Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Mbapē sadusmots par Žirū izteikumiem, Dešāns attur no preses konferences rīkošanas

Mbapē sadusmots par Žirū izteikumiem, Dešāns attur no preses konferences rīkošanas
Kiljans Mbapē, tiekot nomainīts, un Didjē Dešāns. Foto: Imago Images/Scanpix

Francijas futbola valstsvienība noslēdzošajā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta finālturnīra ar 3:0 sakāva Bulgārijas izlasi. Divu vārtu autors Olivjē Žirū pēc mača izteicās, ka neesot saņēmis pietiekami daudz piespēļu, kas pēcāk sadusmojis komandas spilgtāko zvaigzni Kiljanu Mbapē.

''Biju nedaudz kluss, jo veicu izrāvienus uz labām pozīcijām, taču piespēles nesaņēmu. Nesaku, ka vienmēr atrodos lieliskā pozīcijā, taču cenšos pēc iespējas labāk sevi piedāvāt soda laukumā,'' pēc spēles pret Bulgāriju izteicās uzbrucējs Olivjē Žirū, kurš 83. minūtē dubultoja Francijas valstsvienības pārsvaru, bet 90. minūtē ar precīzu sitienu uzstādīja mača gala rezultātu. Tāpat Žirū savos komentāros slavēja Bendžaminu Pavāru un Visamu Ben Jederu par lieliskajām rezultatīvajām piespēlēm, liekot noprast, ka 34 gadus veco uzbrucēju visretāk ar piespēlēm apgādājis tieši Mbapē.

''Chelsea'' uzbrucēja sacītais izsauca plašu rezonansi Francijas medijos. Žirū izteikumus komentēja arī Francijas valstsvienības galvenais treneris Didjē Dešāns: ''Ja vien tu saņemtu bumbu katru reizi, kad atrodies labā pozīcijā… Tas vienmēr ir tas pats - uzbrucēji vainos pussargus, bet viņi, savukārt, vainos uzbrūkošos spēlētājus. Reizēm bumbas tiek aktīvāk piespēlētas uz priekšu, taču dažreiz tās piespēlē arī atpakaļ. Tā nav Kiljana [Mbapē] vai kāda cita vaina.''

Kā ziņo Francijas lielākais sporta medijs ''L'Équipe'', Olivjē Žirū izteikumi pēc spēles esot tik ļoti sadusmojuši valstsvienības spilgtāko zvaigzni Kiljanu Mbapē, ka futbolists pat esot vēlējies rīkot preses konferenci, kurā izteiktu savu viedokli par notikušo. Viņu gan atturējis Didjē Dešāns, kurš ieteicis koncentrēties ''Euro 2020'' pirmajai cīņai pret Vācijas izlasi, kas paredzēta otrdienas vakarā pulksten 22:00 pēc Latvijas laika.

Parīzes ''Saint-Germain'' superzvaigzne spēlē pret Bulgāriju tika nomainīts 84. minūtē - brīdi pēc Žirū otrā vārtu guvuma. 22 gadus vecā futbolista ķermeņa valoda, dodoties uz rezervistu soliņu, liecināja par neapmierinātību. To pamanīja arī bijušais Francijas izlases futbolists Žoans Mikū, kurš kritizēja Mbapē: ''Jūs esat aizvadījuši divas iesildīšanās spēles, kurās viss ritējis labi, bet, nākot nost no laukuma, tu izskaties tā, it kā tava komanda zaudētu ar 0:4. Kādā brīdī tas viss nav tikai par un ap tevi.''

Francijas valstsvienība Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs F apakšgrupā pret Vācijas, Portugāles un Ungārijas izlasēm.

Izmantotie resursi:
https://www.getfootballnewsfrance.c...
https://www.getfootballnewsfrance.c...
https://www.thesun.co.uk/sport/foot...


Lučiāno Spalleti. Foto: AFP/Scanpix
5

''Napoli'' līdz pirmajam titulam 33 gados aizvedušais Spalleti vadīs Eiropas čempioni

Par Itālijas futbola izlases galveno treneri apstiprināts Lučiāno Spalleti, kurš aizvadītajā sezonā, vadot ''Napoli'', kļuva par Itālijas A sērijas uzvarētāju.
Simons Kjērs. Foto: AFP/Scanpix
6

Dānijas kapteinis Kjērs, Ronaldu, Mesi un citi starp finālistiem uz "Ballon d'Or"

Paziņots saraksts ar tiem 30 futbolistiem, kuri kandidēs uz 2021. gada "Ballon d'Or" apbalvojumu. Ierasti sarakstā atrodami Lionels Mesi un Krištianu Ronaldu, tāpat kā citi šobrīd pasaulē labākie spēlētāji.
Itālijas izlases uzbrucējs Čīro Immobile. Foto: AFP/Scanpix
4

"Euro 2020" finālspēli vēroja 328 miljoni skatītāju

UEFA sniegusi datus par aizvadītā Eiropas čempionāta finālturnīra auditoriju, kas bijusi vidēji simt miljoni skatītāju katrā "Euro 2020" finālturnīra spēlē.