Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Riga" pāridarītāja "Maccabi" paliek soļa attālumā no Čempionu līgas

"Riga" pāridarītāja "Maccabi" paliek soļa attālumā no Čempionu līgas
Foto: EPA/Scanpix

Bez UEFA Čempionu līgas grupu turnīra palikusi Telavivas “Maccabi”, kas kvalifikācijas pirmajā kārtā pārspēja Latvijas labāko komandu “Riga”. Izraēlas čempione šovakar izbraukumā ar 1:3 piekāpās “Salzburg”, divu spēļu summā atzīstot austriešu pārākumu ar 2:5.

Telavivas “Maccabi” mēģinājumu sasniegt Čempionu līgas grupu turnīru sāka ar 2:0 savā laukumā pret “Riga”, abi vārti tika gūti no 11 metru soda sitiena atzīmes. Turklāt otrajā kārtā pretī stājās Lietuvas čempione Marijampoles “Sūduva”, kas izbraukumā tika sakauta ar 3:0. Kvalifikācijas trešajā kārtā 1:0 pret Brestas “Dinamo”, Baltkrievijas labāko komandu.

“Play-off” kārtas pirmajā spēlē pret “Salzburg” savā laukumā tika piedzīvots zaudējums ar 1:2, kaut pēc pirmā puslaika bija vadība. Savukārt šovakar cerības pazuda pirmā puslaika izskaņā. Rezultātam esot 1:1, uz “Maccabi” vārtiem tika nozīmēta pendele, ko pārliecinoši realizēja Dominiks Soboslajs - 2:1. Situācija gan bija strīdīga, un par protestēšanu uz tribīnēm tika aizdzīts Jorgoss Donis, “Maccabi” galvenais treneris.

Mača turpinājumā pie netraucēta sitiena ar galvu no tuvas distances tika Patsons Daka, un zambiešu uzbrucējs panāca 3:1 “Salzburg” labā. Tādējādi Austrijas spēcīgākā komanda divu spēļu summā uzvarēja ar 5:2, otro reizi pēc kārtas un otro reizi vispār sasniedzot Čempionu līgas grupu turnīru.

Pirmo reizi Čempionu līgā spēlēs dāņu “Midtylland”, kas dramatiskā mačā ar 4:1 uzveica Prāgas “Slavia”. Pirmais duelis beidzās ar bezvārtu neizšķirtu. 79. minūtē uz čehu vārtiem - tobrīd uz tablo bija laukuma saimniekiem nederošais 1:1 - tika nozīmēta pendele. Tā netika realizēta, taču 11 metru soda sitiens bija jāatkārto. Tika nomainīts sitējs, un pie bumbas uzbrucēja vietā devās aizsargs Aleksanders Šolcs. Viņš nenodrebēja - tika panākts 2:1.

Pēc tam “Midtylland” guva vārtus 88. minūtē un kompensācijas laikā, dramatiski un laimīgi nodrošinot debiju Čempionu līgā. Jāizceļ, ka Dānijas klubs līdz šim tikai vienu reizi bija sasniedzis Eiropas līgas grupu turnīru - tas notika 2015./16. gada sezonā. Tā kļuvusi par piekto komandu no Dānijas, kas spēlēs grupu turnīrā.

Čempionu līgā debitēs arī Krievijas klubs “Krasnodar”, kas izbraukumā ar 2:1 pieveica PAOK. Arī pirmais duelis beidzās ar identisku rezultātu. Šai vienībai gan ir daudz plašāka pieredze Eiropas līgā - kopš 2014. gada izlaists tikai viens grupu turnīrs.


, 2020-10-01 00:04, pirms 3 gadiem
Krievijai pirmo reizi būs 3 klubi ČL grupu turnīrā vienā sezonā.

P.S. Zalcburgai šis būs 3.grupu turnīrs, pirmais tālajā 1994./95.g. sezonā tika sasniegts ar nosaukumu Casino Salzburg.
, 2020-10-01 03:01, pirms 3 gadiem
Atceros, kad 6-7gadus atpkaļ vai pat vairāk.. tajā klubā sāka bāzt pamatīgu naudu iekšā, tieši ar domu, lai tiktu ČL, bet visu laiku kaut kas galīgi negāja un bija labi, ja sasniedza EL grupu turnīru. Tāka jāsaka vien, ka klubs laika gaitā ir panācis iecerēto.
, 2020-10-01 03:05, pirms 3 gadiem
Tas par Red Bull
"Barcelona" futboliste Karolīna Hansena uzbrukumā Bergenas "Brann" vārtiem. Foti: Joma Garcia/Zumapress.com/Scanpix
1

Lielklubi "Barcelona" un PSG dominē un sasniedz Sieviešu ČL pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas titula aizstāvēšanu sekmīgi turpina "Barcelona", kura ceturtdaļfinālā divreiz uzveica Bergenas "Brann".
Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.