Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

PSG oficiāli atvadās no Početino un nolīgst jaunu galveno treneri

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

PSG oficiāli atvadās no Početino un nolīgst jaunu galveno treneri
Kristofs Galtjē un Nasers Al Helaifi. Foto: Reuters/Scanpix

Francijas spēcīgākais un bagātākais futbola klubs Parīzes "Saint-Germain" oficiāli apstiprinājis informāciju, kas cirkulējusi jau ilgāku laiku – galvenā trenera amatu pametis argentīniešu speciālists Maurisio Početino. Par viņa aizvietotāju kļuvis francūzis Kristofs Galtjē.

Maurisio Početino par PSG galveno treneri tika apstiprināts 2021. gada janvāra sākumā, un viņa galvenais uzdevums bija Čempionu līgas trofejas izcīnīšana. Pirms aizvadītās sezonas Francijas klubs pastiprinājās ar zvaigžņu plejādi – Lionels Mesi, Serhio Romass, Džanluidži Donnarumma, Džordžinio Veinaldums. Tomēr astotdaļfinālā tika izlaists divu vārtu pārsvars pret Madrides "Real", atkal paliekot pie sasistas siles.

Toties izdevās noturēt uzbrukuma zvaigzni Kiljanu Mbapē, kurš līdzās milzu algai saņēma iespēju ietekmēt procesus kluba iekšienē. Mainījās vadība, un jau ilgāku laiku bija skaidrs, ka Početino nepaliks amatā. Tiek vēstīts, ka puses vienojušās par 15 līdz 20 miljonus eiro lielu kompensāciju visam treneru korpusam kopā, jo līgums izbeigts gadu pirms termiņa.

Nieka 75 minūtes vēlāk PSG stūri pārņēma Kristofs Galtjē - bijušais "Nice" un "Lille" treneris, ar kuru parakstīts līgums uz divām sezonām. Ar "Lille" viņš 2021. gadā apsteidza PSG un kļuva par Francijas čempionu, bet ar "Nice" aizvadītajā sezonā sasniedza Francijas finālu, jau astotdaļfinālā izsitot PSG.

     [+] [-]

, 2022-07-05 14:57, pirms 2 gadiem
Beidzot, nebija viņš labs, nu galīgi man nepatika, mētāja spēlētājus, nelaida spēlēt, par daudz spēlētāju viņiem, vajag sataisīts normālu sastāvu ar spēlētājiem kas var spēlēt kā starta 11 un rezerves 11 viss! Nevis tik daudz spēlētājus klubā,

     [+] [-]

, 2022-07-05 17:53, pirms 2 gadiem
..Početino bija emocionāls tikai vadot Toti, šeit viņš bija nīkulis, kurš vispār likās, ka jau pēc pirmajām nedēļām gribēja prom. labi, ka nu ir prom.

     [+] [-]

, 2022-07-05 18:24, pirms 2 gadiem
...ar to klubu nekas labs nebūs...ja tādam zaļam gurķim Mbpapē tagad dots kārtblanšs regulēt to, kas notiek klubā - tad, čau, Rasma!...būs jautri šiem!