Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Šketova 18 gadus ilgā ēra beigusies, Latvijas izlasi vadīs titulētais portugālis Duarte

Šketova 18 gadus ilgā ēra beigusies, Latvijas izlasi vadīs titulētais portugālis Duarte
Orlandu Duarte. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Par jauno Latvijas nacionālās telpu futbola izlases galveno treneri apstiprināts titulētais portugāļu speciālists Orlandu Duarte, kurš iepriekš ilgstoši strādājis Latvijā un kļuvis par daudzkārtēju valsts čempionu, pavēstīts Latvijas Futbola federācijas mājaslapā.

Duarte amatā nomainījis ilggadējo izlases galveno treneri Artūru Šketovu, kurš valstsvienību vadījis 18 gadu garumā. Kopš atlases sistēmas maiņas Latvija visās astoņās dalības reizēs izcīnījusi pirmo vietu kvalifikācijas priekšsacīkšu kārtā un desmito reizi pēc kārtas spēlēs atlases pamatkārtā, kas starp Eiropas vidusmēra izlasēm ir unikāls sasniegums. Šketova vadībā triumfēts sešos no deviņiem Baltijas kausiem, taču tieši sakāve Baltijas kausā pret Lietuvu (2:8 Salaspilī) kļuvusi par Šketova pēdējo spēli pie izlases stūres.

"LFF izsaka pateicību A. Šketovam par valstsvienības izaugsmei veltīto laiku un pūliņiem. Viņa vadībā izlase ir kļuvusi konkurētspējīga Eiropas līmenī un regulāri sev izvirza augstus sportiskos mērķus. LFF novēl trenerim izdošanos kluba gaitās un cer arī uz turpmāku produktīvu sadarbību spēlētāju un treneru sagatavošanā," teikts LFF paziņojumā. Šketovs turpinās vadīt Latvijas U19 izlasi, kas martā sāks cīņu par tikšanu uz Eiropas čempionāta finālturnīru.

64 gadus vecais Duarte pagaidām turpinās paralēli vadīt arī Polijas Ekstraklases vicelīderi Gļivices "Piast", kurā spēlē arī viens no Latvijas izlases līderiem Andrejs Baklanovs, un karjeras laikā viņš ir strādājis visaugstākajā klubu un izlašu līmenī, vadot ne tikai slaveno Lisabonas klubu "Sporting", bet arī Portugāles izlasi, ar kuru 2000. gadā viņš izcīnīja Pasaules kausa bronzas medaļas. Treneris 2012. gadā pievienojās FK "Nikars", ar kuru septiņas reizes kļuva par Latvijas čempionu un sniedza milzīgu ieguldījumu Latvijas telpu futbola attīstībai visos līmeņos.

Pieredzējušais portugāļu speciālists gatavos komandu 2024. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīram, kurā valstsvienība iesaistīsies no kvalifikācijas pamatkārtas. Tajā 36 Eiropas vadošās izlases tiks sadalītas 12 apakšgrupās pa trim katrā, savā starpā izspēlējot divu apļu turnīru ar mājas un izbraukuma spēlēm. Izloze paredzēta 6. jūlijā, bet spēles ieplānotas līdz 2023. gada martam. Pamatkārtu pārvarēs grupu uzvarētājas un četras labākās no otro pozīciju ieguvējām, bet pārējās otro pozīciju īpašnieces aizvadīs "Play-off" posmu ar mājas un izbraukuma spēlēm. Tam sekos Elites kārta ar 20 komandu dalību, kuras noslēgumā tiks sadalītas septiņas vai sešas ceļazīmes uz finālturnīru (atkarīgs no valsts, kurai tiks piešķirtas rīkošanas tiesības).

Janvāra un februāra mijā Latvijas izlasei paredzēts aizvadīt pārbaudes spēles Izraēlā, sacenšoties ar mājiniekiem un Armēniju.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13759/tituleta...


, 2022-01-13 16:40, pirms 2 gadiem
Labi, ka Duarte, nevis Dvarte. Citādi te Suaress par Svaresu pārtaisīts
, 2022-01-13 17:24, pirms 2 gadiem
Šketovs ies vektoram palīgā vai Gaidelim . Tas pašlaik tiek risināts.
, 2022-01-13 18:43, pirms 2 gadiem
Duarte rāda, ka zvanīs Karašauakam
Germans Matjušenko. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS

Futzālā bez brīnumiem – finālsērijā tiksies iespaidīgi bruņotie Rīgas grandi

"Elektrum" Olimpiskajā centrā Rīgā noskaidrotas "Optibet" Latvijas telpu futbola virslīgas finālistes – "Riga" un RFS mājas spēlēs sagrāva Jēkabpils "Lūšus"/"Ošukalnu" (11:1) un Kuldīgas "Nikeru" (9:1), pusfinālsērijās paredzami uzvarot ar 3-0.
Lietuvas sieviešu telpu futbola izlase. Foto: LFF.lt

Latvijas sieviešu telpu futbola izlase uzvar pirmajā pārbaudes spēlē Lietuvā

LETA. Latvijas sieviešu izlase telpu futbolā sestdien Lietuvā pirmajā no divām draudzības spēlēm pieveica mājinieces. Latvija bija pārāka ar 6:1 (3:0).
Rainers Ragainis. Foto: Jēkabpils Lūši/Ošukalns
1

"Lūši" divreiz vadībā un pirmajā pusfinālspēlē parausta čempioni "Riga" aiz ūsām

Ar čempionvienības "Riga" nebūt ne vieglu uzvaru pār Jēkabpils "Lūšiem"/"Ošukalnu" (6:2) sācies "Optibet" Latvijas telpu futbola virslīgas pusfināls, kas ritēs līdz trim panākumiem.