu cīņā tika fiksēts neizšķirts, savukārt Bergamo ''Atalanta'' mājās izsēja divu vārtu pārsvaru.
Hākans Čalhanolu. Foto: Reuters/Scanpix
2

Romas spēli nepabeidz saļimuša futbolista dēļ, "Inter" apmierinošs punkts

Šovakar Itālijas A sērijas pārliecinošā līdere Milānas "Inter" savā laukumā nenosargāja uzvaru pret "Cagliari" (2:2), bet lielā pārsvara dēļ tāpat ir drošā vadībā. Savukārt "Udinese" un "AS Roma" duelis netika pabeigts laukumā saļimuša futbolista dēļ.