Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Atgriešanās Itālijā: Morinju nākamajā sezonā vadīs "Roma"

Atgriešanās Itālijā: Morinju nākamajā sezonā vadīs "Roma"
Žuzē Morinju. Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas futbola klubs “AS Roma” šodien paziņojis, ka no nākamās sezonas par komandas galveno treneri kļūs Žuzē Morinju, ar kuru noslēgts līgums uz trīs gadiem. Viņš Itālijā strādājis jau iepriekš, divas reizes uzvarot A sērijā un aizvedot Milānas “Inter” līdz Čempionu līgas titulam.

“Bija tikšanās ar kluba īpašniekiem un [direktoru] Tjagu Pintu, un es uzreiz sapratu, cik augstas ir “AS Roma” ambīcijas. Tieši šāda mērķtiecība un ambīcijas vienmēr motivējušas mani, un gribam tuvāko gadu laikā izveidot uzvarošu projektu. Romas fanu neticamā kaislība pārliecināja mani pieņemt piedāvājumu, un jau tagad nevaru sagaidīt nākamo sezonu,” pauda Žuzē Morinju.

Viņš iepriekš Itālijā strādājis divas sezonas, vadot Milānas “Inter”. Pirmajā gadā viņš kļuva par A sērijas čempionu, bet otrajā gaidā “Inter” izcīnīja trīs titulus – Čempionu līgas, A sērijas un arī Itālijas kausu. Tas notika 2010. gadā. Pēcāk Morinju pārcēlās uz Madrides “Real”.

Šo sezonu Morinju sāka kā Londonas “Tottenham Hotspur” galvenais treneris, bet aprīlī viņš tika atlaists no darba, amatā pavadot tikai 17 mēnešus. Šodien “Roma” paziņoja, ka līdzšinējais treneris Paulu Fonseka pēc sezonas pametīs vienību, un dažas stundas vēlāk sekoja paziņojums par Morinju pievienošanos.

A sērijas kopvērtējumā “Roma” četras kārtas pirms beigām ieņem tikai septīto vietu, un cerības pacelties augstāk nav reālas. Itālijas komanda sasniegusi Eiropas līgas pusfinālu, bet pirmajā spēlē viesos ar 2:6 piedzīvoja smagu zaudējumu pret “Manchester United”.

58 gadus vecais Morinju trenera karjeras laikā strādājis ar Lisabonas “Benfica”, “Porto”, Londonas “Chelsea”, Milānas “Inter”, MAdrides “Real”, vēlreiz ar “Chelsea”, “Manchester United” un “Tottenham”. Visās valstīs, kurās viņš strādājis, Morinju izcīnījis čempiona titulu. Tāpat viņa kontā ir divas uzvaras Čempionu līgā un viena Eiropas līgā.


, 2021-05-04 17:26, pirms 3 gadiem
Vai tad nerunāja,ka Sarri itkā būšot galvenais?
, 2021-05-04 17:26, pirms 3 gadiem
Autor, Mourinju aizveda Porto līdz uzvarai UEFA kausā 2003.gadā.
Roma, ja nepalaidīs Sassuolo uz 7.vietu A Sērijā, nākošsezon spēlēs jaunajā turnīrā - Eiropas Konferenču līgā.
, 2021-05-04 17:48, pirms 3 gadiem
Prieks, ka viņš atkal trenēs. A sērija viņam ir piemērota.
, 2021-05-04 18:04, pirms 3 gadiem
Cik llels līgumsnaudas ziņā Jose un kāda būs kompensāciju , ja viņu atlaidīs no darba?
Čalis ar visam atlaišans kompensāciju gana lielu piķi ir nopelnijis
, 2021-05-04 18:31, pirms 3 gadiem
Es, protams, nezinu Mourinju līgumu ar Spurs, bet treneriem maksā kompensācijas, ja viņi vairs netrenē citu komandu, ja sāk trenēt komandu no nākošā gada, tad kompensācija ir tikai līdz tam,.. Tas ir, vai nu saņem kompensāciju un sēdi mājās, vai arī kompensē tikai to naudu līdz jauna kluba trenēšanai... Spurs mazāk maksās, ja Mourinju sāk trenēt Romu.
, 2021-05-04 18:46, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: Es, protams, nezinu Mourinju līgumu ar Spurs, bet treneriem maksā kompensācijas, ja viņi vairs netrenē citu komandu, ja sāk trenēt komandu no nākošā gada, tad kompensācija ir tikai līdz tam,.. Tas ir, vai nu saņem kompensāciju un sēdi mājās, vai arī kompensē tikai to naudu līdz jauna kluba trenēšanai... Spurs mazāk maksās, ja Mourinju sāk trenēt Romu.
Nav jau arī tādu standartu līgumu šajā lietā. Ļoti iespējams, ka līgumā ar Spurs nekas nebija minēts, ka nevar atsākt trenēt kādu klubu. Iespējams, bija minēts, ka nevar trenēt nevienu Anglijas klubu. Ja jau piekritis Romas piedāvājumam, tad noteikti neko Mours nezaudē finansiāli. Ne jau ies sevi apčakarēt un nesaņemt n-tos miljonus
, 2021-05-04 19:58, pirms 3 gadiem
Milāna ar taisās mainīt treneri?Kaut kur dzirdēju runas ka Ševčenko varētu atgriesties,šoreiz kā treneris?
, 2021-05-04 20:31, pirms 3 gadiem
mhm, jā, tad jau Romā tagad ir nauda. Redzēs, kas notiks spēlētāju tirgū, jo nav jau baigās jēgas ņemt Jose par treneri, ja spēlētāju sastāvs ir tāds, kāds ir.
, 2021-05-04 21:33, pirms 3 gadiem
Nu tā kā par Romu man nerūp ne par gramu, lai iet čakarē to klubu. Apnika skatīties kā lielos vārdus nolaiž līdz kliņķim. Pogba, Alli u.c.
, 2021-05-04 22:55, pirms 3 gadiem
Maksimums uz divām sezonām
, 2021-05-04 23:23, pirms 3 gadiem
rihardilio rakstīja: Nu tā kā par Romu man nerūp ne par gramu, lai iet čakarē to klubu. Apnika skatīties kā lielos vārdus nolaiž līdz kliņķim. Pogba, Alli u.c.
Man arī nerūp klubs, bet fanu žēl. Lai paciešama nākamā sezona.
Mirklis pirms Džanlukas Skamakas vārtu guvuma. Foto: Spada/LaPresse/AP/Scanpix

"Atalanta" kompensācijas laikā satriec Florenci un turpina būt pārliecinoša kausos

Itālijas kausa izcīņas finālu trešo reizi kopš 2019. gada un sesto – kopumā sasniedza Bergamo "Atalanta", pusfināla otrajā kaujā otrā puslaika beigās nospiežot Florences "Fiorentina" – 4:1.
Mirklis pēc Arkadiuša Milika vārtu guvuma. Foto: Juventus FC

"Lazio" spēj iedzīt divu vārtu starpību, taču "Juventus" galotnē tiek kausa finālā

22. reizi vēsturē Itālijas kausa izcīņas finālu sasniedzis sacensību titulētākais klubs Turīnas "Juventus", pusfināla otrajā cīņā izbraukumā gan piekāpjoties (1:2) Romas "Lazio", taču summā izrādoties pārāka ar 3:2.
Markuss Tirams. Foto: Zumapress.com/Scanpix
2

Milānas "Inter" uzvar derbijā un izcīna divdesmito Itālijas titulu

Pēc trīs gadu pārtraukuma un divdesmito reizi vēsturē par Itālijas futbola čempionvienību kļuvusi Milānas "Inter", kas šovakar ar rezultātu 2:1 uzvarēja Milānas derbijā un līderu duelī un piecas kārtas līdz sezonas beigām nodrošināja pirmo vietu.