Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Jēkabs Bērziņš

Cīņā par Anglijas finālu Eiropas līgā dosies "United" un "Arsenal"

Cīņā par Anglijas finālu Eiropas līgā dosies "United" un "Arsenal"
"Manchester United". Foto: AFP/Scanpix

UEFA Eiropas līgā šovakar sāksies pusfināli. Angļu klubi Mančestras "United" un Londonas "Arsenal" par vietu finālā cīnīsies ar attiecīgi "Roma" un "Villarreal". Abu spēļu sākums šovakar 22:00.

Vadošajos Eiropas klubu turnīros šobrīd situācija ir tāda, ka abos finālos iespējama divu Anglijas komandu tikšanās - UEFA Čempionu līgā Mančestras "City" vakar izbraukumā uzvarēja PSG, bet otrā pārī "Chelsea" arī viesos spēlēja neizšķirti ar Madrides "Real", atstājot sev lieliskas izredzes tikt tālāk. Tāpat kā Čempionu līgā, arī Eiropas līgā pusfinālā tikušas divas Anglijas komandas - Mančestras "United" un Londonas "Arsenal".

Abos pāros Anglijas klubi ir nosacītu favorītu lomā bukmeikeru vērtējumā. "United" pirmais mačs pret "Roma" būs jāaizvada savā laukumā. Tomēr vieglu pastaigu sarkanie velni pavisam noteikti nevar gaidīt - iepriekšējā kārtā "Roma" tieši izbraukumā ielika pamatus tikšanai pusfinālā, atspēlējoties un ar 2:1 pieveicot Amsterdamas "Ajax", kamēr otrajā spēlē komandas spēlēja neizšķirti 1:1.

"United" ceturtdaļfinālā klājās salīdzinoši vieglāk, bez lielām grūtībām abos mačos ar 2:0 pieveicot "Granada". Mančestrai pēdējā laikā Premjerlīgā klājies labāk nekā Romai "Serie A", tiesa, nedēļas nogalē "United" pārtrūka piecu uzvaru sērija, spēlējot neizšķirti 0:0 ar Līdsas "United". "Roma" tikmēr nav uzvarējusi kopš 11. aprīļa, pēdējo triju maču laikā izcīnot vien vienu punktu, pie tam piedzīvojot zaudējumus pret divām lejasgala komandām - "Torino" un "Cagliari".

Abas komandas savstarpējos mačos Eiropas turnīros nav tikušās kopš 2008. gada, toreiz Čempionu līgas ceturtdaļfinālā "United" divu spēļu summā uzvarot ar 3:0. Tāpat Romai par sliktu runā fakts, ka tā nav spējusi izcīnīt uzvaru Anglijā eirokausos jau veselus 20 gadus, šajā laikā 12 spēlēs astoņas reizes zaudējot un četras reizes spēlējot neizšķirti.

Otrā pārī Londonas "Arsenal" viesosies Spānijā, kur tiksies ar "Villarreal". Spānijas šobrīd septītā spēcīgākā komanda piedzīvojusi zaudējumus pēdējās divās spēlēs (1:2 pret "Alaves" un "Barcelona"), tomēr Eiropas līgā izslēgšanas spēlēs spēlējusi ļoti pārliecinoši, diezgan droši pieveicot Zalcbrugas "Red Bull", Kijevas "Dinamo" un Zagrebas "Dinamo". "Arsenal" tikmēr par mata tiesu pirmajā kārtā pārvarēja Lisabonas "Benfica" barjeru, bet turpinājumā pieveica arī Pirejas "Olympiakos" un Prāgas "Slavia". Ņemot vērā situāciju Premjerlīgā (vien desmitā vieta, nedēļas nogalē kārtējais bezzobainais sniegums pret "Everton") Eiropas līga palikusi kā pēdējā cerība, lai nākošsezon iegūtu vietu kādā no Eiropas turnīriem.

UEFA Eiropas līga, pusfināli

Komandas1. spēle2. spēle
Manchester United - Roma29.0406.04
Villarreal - Arsenal29.0406.04

, 2021-04-29 15:25, pirms 3 gadiem
Te vairāk cīnās par kvalificēšanos čempion līgai,taka MU pofigs uz šo turnīru lielāks kā pārējiem..
, 2021-04-29 20:31, pirms 3 gadiem
Madzigais rakstīja: Te vairāk cīnās par kvalificēšanos čempion līgai,taka MU pofigs uz šo turnīru lielāks kā pārējiem..
Tā jau galīgi nav taisnība. United pēdējo gadu laikā ir ļoti ļoti maz
Trofeju un Solskjaer vispār nav izcīnījis nevienu titulu ar klubu. Tā kā MU sitīsies cik spēka par uzvaru, jo PL tituls vairs tikai teorētisks un arī tur tikai 5 spēles atlikušas. Arsenal arī ļoti nepieciešams ir tituls, un vēl jo vairāk vieta Čempionu līgā
Rafinja un Ilkajs Gindoans. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Čempionu līgā noskaidros pirmās pusfinālistes: vai Barselonā būs vēl viens saldais ēdiens?

UEFA Čempionu līgā šovakar tiks noskaidrotas pirmās divas pusfinālistes – "Barcelona" pēc uzvaras Parīzē (3:2) uzņems Francijas līdervienību PSG, bet Madrides "Atletico" pēc panākuma mājās ar 2:1 ciemosies Dortmundē. Abu spēļu sākums paredzēts plkst. 22.00 pēc Latvijas laika.
Mirklis no Plzeņas "Viktoria" un Florences "Fiorentina" spēles. Foto: Petr David Josek/AP/Scanpix
1

Plzeņas "Viktoria" noturas pret Florenci, "Aston Villa" pārspēj Lilles futbolistus

UEFA Eiropas Konferences līgas pirmajās ceturtdaļfināla spēlēs uzvaras izcīnīja Pirejas "Olympiacos", Birmingemas "Aston Villa" un "Club Brugge", savukārt Čehijas līgas bronzas medaļniece Plzeņas "Viktoria" spēkojās 0:0 pret turnīra iepriekšējās sezonas finālisti Florences "Fiorentina".
Džanluka Skamaka. Foto: Imago Images/Scanpix
2

''Atalanta'' pārliecinoši uzvar Liverpūlē, ''Bayer'' pagarina sēriju bez zaudējumiem

UEFA Eiropas līgā šovakar startēja ceturtdaļfināla cīņas. Bergamo ''Atalanta'' negaidīti pārliecinoši triumfēja Liverpūlē, bet sēriju bez zaudējumiem pagarināja Leverkūzenes ''Bayer''. Itāļu klubu cīņā ''Roma'' uzvarēja Milānā.