Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Francijas kausa ceturtdaļfinālā iekļūst divi amatieru klubi, Arokodarem piektie vārti

Francijas kausa ceturtdaļfinālā iekļūst divi amatieru klubi, Arokodarem piektie vārti
"Bergerac" vārtsargs Pjērs Tirons. Foto: AFP/Scanpix

Francijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā futbolā spēlēs četri augstākās līgas klubi, kā arī pa divām otrās un ceturtās līgas vienībām.

• Astotdaļfināla barjeru pārvarēja divu ceturtās līgas zonu līderes "Bergerac" un "Versailles 78", kuras pārspēja augstākās līgas vājāko komandu "St.-Etienne" (1:0 mājās) un otrās līgas līderi "Toulouse" (1:0 izbraukumā). Ja "Versailles 78" tā bija pirmā kārta pret augstākas līgas klubu, tad "Bergerac" iepriekš jau izslēdza vienu augstākās divīzijas pārstāvi "Metz" (0:0, panākums pendelēs).

• Pārējās trīs augstākās līgas pārstāves, kuras nepārvarēs astotdaļfinālu, izkritīs pret savas līgas komandām. "Montpellier" izglābās (1:1), tomēr pendelēs zaudēja Marseļā, "Brest" ar 0:2 zaudēja Nantē, bet šovakar pēdējo ceļazīmi dalīs līgas līderes PSG un "Nice".

• No 16 izkritušajām "Ligue 1" komandām puse būs zaudējusi savas divīzijas klubiem, četras – otrās divīzijas klubiem, divas – ceturtās divīzijas klubiem un viena – piektās divīzijas klubam. Lionas "Olympique" savu spēli pret otrās līgas klubu "Paris" (1:1) nekārtību dēļ tā arī nepabeidza, abām komandām tiekot izslēgtām no kausa.

• Ceturtdaļfinālā tika arī divas otrās līgas otrā ešelona komandas "Bastia" un "Amiens". Korsikas klubs izslēdza jau otro pirmās divīzijas vienību (iepriekš 2:0 pār "Clermont", tagad 1:1 un panākums pendelēs pret "Reims"), bet "Amiens" otrās līgas klubu duelī pārspēja ar 2:0 viesos pārspēja "Nancy", kas bija izslēgusi divas "Ligue 1" pārstāves "Troyes" un "Rennes" (abas 1:1 un pendelēs).

• "Amiens" otros vārtus Nansī guva 21 gadu vecais "Valmierai" piederošais nigērietis Tolu Arokodare, kurš kausā piedalījies četrās no piecām spēlēm un guvis piecus vārtus ("Amiens" uzvarējusi devītās, sestās, piektās un divus otrās līgas klubus). Arokodare, kurš atrodas īrē līdz 2023. gada vasarai, "Ligue 2" sezonā sācis septiņas no savām deviņpadsmit spēlēm un guvis piecus vārtus.

• Francijas kausa izcīņa ir vērienīgākās pašmāju sacensības klubu futbolā. Šosezon dalību reģistrēja vairāk nekā 7300 komandu, bet agrāk kausā ir spēlējušas arī vairāk par 10 tūkstošiem vienību. Augstākās līgas klubi cīņā iesaistās 1/32 finālā.

Francijas kauss, astotdaļfināls

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Nantes - Brest2:0 (1:0)Blass 25'53'
Toulouse (2) – Versailles 78(4)0:1 (0:0)Džoko 79'
Nancy (2) - Amiens (2)0:2 (0:2)Luzambā 15' Arokodare 38'
Reims - Bastia (2)1:1; 3:5.Ekitikē 37' – Salls-Lamonžs 71'
Marseille - Montpellier1:1; 5:4.Miliks 74' – Makunā 80'
Bergerac (4) - St.-Etienne1:0 (0:0)Eskarpī 76'
Lens - Monaco2:4 (1:3)Saīds 45' Kalimuendo 53' – Ben Jeders 18'88' Lukass 27' Diops 29'
PSG – Nice22:15

Gonsalu Ramušs. Foto: AFP/Scanpix

PSG pirms Barselonas nomaina visu pamatsastāvu un izglābjas no reta zaudējuma

Francijas futbola čempionāta līdervienība PSG šovakar savā laukumā tikai pamatlaika izskaņā izglābās no zaudējuma pret pēdējā vietā esošo "Clermont" (1:1).
Kiljans Mbapē un Ašrafs Hakimi, svinot vārtu guvumu. Foto: Federico Pestellini/PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Mbapē no 11 metru atzīmes nepārspēj Mandandu, bet ieved PSG 20. kausa finālā

Francijas kausa izcīņas finālā pirmoreiz kopš 2021. gada un 20. reizi kopumā cīnīsies valsts lielākais klubs Parīzes "Saint-Germain", kurš pusfinālā ar 1:0 uzveica "Rennes".
Lionas "Olympique" futbolisti. Foto: Olivier Chassignole/Reuters/Scanpix

Liona ielaiž pirmā, taču Francijas kausa pusfinālā pieveic "Ligue 2" komandu

Francijas kausa izcīņas finālu pirmoreiz kopš 2012. gada sasniedza Lionas "Olympique", šovakar pusfinālā nospiežot (3:0) valsts otrās spēcīgākās līgas klubu "Valenciennes".