Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Dānijas treneris: ''Šis vakars mums atgādināja, kas ir svarīgākās lietas dzīvē''

Dānijas treneris: ''Šis vakars mums atgādināja, kas ir svarīgākās lietas dzīvē''
Foto: AFP/Scanpix

Pēc notikušā 2020. gada Eiropas čempionāta ietvaros, kad Dānijas izlases futbolists Kristians Ēriksens saļima laukumā pirmā puslaika laikā zaudējumā ar 0:1 pret Somiju, izlases galvenais treneris Kaspers Hjulmands pauda, ka šis ir bijis grūts vakars, kas atgādinājis svarīgākās lietas dzīvē. Tāpat futbolistiem tiks piedāvāta psihologa palīdzība.

Sestdien 2020. gada Eiropas čempionāta ietvaros šaušalīgs notikums bija vērojams Kopenhāgenā, kad 43. minūtē laukumā saļima viens no Dānijas līderiem Kristians Ēriksens. Pateicoties ātrajai komandas biedru, tiesneša un mediķu reakcijai, futbolista dzīvība tika glābta un spēlētājs tika nogādāts slimnīcā, kur viņa stāvoklis vērtējams kā stabils. Dānija vēlāk piedzīvoja zaudējumu ar 0:1.

''Vieglāk bija aizvadīt spēli, lai tā būtu beigusies. Spēlētāji nevarēja iedomāties maču aizvadīt nākamajā dienā. Šis bija grūts vakars. Tas mums atgādināja, kas ir svarīgākās lietas dzīvē - vērtīgas attiecības, ģimene un draugi. Nevaru būt lepnāks par mūsu futbolistiem, kuri viens par otru rūpējas. Spēlētāji runāja ģērbtuvē, ka nedosies laukumā, kamēr nezinās, ka ar Kristianu viss ir kārtībā. Tu nevari spēlēt futbolu ar tādām emocijām. Mēs centāmies uzvarēt. Bija satriecoši redzēt, kā futbolisti centās un parādīja visu, ko spēja otrajā puslaikā,'' pēc mača emocionālo vakaru vērtēja Dānijas izlases galvenais treneris Kaspers Hjulmands. ''Godīgi sakot, bija spēlētāji, kuri emocionāli un psiholoģiski bija iztukšoti. Tā bija traumatiska pieredze. Mēs runājām par šīm emocijām, un būtu bijuši saprotoši, ja spēlētāji atteiktos spēlēt. Daži no viņiem varēja spēlēt, bet daži nē. Centāmies darīt, ko varējām, bet nevar spēlēt futbolu šādā līmenī. Nav normāli spēlēt, ja kāds no taviem draugiem cieš no sirds problēmas. Nevaru iedomāties aizvadām tādu maču. Spēlētājiem piedāvāsim psihologa palīdzību,'' turpināja galvenais treneris, kurš atzina, ka spēles aizvadīšanai bijušas divas iespējas - tajā pašā vakarā un svētdien 12:00 dienā.

Pēc spēles par situāciju komentārus sniedza Dānijas izlases ārsts Mortens Bosens, kurš devās laukumā glābt Ēriksenu: ''Man ir bijusi saruna ar Ēriksena ģimeni. Detalizētu skaidrojumu nesniegšu. Pats neredzēju, taču bija visai skaidrs, ka Ēriksens bija bezsamaņā. Kad pie viņa pieskrēju, viņš elpoja un varēju just viņa pulsu, taču tad tas strauji mainījās. Tālāk visi redzēja, ko darījām.''

Spēlē pret Krieviju divus vārtus Beļģijas labā guva Ēriksena komandas biedrs Milānas ''Inter'' Romelu Lukaku. Šos vārtus viņš veltīja savam komandas biedram, kamerā sakot, ka mīlot Ēriksenu. ''Raudāju pirms spēles. Bija ļoti grūti koncentrēties. Arī citi spēlētāji no šī notikuma bija iespaidoti. Drīzumā sazināšos ar Kristianu. Lasīju, ka viņam vairs briesmas nedraud. Ceru, ka Ēriksens drīz būs atpakaļ pie labas veselības. Esmu priecīgs par uzvaru, bet visas manas domas ir ar Kristianu.''

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.espn.com/soccer/denmark...
https://twitter.com/HLNinEngeland/s...


Lučiāno Spalleti. Foto: AFP/Scanpix
5

''Napoli'' līdz pirmajam titulam 33 gados aizvedušais Spalleti vadīs Eiropas čempioni

Par Itālijas futbola izlases galveno treneri apstiprināts Lučiāno Spalleti, kurš aizvadītajā sezonā, vadot ''Napoli'', kļuva par Itālijas A sērijas uzvarētāju.
Simons Kjērs. Foto: AFP/Scanpix
6

Dānijas kapteinis Kjērs, Ronaldu, Mesi un citi starp finālistiem uz "Ballon d'Or"

Paziņots saraksts ar tiem 30 futbolistiem, kuri kandidēs uz 2021. gada "Ballon d'Or" apbalvojumu. Ierasti sarakstā atrodami Lionels Mesi un Krištianu Ronaldu, tāpat kā citi šobrīd pasaulē labākie spēlētāji.
Itālijas izlases uzbrucējs Čīro Immobile. Foto: AFP/Scanpix
4

"Euro 2020" finālspēli vēroja 328 miljoni skatītāju

UEFA sniegusi datus par aizvadītā Eiropas čempionāta finālturnīra auditoriju, kas bijusi vidēji simt miljoni skatītāju katrā "Euro 2020" finālturnīra spēlē.