Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Mesi un Lukaku strauji tuvojas skaļām pārejām uz PSG un "Chelsea"

Mesi un Lukaku strauji tuvojas skaļām pārejām uz PSG un "Chelsea"
Brazīlijas un Argentīnas izlašu līderi Neimārs un Lionels Mesi pēc "Copa America" fināla. Foto: Reuters/Scanpix

Francijas vadošie mediji ir pārliecināti, ka futbola superzvaigzne Lionels Mesi un Francijas bagātākais klubs PSG jau drīzumā parakstīs līgumu uz vairākām sezonām. Savukārt britu mediji ziņo, ka Londonas "Chelsea" par 115 miljoniem eiro atgūs Beļģijas izlases uzbrucēju Romelu Lukaku.

Lai arī oficiāla piedāvājuma no PSG puses vēl neesot, RMC, Le Parisien, L'Equipe, Canal+ ar lielu pārliecību ziņo, ka principiāla vienošanās starp Lionelu Mesi un PSG jau ir panākta un ka formalitāšu nokārtošana nebūs šķērslis. Parīzes smagsvars argentīnietim piedāvās 2+1 gada līgumu par 35 miljoniem eiro gada algu pēc nodokļu nomaksas. Tādējādi paredzams, ka Mesi jaunajā klubā saņems tādu pašu summu, kādu bija gatavs saņemt arī Barselonā, ievērojami samazinot savu līdzšinējo atalgojumu. Arī šāda alga ļaus Mesi saglabāt vislabāk apmaksātā spēlētāja statusu pasaulē.

Jau ziņots, ka Mesi vēlējās turpināt karjeru "Barcelona" rindās, taču klubs milzīgu finansiālo problēmu dēļ nav spējīgs reģistrēt viņa līgumu, iekļaujoties noteiktajos algu griestos. "Barcelona" paredz, ka 2020./21. g. finansiālo gadu pabeigs ar teju 500 miljonu eiro zaudējumiem un ka izdevumus nāksies turpināt mazināt arī pēc Mesi aiziešanas, citādi Katalonijas grandam var būt problēmas arī ar Serhio Agvero, Memfisa Depaja, Erika Garsijas pāreju reģistrāciju. Šodien plkst. 13:00 pēc Latvijas laika gaidāma Mesi atvadu preses konference no Barselonas līdzjutējiem.

Kā ziņo The Athletic, šodien medicīniskās pārbaudes Beļģijā pirms pārejas uz Londonas "Chelsea" paredzēts iziet Romelu Lukaku, kuru Anglijas grands iegādāsies par 115 miljoniem eiro. Lukaku iepriekšējās divas sezonas pavadīja Milānas "Inter", kas viņu no Mančestras "United" nopirka par 74 miljoniem eiro, un A sērijā 72 spēlēs guva 47 vārtus, kaldinot "Inter" titulu aizvadītajā sezonā. Tieši "Chelsea" savulaik par 15 miljoniem eiro nopirka Lukaku no "Anderlecht", taču talantīgais beļģis kluba pirmajā komandā tikai četrreiz izgāja sākumsastāvā un 15 spēlēs neguva nevienus vārtus. Kopā ar īres summu, Lukaku par gandrīz 40 miljoniem eiro tika pārdots "Everton, kas pēcāk viņu par 84,7 miljoniem pārdeva Mančestras "United". Premjerlīgas karjerā Lukaku, pārstāvot arī "West Brom", 252 spēlēs ir guvis 113 vārtus.

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/news/lukaku...


, 2021-08-08 13:05, pirms 3 gadiem
...nekas, pēc 20 gadiem visi brauks ar elektromobiļiem - naftas prinčiem un krievu/židu oligarhiem tik daudz naudas vairs nebūs...
, 2021-08-08 13:43, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: ...nekas, pēc 20 gadiem visi brauks ar elektromobiļiem - naftas prinčiem un krievu/židu oligarhiem tik daudz naudas vairs nebūs...
Haha,ja viņi nebūs nopirkuši visas elektrostacijas!
, 2021-08-08 17:26, pirms 3 gadiem
Viss nàk un aiziet tālumà un ...........
, 2021-08-08 18:47, pirms 3 gadiem
atkal visi nojūgušies
, 2021-08-08 20:50, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: ...nekas, pēc 20 gadiem visi brauks ar elektromobiļiem - naftas prinčiem un krievu/židu oligarhiem tik daudz naudas vairs nebūs...
Būs jo no kaut ka tā elektrība taču jāražo ar ūdeni, sauli un vēju tādos daudzumu nesaražos, gan jau turpmāk izmantos to pašu naftu šādam vajadzībām, atomelektrostacija ļoti dārgas un bīstamas.
, 2021-08-08 21:22, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: ...nekas, pēc 20 gadiem visi brauks ar elektromobiļiem - naftas prinčiem un krievu/židu oligarhiem tik daudz naudas vairs nebūs...
Izpirks litija atradnes priekš baterijām un nekas nemainīsies
Gonsalu Ramušs. Foto: AFP/Scanpix

PSG pirms Barselonas nomaina visu pamatsastāvu un izglābjas no reta zaudējuma

Francijas futbola čempionāta līdervienība PSG šovakar savā laukumā tikai pamatlaika izskaņā izglābās no zaudējuma pret pēdējā vietā esošo "Clermont" (1:1).
Kiljans Mbapē un Ašrafs Hakimi, svinot vārtu guvumu. Foto: Federico Pestellini/PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Mbapē no 11 metru atzīmes nepārspēj Mandandu, bet ieved PSG 20. kausa finālā

Francijas kausa izcīņas finālā pirmoreiz kopš 2021. gada un 20. reizi kopumā cīnīsies valsts lielākais klubs Parīzes "Saint-Germain", kurš pusfinālā ar 1:0 uzveica "Rennes".
Lionas "Olympique" futbolisti. Foto: Olivier Chassignole/Reuters/Scanpix

Liona ielaiž pirmā, taču Francijas kausa pusfinālā pieveic "Ligue 2" komandu

Francijas kausa izcīņas finālu pirmoreiz kopš 2012. gada sasniedza Lionas "Olympique", šovakar pusfinālā nospiežot (3:0) valsts otrās spēcīgākās līgas klubu "Valenciennes".