Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: futbola vasara, kurā nekas nenotiek

Dīvāna eksperts: futbola vasara, kurā nekas nenotiek
''Riga'' futbolisti. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC

Pārspriežot vasaras sporta notikumu plānu Sportacentra redakcijas sapulcē, ārkārtas kārtā klāt pieaicinātais Dīvāna eksperts izteica nožēlu, ka šovasar jau nekas liels īsti nenotiek. Atsevišķas futbolbumbas uz to reaģēja ar nicīgiem smīniem un draudiem par fizisku izrēķināšanos. Berzēdams pārsisto degunu (nokritu pa kāpnēm, zvēru, pats paslīdēju), nospriedu, ka šeit noteikti ir nepieciešama sīkāka izpēte.

Pirmā reakcija, protams, bija, ka Dīvāna ekspertam aizmirsies par šogad paredzēto Pasaules kausu futbolā. Taču izrādījās, ka šis tas savulaik aizmirsies arī FIFA darboņiem, jo jau krietni pēc tam, kad tiesības rīkot Pasaules kausu tika piešķirtas Katarai, cilvēki aptvēra, ka tur ir karsts laiks. Tāpēc PK spēles būs tikai rudenī.

Tas šobrīd izrādījies lielisks glābiņš FIFA, jo citādi PK finālturnīrs būtu pārklājies ar praida mēnesi jūnijā, kad arī FIFA skaisti izkrāsoja savu logo varavīksnes krāsās, paužot nepārprotamu nostāju, ka stāv un krīt par seksuālo minoritāšu tiesībām. Protams, līdz brīdim, kad reliģiozie un bagātie onkuļi no Kataras, kur FIFA apņēmusies rīkot četrgades futbola svētkus, izdara iebildumus. Taču, kā tiek ziņots, FIFA vismaz esot sarunājusi, ka stadionos tiks atļauts tirgot alus kausus.

Ja reiz Pasaules kauss ir tikai rudenī, tad uz vasaru tas neattiecas. Olimpisko spēļu šovasar arī nav, kamēr basketbola lielākajā turnīrā "EuroBasket" Latvijas vietā piedalīsies Bulgārija. Dīvāna eksperts ieslēdzis no atmiņas veidu, kādā notika Bulgārijas palaišana priekšā, ir izdzēsis, taču, visticamāk, tobrīd lidmašīnas biļetēm bija 5% uzcenojums un TTT kluba valde brālīgi deva padomu "nav ko ķēpāties, labāk laicīgi izstāties, lai ir mierīgāka vasara".

Principā aizņemta vasara plānota vieglatlētiem, kuriem ir gan pasaules, gan Eiropas čempionāts. Taču uz PČ Amerikā atradās tikai seši Latvijas vieglatlēti, no kuriem tikai divi nebija šķēpmetēji. Dīvāna eksperta ekspertīze šajā nozarē nav ideāla un parasti aprobežojas ar medaļu skaitīšanu, taču liekas tomēr droši secināt, ka šis PČ nebija tas notikums, kas lika Latvijai reizē aizturēt elpu. Kā nekā, medaļu jau nebija.

Medaļu vietā Latvijas sportā šovasar ielauzušies tādi neapšaubāmi aizraujoši temati kā jautājums, vai Latvijas hokejistiem ir pareizi pārkāpt likumu, ja reiz viņiem sola par to samaksāt, un jautājums, vai, uzvalkā izziņojot savu iestāšanos partijā, ir vērts uzvilkt arī kurpes vai mierīgi pietiek ar zeķēm? Taču tās nebija lietas, kas ieliekamas vasaras sporta kalendārā.

Izrādījās toties, ka ar sarkanu, zilu un drošības pēc arī vēl ar melnu krāsu futbolbumbas ir apvilkušas Eirokausu kvalifikācijas spēles. Tajās dalību turpina vēl visas četras Latvijas komandas, kas nav nemaz tik bieži vārdi, ko teikt jūlija pēdējās dienās. Dīvāna eksperts gan rēķinās, ka šovakar šie vārdi vairs nebūs patiesi, jo "Liepājai" būs ļoti smaga spēle Šveicē, kamēr Valmierai nepieciešams iztēloties, ka maķedoniešu "Shkendija" ir Virslīgas simboliskā izlase, jo pret to Valmierai varētu sanākt labāk.

Latvijas tautas teikās minēts, ka, ja no rīta uzaust saule, tad "Riga FC" bosi sapņaini norūc pie sevis: "Mmm, grupu turnīrs Eirokausos..." Lai arī "Riga" ar tiešām lielisku spēli iepriekš ar 3:0 apspēlēja Slovākijas vicečempioni un šovakar TV4 tiešraidē principā jānokārto formalitātes, grupu turnīram Konferences līgā tuvāk ir RFS, kurai arī šonedēļ ir laiks uzpīpēt bezalkoholisko tabaku un sagaidīt savus nākamos pretiniekus, kuri izskatās tīri ņemami.

Vēl tuvāk grupu turnīram ir Viļņas "Žalgiris", kas aizmirsa spēlētājiem nodot skautu ziņojumu, ka viņiem pret Zviedrijas "Malmo" nav nekādu cerību. Ja reiz "Žalgiris" spēlētāji to nezināja, tad piedodams, ka laukumā viņi izdarīja pretējo un panāca, ka vismaz viena komanda rudenī būs Viaplay tiešraidēs no Eirokausu grupu turnīriem - Čempionu līgā, Eiropas līgā vai Konferences līgā, visi trīs varianti vēl ir iespējami, un Dīvāna eksperts kaimiņus nekad neskauž (izņemot, protams, Igaunijas vietējā basketbola nozari, kas tagad augstākās līgas klubu ziņā pret Latviju vadībā izvirzījusies ar 9:6).


, 2022-07-28 15:33, pirms 2 gadiem
Kārtējais bezskars kāda jēga slēpties zem kaut kāda Dīvana experta un tēlot gudrīti.. bļin SC jūs kļūstat nožēlojami..
, 2022-07-28 15:49, pirms 2 gadiem
PK finālturnīrs mums būs ziemīgās noskaņās - sāksies 21. novembrī, bet fināls būs 18. decembrī. Man patīk tas, ko Dīvāna eksperts sauc par futbola vasaru, bet iespējams, ka turmošos rudens-ziemas vakaros arī nebūs slikti paskatīties labu futbolu. Netipiski sezonai, bet es no tāda latvijas skatītāja viedokļa uz šo raugos pozitīvi.

https://www.fifa.com/fifaplus/en/ar...
, 2022-07-28 16:34, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: PK finālturnīrs mums būs ziemīgās noskaņās - sāksies 21. novembrī, bet fināls būs 18. decembrī. Man patīk tas, ko Dīvāna eksperts sauc par futbola vasaru, bet iespējams, ka turmošos rudens-ziemas vakaros arī nebūs slikti paskatīties labu futbolu. Netipiski sezonai, bet es no tāda latvijas skatītāja viedokļa uz šo raugos pozitīvi.

https://www.fifa.com/fifaplus/en/articles/qatar-2022-all-qualified-teams-groups-dates-match-schedule-tickets-more
Bet parasti futbola vasara sakrita ar spēlēm Līgo vakarā, kad varēja netēlot, ka mani interesē visas tās ugunskuru padarīšanas, un varēja mierīgi kaut kur laukos dzert alu, sēdēt dīvānā un uz ukunskuru skatīties caur logu.
, 2022-07-28 16:39, pirms 2 gadiem
kasagrande rakstīja: Bet parasti futbola vasara sakrita ar spēlēm Līgo vakarā, kad varēja netēlot, ka mani interesē visas tās ugunskuru padarīšanas, un varēja mierīgi kaut kur laukos dzert alu, sēdēt dīvānā un uz ukunskuru skatīties caur logu.
piekrītu! Sevišķi atmiņā ir palicis Līgo vakars, kad mūsējie EČ spēlēja pret Nīderlandi.
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.
Jozua Kimmihs (Nr. 6) ar komandas biedriem. Foto: Christian Kolbert/Kolbert-Press/Imago Images/Scanpix
3

Bavārijas cerības par titulu vēl dzīvas: Minhene mājās izkausē lielgabalus

Šosezon bez trofejām Vācijas Bundeslīgā un kausā palikusī Minhenes "Bayern" pirmoreiz kopš 2020. gada sasniegusi UEFA Čempionu līgas pusfinālu, otrajā spēlē ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzveicot Londonas "Arsenal".