Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

UEFA ierosina oficiālu disciplinārlietu pret trim Superlīgas dumpiniekiem

UEFA ierosina oficiālu disciplinārlietu pret trim Superlīgas dumpiniekiem
Turīnas "Juventus" prezidents Andrea Anjelli labdarības spēlē. Foto: EPA/Scanpix

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) pirms 13 dienām oficiāli apstiprināja ētikas un disciplināros inspektorus disciplinārās izmeklēšanas veikšanai, bet šovakar paziņojusi, ka izmeklēšana ir rezultējusies disciplinārlietas ierosināšanā.

"Pēc veiktās izmeklēšanas saistībā ar tā saukto Superlīgu ir ierosināta disciplinārlieta pret "Real Madrid", "Barcelona" un "Juventus" par UEFA tiesiskā regulējuma iespējamu pārkāpšanu. Plašāka informācija tiks ziņota laika gaitā," teikts UEFA paziņojumā.

7. maijā UEFA pavēstīja, ka deviņi no divpadsmit Superlīgas dibinātājiem ir parakstījuši UEFA deklarāciju, atzīstot savu vainu un apņemoties veikt kolektīvus ziedojumus jeb faktiski izpildīt piespriestās sankcijas. Šo deklarāciju parakstīja visi seši Anglijas klubi "Manchester United", "Manchester City", "Arsenal", "Chelsea", "Tottoenham" un "Chelsea", divi no trim Itālijas klubiem "Milan" un "Inter", kā arī viens no trim Spānijas klubiem "Atletico".

Šie deviņi klubi veiks kolektīvus ziedojumus 15 miljonu eiro apmērā, ko UEFA apņemas izmantot bērnu, jaunatnes un amatieru futbola attīstībai Eiropā, kā arī šķirsies no 5% UEFA prēmiju par vienu sezonu. Tāpat šie deviņi klubi piekrituši soda naudām gadījumā, ja atkal mēģinātu dibināt tamlīdzīgu turnīru. 100 miljonu eiro sods pienāktos par vēlmi spēlēt neautorizētā turnīrā, bet 50 miljoni eiro tiktu piespriesti par Klubu deklarācijas pārkāpšanu.

Ārzemju medijus izskanējušas runas, ka UEFA vēlme ir šos trīs klubus diskvalificēt uz vienu sezonu. Savukārt A sērijas vadība apsverot "Juventus" izslēgšanu no Itālijas augstākās līgas, ja Turīnas klubs arvien neatteiksies no Superlīgas projekta.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/insideuefa/dis...


, 2021-05-26 09:23, pirms 3 gadiem
Cerams, ka lēmums būs ātrs, lai Napoli varētu sākt gatavoties čempionu līgai.
, 2021-05-26 11:33, pirms 3 gadiem
nu jau tu sāc palikt par daudz žultains turklāt, vai tiešām domā, ka šajā spēlē ir "labie" un "sliktie"?
ja UEFA pie varas raujas citi grupējumi, tas nenozīmē, ka Juve, Barca un Real vadībai jābučo viņiem pakaļas
kasagrande rakstīja: Cerams, ka lēmums būs ātrs, lai Napoli varētu sākt gatavoties čempionu līgai.
"Barcelona" futboliste Karolīna Hansena uzbrukumā Bergenas "Brann" vārtiem. Foti: Joma Garcia/Zumapress.com/Scanpix
1

Lielklubi "Barcelona" un PSG dominē un sasniedz Sieviešu ČL pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas titula aizstāvēšanu sekmīgi turpina "Barcelona", kura ceturtdaļfinālā divreiz uzveica Bergenas "Brann".
Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.