Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Peress: "Bez Superlīgas izdzīvos tikai valsts vai multimiljonāru finansēti klubi"

Peress: "Bez Superlīgas izdzīvos tikai valsts vai multimiljonāru finansēti klubi"
Florentino Peress. Foto: Reuters/Scanpix

Apņēmību turpināt uzturēt un attīstīt Eiropas Superlīgas projektu paudis jaunizveidotā turnīra, kā arī Madrides "Real" prezidents Florentino Peress, kurš intervijā medijam "As" pauda apgalvojumu, ka nākotnē izdzīvošot tikai valsts vai multimiljonāru uzturētie klubi.

"Eiropas Superlīgas projekts turpina pastāvēt - šobrīd esam devuši sev dažas nedēļas laika izvērtēt, kā rīkoties pret apdraudējumu, kas nācis no dažiem cilvēkiem, kuriem šis projekts nepatīk un kuri tajā saskata draudus savu privilēģiju zaudēšanai," izteicās Peress.

"Janvārī UEFA prezidents [Aleksandrs Čeferins - aut. piez.] agresīvi brīdināja mūs par Superlīgas projekta attīstīšanu. Mēs gribējām pārrunāt šo ideju ar UEFA, bet viņi mums pat neatvēlēja tam laiku. Mēs vērsāmies tiesā, kas izdeva izpildrakstu, kas liedz UEFA, FIFA, kā arī nacionālajām līgām un federācijām traucēt Superlīgas projekta norisi. Tomēr, lai arī šis izpildraksts tika izdots otrdien, tomēr jau trešdien Čeferins turpināja agresīvo retoriku," atklāja jaunā turnīra vadītājs.

Madrides "Real" prezidents izteica viedokli, ka Superlīga būtu labākais iespējamais risinājums kādu pielietot, lai atrisinātu Covid-19 pandēmijas laikā samilzušās Eiropas futbola klubu finansiālās problēmas, norādot, ka turnīra koncepts ir radīt maksimāli lielāku interesi par spēlēm, kā arī piesaistīt futbolam tik lielu naudas plūsmu, cik vien iespējams: "Bez Superlīgas izdzīvos tikai valsts vai multimiljonāru finansēti klubi."

Peress Superlīgas izveidei un norisei apelēja arī ar arvien sarūkošo 14 līdz 24 gadu vecu cilvēku auditoriju, norādot, ka jauniešiem arvien mazāk interesē futbols, jo tas ir kļuvis garlaicīgāks par citām jauniešu nodarbēm.

Peress norādīja uz to, ka klubi nevar vienkārši izstāties no Superlīgas projekta, nesamaksājot simtiem miljonu eiro lielu soda naudu: "Līguma būtība ir tāda, ka klubi [līdz 2025. gadam - aut. piez.] nevar lauzt līgumu. Daži klubi lielā spiediena dēļ izvēlējās pateikt, ka tie Superlīgā nespēlēs, tomēr neviens klubs no šī projekta vēl nav izstājies."

Peress arī kritizēja UEFA veiktās reformas, kuru rezultātā Čempionu līgas pamatturnīrā no 2024. gada spēlēs 36 klubi: "Reformas nāk krietni par vēlu, un tās nav saprotamas. Vai nu tās ir jāveic pirms klubi bankrotēs, vai nu no tām nav nekādas jēgas."

Izmantotie resursi:
https://en.as.com/en/2021/04/24/foo...


, 2021-04-25 14:05, pirms 3 gadiem
Jā, jā, ko gan viņš citu teiks?
Reāli, futbols eksistēs un vienkārši nāksies samazināt izmaksas. Respektīvi, spēlētāju tirgus vērtība kritīsies, algas būs jāsamazina utt.

Un jauniešu vidū futbola popularitāte krītas, jo tagad attīstās arī citi sporta veidi un intrešu grupas kā tādas. Agrāk bija uz visu pagalmu 1 bumba un neko citu nebija ko darīt, kā dauzīt bumbu. Bet tagad interešu izglītībai ir lielas iespējas.
, 2021-04-25 14:13, pirms 3 gadiem
Kāds sakars bumbas spārdīšanai pagalmā ar profesionālo futbolu?
, 2021-04-25 14:15, pirms 3 gadiem
Klubiem jākļūst par atklātām akciju sabiedrībām!
, 2021-04-25 14:26, pirms 3 gadiem
Visu laiku izdzīvoja,arī tagad izdzīvos.Paši uzpūtuši spēlētāju cenas līdz mākoņiem un tad brīnās,ka vairs galus nespēj savilkt.
, 2021-04-25 15:12, pirms 3 gadiem
Peress ir vecs onkulis, laiks pensijā.
Pieradis dzīvot uz parāda, pirkt labākos spēlētājus pārmaksājot un graujot tirgu.

Izdzīvos moderni klubi ar labu un efektīvu pārvaldību, kas mācēs sabalansēt savus ieņēmumus ar izdevumiem. Ja Real ienākumi tuvojas miljardam, bet jābaidās par bankrotu - nu jāpaskatās spogulī..
, 2021-04-25 15:17, pirms 3 gadiem
Daniel rakstīja: Peress ir vecs onkulis, laiks pensijā.
Pieradis dzīvot uz parāda, pirkt labākos spēlētājus pārmaksājot un graujot tirgu.

Izdzīvos moderni klubi ar labu un efektīvu pārvaldību, kas mācēs sabalansēt savus ieņēmumus ar izdevumiem. Ja Real ienākumi tuvojas miljardam, bet jābaidās par bankrotu - nu jāpaskatās spogulī..
Metta ir ļoti moderns klubs. Nekas neliecina, ka bankrotēs utt. Tāpēc superlīgai liekas, ka nebija atbalsta top5 līgas klubos. Nav superlīga domāta moderniem klubiem, kāda tā ir arī Metta.
, 2021-04-25 15:18, pirms 3 gadiem
Tikmēr Bayerns paņirdz par šādiem apgalvojumiem.
, 2021-04-25 15:24, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Visu laiku izdzīvoja,arī tagad izdzīvos.Paši uzpūtuši spēlētāju cenas līdz mākoņiem un tad brīnās,ka vairs galus nespēj savilkt.
Atalanta modelis liekas, ka daudz labāks. Tikai 19 miljoni paprasīja par Āfrikas kontinenta uzbrucēju Diallo. Cena ļoti pieņemama un Manchester United to nopirka. Metta arī veido tagad spēli ap Āfrikas uzbrucēju Muritallo. Varam atrast Eiropā ļoti līdzīgus un ļoti labus klubus futbolā, kā Atalanta un Metta.
, 2021-04-25 15:27, pirms 3 gadiem
Bet superlīga jau spēs piedipināties tikai viņa minētie "valsts vai multimiljonāru finansēti klubi" pārējos jau tāpat nelaidīs pie šis silītes, tā ka vidusmēra un nabadzīgajiem klubiem ne silts ne augsts no šis līgas.
, 2021-04-25 15:34, pirms 3 gadiem
Zombijs rakstīja: Bet superlīga jau spēs piedipināties tikai viņa minētie "valsts vai multimiljonāru finansēti klubi" pārējos jau tāpat nelaidīs pie šis silītes, tā ka vidusmēra un nabadzīgajiem klubiem ne silts ne augsts no šis līgas.
Metta jau arī regulāri un ilgstoši ņem finansējumu no LFF . Ne mazu, par jauno spēlētāju trenēšanu, spēlēšanu. Metta var spēlēt šajā superlīgā. Nauda ir un Metta izmanto.
, 2021-04-25 15:34, pirms 3 gadiem
Komisks vīrelis. Futbols ir pasaules demokrātiskākais sports, ko spēlē visnabadzīgākie planētas iedzīvotāji. Futbolam uz veselu puišeļu baru vajag tikai vienu bumbu un kaut ko līdzīgu vārtiem. No tā, ka bankrotēs pašreizējais finanšu burbulis, kas ir pilnīgi sagaidāmi, futbols nepazudīs. Vēlme spēlēt futbolu un kļūt par izcilu futbolistu nepazudīs. Fani nepazudīs. Futbols kļuva par modernās pasaules leģendu daudz vienkāršākos apstākļos un ne jau dēļ naudas, kas tur šobrīd tiek apgrozīta.
, 2021-04-25 15:39, pirms 3 gadiem
mndvolk rakstīja: Komisks vīrelis. Futbols ir pasaules demokrātiskākais sports, ko spēlē visnabadzīgākie planētas iedzīvotāji. Futbolam uz veselu puišeļu baru vajag tikai vienu bumbu un kaut ko līdzīgu vārtiem. No tā, ka bankrotēs pašreizējais finanšu burbulis, kas ir pilnīgi sagaidāmi, futbols nepazudīs. Vēlme spēlēt futbolu un kļūt par izcilu futbolistu nepazudīs. Fani nepazudīs. Futbols kļuva par modernās pasaules leģendu daudz vienkāršākos apstākļos un ne jau dēļ naudas, kas tur šobrīd tiek apgrozīta.
Nezinu kurš ir komisks vīrelis Mettā, bet viss pārejais ir kā par Mettu uzrakstīts.
, 2021-04-25 16:24, pirms 3 gadiem
Varbūt Madrid Real varētu atkal beidzot izaudzināt kādu savu akadēmijas zvaigzni, kā savulaik Raul un nevis tērēt simtiem miljonus pērkot jau gatavus spēlētājus no citiem klubiem. Es agrāk katru nedēļu gaidīju un skatījos CL spēles, kad vēl spēlēja tādi kadri kā Ševčenko AC Milan sastāvā, vai arī Owen iekš Liverpool. Un teikšu godīgi - CL kaut vienu puslaiku neesmu skatījies vismaz gadus 3x, bet varbūt pat ilgāk. Neuzrunā vairs šie top klubi, jo viņi pērk spēlētājus bez savas sajēgas. Man Virslīga ir palikusi daudz vairāk simpātiska nekā tās līgas kur titulu var izcīnīt ar biezu naudas maku.
, 2021-04-25 16:28, pirms 3 gadiem
Peresa kungam, kā futbola "masonam" adekvāti komentāri, protams, ka gribās lai visa liela futbola nauda dalās uz pēc iespējas mazāk galvām, tad katram iesaistītajam tiks lielāks kumoss. Tā Superlīga būs klasiska izredzēto slēgtā līga amerikāņu gaumē, nu kā hokejā, kur ir Sniegbaltīte (NHL) un pārējie ir rūķīši (citas līgas). Ko darīt, naudas kāre diktē.
Slēpts komentārs: oxa
, 2021-04-25 17:25, pirms 3 gadiem
Pašlaik arī Latvijas futbols saņem labu naudu no čempionu līgas pīrāga.Praktiski daudz vadošo futbola līgu klubi uztur arī basketbla handbola volejbola un hokeja klubus.Bet ,ja nodibinās superlīgu,tad neticu,ka viņi savu peļņu dalīsies.
, 2021-04-25 17:40, pirms 3 gadiem
Domāju ka Peress zin ko saka. Futbolā ir nepieciešamas pārmaiņas.
, 2021-04-25 17:53, pirms 3 gadiem
knaible rakstīja: Domāju ka Peress zin ko saka. Futbolā ir nepieciešamas pārmaiņas.
Futbolā, teiktu vismazāk, tad jau hokejā vai basketbolā vairāk, un Peress jā, zina, ko saka, kā viņa maciņam būtu labāk.
, 2021-04-25 18:01, pirms 3 gadiem
knaible rakstīja: Domāju ka Peress zin ko saka. Futbolā ir nepieciešamas pārmaiņas.
Nu viņš noteikti zina, ko saka. Izdzīvos tikai superlīgas klubi. Pārējie klubi var iet d...st. Vīņš grib čempionu līgas naudu, ko saņem arī Latvijas, Farēru un citu mazo valstu čempioni pārdalīt starp 18 kubiem.
, 2021-04-25 18:14, pirms 3 gadiem
Peress: "Bez Superlīgas izdzīvos tikai valsts vai multimiljonāru finansēti klubi"
Tad jau Madridei nevajadzētu būt problēmām- atceroties, kā pagātnē Realam gāja ar tiem nekustāmajiem īpašumiem...
, 2021-04-25 18:54, pirms 3 gadiem
Peress gribētu, lai paliek tikai Superlīgas superklubi, bet visi pārējie bankrotē. Lai UEFA un FIFA nav naudas un klubu, kuriem turnīrus rīkot. Bet paši tikmēr pelnītu miljardus. Tikai vecais krupis nesaprot, ka Superlīga nepatīk ne tikai "dažiem cilvēkiem" UEFA + FIFA, bet pašu klubu uzturētājiem - līdzjutējiem. Lai iet ātrāk pensijā un veido savu Superlīgu virtuālajā pasaulē, kur pats varēs būt kungs un ķēniņš un futbola dievs reizē.
, 2021-04-25 19:19, pirms 3 gadiem
manuprāt tāda superlīga futbolā arī izveidosies .
neapstāsies tas process un ik pa brīdim tiks cilāts.
vai nu starpniekiem naudas plūsmā UEFA/FIFA kardināli jāmainās.
visu laiku diktātu nevarēs uzturēt paļaujoties tikai uz faniem, valdībām un sankcijām !
, 2021-04-25 19:40, pirms 3 gadiem
Reāli vajag ieviest algu/budžeta griestus. Bet šie paši superklubi tam nepiekritīs
, 2021-04-25 19:51, pirms 3 gadiem
Narkomāns Jānis rakstīja: Reāli vajag ieviest algu/budžeta griestus. Bet šie paši superklubi tam nepiekritīs
futbola lielākais kāsis ir transfēri.
algas var regulēt tikai līgu ietvaros. tas ir tāda superlīga varētu to nodrošināt. kā tas iespējams UEFA nevaru saprast.
, 2021-04-25 19:59, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: futbola lielākais kāsis ir transfēri.
algas var regulēt tikai līgu ietvaros. tas ir tāda superlīga varētu to nodrošināt. kā tas iespējams UEFA nevaru saprast.
Tieši tā. Nu Neimārs vai jubkurš cits nevar maksāt 200 M, nu nevar un viss. Visi , kas grib piedalīties uefa turnīros ievēro kaut kādus noteikumus un viss. Itkā loti vienkārši
, 2021-04-25 20:05, pirms 3 gadiem
Peress var veidot superliigu uz Marsa!
, 2021-04-25 20:38, pirms 3 gadiem
Peress Tavs klubs jau arī ir viens no klubiem, kurš ir uzpūtīs cenas spēlētāju tirgū un līgumu summas. Kā jebkura piramīda vai burbulis kādreiz plīst, šoreiz tas vīruss tik pasteidzināja. Nevajag uz parāda mētāties ar naudu.
Par jauniešiem gan taisnība, šī paaudze iet ceļu, kur iznākums var būt drausmīgs, tikai telefona un datora spaidīšana 24h režīmā. Kāds tur futbols.
, 2021-04-25 21:42, pirms 3 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Peress Tavs klubs jau arī ir viens no klubiem, kurš ir uzpūtīs cenas spēlētāju tirgū un līgumu summas. Kā jebkura piramīda vai burbulis kādreiz plīst, šoreiz tas vīruss tik pasteidzināja. Nevajag uz parāda mētāties ar naudu.
Par jauniešiem gan taisnība, šī paaudze iet ceļu, kur iznākums var būt drausmīgs, tikai telefona un datora spaidīšana 24h režīmā. Kāds tur futbols.
Jā jā, katram opim katra nākamā paaudze ir šausmīga, izlaista, rupja utt.
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.