Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Īrijas premjerministrs: "UEFA prasības bija nevietā"

Īrijas premjerministrs: "UEFA prasības bija nevietā"
Maikls Mārtins. Foto: PA/Scanpix

Īrijas valsts premjerministrs Maikls Mārtins nosodoši komentējis UEFA lēmumu pārcelt "Euro 2020" spēles Dublinas uz citām pilsētām, jo Dublina neesot spējusi garantēt, ka tiks atļauta tribīņu aizpildīšana vismaz par 25%.

UEFA jau pirms krietna laika bija uzstādījusi noteikumus "Euro 2020" rīkotājpilsētām, ka tām līdz martam jāgarantē līdzjutēju ielaišana tribīnēs Eiropas čempionāta spēļu laikā, citādi tiks lemts par spēļu pārcelšanu. Tieši tā arī notika Dublinas un Bilbao gadījumos.

"Domāju, ka UEFA ar savām prasībām nāca nevietā, uzliekot tās par pienākumu citām valstīm," medijiem komentēja Īrijas premjerminists Maikls Mārtins, kura valstī ir vieni no zemākajiem Covid-19 inficēšanās rādītājiem.

Saskaņā ar Latvijas SPKC šonedēļ sniegto informāciju, Eiropas Savienībā zemāki infekcijas izplatīšanās rādītāji bija tikai Somijā un Portugālē. Taču Īrija izvēlas saglabāt lielu daļu Covid-19 pretpasākumu, ņemot vērā savu decembra pieredzi, kad šo pasākumu atvieglošana noveda pie slimības plašas izplatības.

"Ja mēs skatāmies uz Eiropā notiekošo Covid-19 sakarā un statistiku, tad uzlikt valstīm par pienākumu priekšlaicīgi apņemties stadionos ielaisti skatītājus, manuprāt, bija nepareiza rīcība," vērtēja Mārtins. "Man tas ne brīdi nelikās reālistisks notikums."

Eiropas čempionāta sākums paredzēts 11. jūnijā. Finālturnīrs vienreiz jau tika pārcelts pandēmijas dēļ, jo sākotnēji tas bija paredzēts 2020. gadā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/uefa-eu...


, 2021-04-26 11:02, pirms 3 gadiem
Un kāpēc gan lai UEFA ļautu spēlēt Īrijā? Viņi taču grib izolēties no pasaules un viens no otra līdz bezgalībai. Kāds futbols? Kādi viesi? Kādi skatītāji? Sēžam izolācijā, mūžīgi. UEFA vienkārši respektēja īru varasvīru skaidri pausto gribu. Nevienam īram arī nevajag tādu spēli, uz kuru tāpat nevar ierasties. Pa televizoru skatoties, pilnīgi vienalga, kur notiek spēle. Es pat teikšu vairāk - pa televizoru skatoties, labāk lai spēle notiek tur, kur ielaiž arī skatītājus. Tātad šī te Mārtina izteikumi ir krokodila asaras.
Lučiāno Spalleti. Foto: AFP/Scanpix
5

''Napoli'' līdz pirmajam titulam 33 gados aizvedušais Spalleti vadīs Eiropas čempioni

Par Itālijas futbola izlases galveno treneri apstiprināts Lučiāno Spalleti, kurš aizvadītajā sezonā, vadot ''Napoli'', kļuva par Itālijas A sērijas uzvarētāju.
Simons Kjērs. Foto: AFP/Scanpix
6

Dānijas kapteinis Kjērs, Ronaldu, Mesi un citi starp finālistiem uz "Ballon d'Or"

Paziņots saraksts ar tiem 30 futbolistiem, kuri kandidēs uz 2021. gada "Ballon d'Or" apbalvojumu. Ierasti sarakstā atrodami Lionels Mesi un Krištianu Ronaldu, tāpat kā citi šobrīd pasaulē labākie spēlētāji.
Itālijas izlases uzbrucējs Čīro Immobile. Foto: AFP/Scanpix
4

"Euro 2020" finālspēli vēroja 328 miljoni skatītāju

UEFA sniegusi datus par aizvadītā Eiropas čempionāta finālturnīra auditoriju, kas bijusi vidēji simt miljoni skatītāju katrā "Euro 2020" finālturnīra spēlē.