Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Aģents noliedz, ka galvenais treneris Lučesku pamet Kijevas "Dynamo"

Aģents noliedz, ka galvenais treneris Lučesku pamet Kijevas "Dynamo"
Mirča Lučesku. Foto: Reuters / Scanpix

Rumāņu futbola speciālists Mirča Lučesku pirms četrām dienām tika iecelts par Kijevas "Dynamo" galveno treneri, bet divas dienas pirms savas 75 gadu jubilejas viņš paziņojis par šī posteņa pamešanu. Šo negaidīto soli pieredzējušais treneris pamato ar naidīgu attieksmi no vairākiem Ukrainas galvaspilsētas kluba līdzjutējiem, jo pirms tam viņš ilgu laiku vadīja "Dynamo" niknāko konkurentu Doņeckas "Shakhtar". Savukārt speciālista aģents noliedz izskanējušo informāciju par amata pamešanu.

Kā jau ziņots, šonedēļ noslēdzās Ukrainas premjerlīgas sezona, ceturto gadu pēc kārtas titulu izcīnot "Shakhter". Kijevas "Dynamo" pēdējā kārtā izrāva otro vietu - arī ceturto gadu pēc kārtas. Darbu ar Kijevas komandu neturpinās Oleksijs Mihaiļičenko, kura vadībā komanda izcīnīja Ukrainas kausu, tomēr demonstrētais sniegums un tā progresa līkne nepārliecināja kluba vadību. "Dynamo" aizstājēju atrada Rumānijā - 23. jūlijā par komandas galveno treneri tika iecelts šīs valsts pieredzējušais speciālists Mirča Lučesku. 74 gadus vecais treneris vienojās par trīs gadu līgumu pēc sistēmas 2+1, un neoficiāla informācija liecināja, ka Lučesku gadā saņemtu trīs miljonus eiro.

Mirča Lučesku: "Nevaru pieņemt to, ka pašu līdzjutēji darbojas pret kluba interesēm. Diemžēl esmu nolēmis atteikties no sadarbības ar "Dynamo". Nevaru strādāt naidīgā atmosfērā, ja to veido fani, kuru atbalsts komandai ir vajadzīgs. Nekad neesmu bijis bailīgs - to pierāda man pāriešana no Stambulas "Galatasaray" uz Stambulas "Besiktas" vai no Bukarestes "Dinamo" uz Bukarestes "Rapid". Starp minēto klubu līdzjutējiem ir liela spriedze, taču tiku sagaidīts ar atplestām rokām."

Trenera aģents Arkādijs Zaporožanu noliedz izskanējušo informāciju par viņa klientu: "Tā bija sarakste starp Lučesku un ["Dynamo" prezidentu] Igoru Surki. Minētā saruna notika sestdien. Mēģināsim noskaidrot, ka tā nokļuva presē. Mēs rīt plkst. 9.30 izlidosim uz Kijevu. Lučesku ir "Dynamo" galvenais treneris. Ar šo vēstuli viņš vēlējās parādīt, ka neturas pie trenera krēsla. Ja viņa ierašanās var patraucēt "Dynamo", viņš mierīgi aizies. Kluba tēls ir daudz svarīgāks."

Atgādinām, ka trenera gaitas sāka jau iepriekšējā gadsimta septiņdesmitajos gados un karjeras laikā cita starpā vadījis arī Milānas "Inter" komandu. No 2004. līdz 2016. gadam Lučesku bija "Shakhtar" galvenais treneris, 573 mačos izcīnot 395 uzvaras jeb 68,94% uzvaru. Lučesku aizveda Doņeckas vienību līdz astoņiem Ukrainas čempiontituliem, sešiem Ukrainas kausiem, septiņiem Ukrainas superkausiem un 2009. gada UEFA kausa. Astoņas reizes tika atzīts par Ukrainas gada treneri futbolā. Lučesku iecelts Doņeckas goda iedzīvotāja kārtā un saņēmis trīs dažādus Ukrainas ordeņus.

Izmantotie resursi:
rsport.ria.ru
gsp.ro


, 2020-07-27 23:18, pirms 4 gadiem
Kijevas līdzjutēji cepas ne pa jokam
Vai vińam tas vajadzīgs šajā vecumā???
Ar naudu, visticamāk, ka problēmas vinam nav
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.