Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Lemajičs iziet medicīniskās pārbaudes un oficiāli kļūst par "Gent" futbolistu

Lemajičs iziet medicīniskās pārbaudes un oficiāli kļūst par "Gent" futbolistu
Darko Lemajičs. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Četras sezonas Latvijas futbola Virslīgā pavadījušais serbu uzbrucējs Darko Lemajičs šodien nokārtojis medicīniskās pārbaudes un kļuvis par slavenā Beļģijas komandas "Gent" futbolistu.

Iepriekš jau vēstījām, ka beļģu klubs "Gents" interesējas par Darko Lemajiča iegūšanu savā īpašumā. Informāciju par potenciālo pāreju raidījumam "Futbolbumbas" apstiprināja Māris Verpakovskis.

Šodien kļuvis zināms, ka visas formalitātes norisinājušās bez starpgadījumiem un 28 gadus vecais Lemajičs šodien parakstījis līgumu ar "Gent". Verpakovskis raidījumā ieskicēja, ka Lemajiča pāreja Virslīgas klubam būs aptuveni tikpat izdevīga cik pērnās vasaras Činonso Ofora pāreja uz MLS klubu Čikāgas "Fire", kas lēšama nedaudz zem viena miljona.

Māris Verpakovskis: “Šodien visas puses panāca galīgo vienošanos un tika parakstīti visi dokumenti. Lemajičs mūsu klubam ir devis ļoti daudz. Mēs noteikti nevarējām likt šķēršļus viņa transfēram uz Beļģiju, jo lieliski saprotam, cik liela iespēja viņam ir parādījusies. Šī pāreja ir vēl viens nopietns novērtējums gan RFS organizācijai, gan visai Virslīgai kopumā. Arī mūsu klubam finansiāli šis bija ļoti izdevīgs piedāvājums, lai gan labi saprotam, ka cīņā par čempionu titulu Lemajičs ir liels zaudējums. Jebkurā gadījumā, ticam tiem spēlētājiem, kuri ir mūsu rīcībā. Viņiem tā ir lieliska iespēja sevi pierādīt tik svarīgā laikā”

Darko Lemajičs: "Nekad neaizmirsīšu laiku, kuru pavadīju RFS. Tā ir lieliska organizācija. Bijām kā viena ģimene. Vēlos pateikties katram, ar kuru šajā laikā nācās strādāt un spēlēt kopā. Noteikti uzmanīgi sekošu RFS gaitām arī turpmāk. Ļoti ceru, ka RFS izdosies izcīnīt titulu. Protams, esmu ļoti gandarīts par iespēju pievienoties tādam klubam kā "Gent". Darīšu visu, lai spētu sevi pierādīt no labākās puses"

Darko Lemajičs Latvijā ieradās 2017. gada vasarā, pievienojoties "Riga" komandai. Spoža Lemajičam bija 2018. gada sezona, kad ar 15 gūtiem vārtiem serbs kļuva par Virslīgas labāko bombardieri un kaldināja rīdzinieku uzvaru Virslīgā. 2018. gadā Lemajičam beidzās līgums ar "Riga" un vasarā viņš pārgāja uz RFS. Par saviem pakalpojumiem Lemajičs ieinteresēja "Gent" šīs sezonas Eirokausu kampaņā, kurā Lemajičs izcēlās ar pieciem vārtiem, tostarp izceļoties pret "Gent". Kopumā 83 Virslīgas mačos serbs sakrājis 43 vārtus, vienreiz kļūstot par Latvijas čempionu. Kausa izcīņā 11 spēlēs Lemajičam 12 gūti vārti, kas palīdzējis tikt arī pie divām šīm trofejām gan "Riga", gan RFS rindās.


, 2021-08-24 20:25, pirms 3 gadiem
Tagad, kādu latviešu puiku tālākā nākotnē vajadzētu pārdod uz kādu spēcīgu eiropas līgu. Visticamāk, ka tas varētu būt Krollis.
, 2021-08-24 20:54, pirms 3 gadiem
Un tikai kads vel lai pamegina pateikt, ka Verpakovskis ir slikts funkcionars! Jaa kads turpinas parmest, ka vins pameta Liepaju, bet jasaprot, ka tur vinam nebija un nekad visticamak ari nebus tadi resursi kadi ir RFS, kur vins savu funkcionara talantu var paradit visaugstakaja limeni! Vienozimigi DARITAJS! P.s. Nebus parsteigums ja ari Emersonu izdosies notirgot par lidzigu summu!
, 2021-08-24 20:55, pirms 3 gadiem
Referis rakstīja: Tagad, kādu latviešu puiku tālākā nākotnē vajadzētu pārdod uz kādu spēcīgu eiropas līgu. Visticamāk, ka tas varētu būt Krollis.
Parak maz golu, lai ceretu uz kaut cik nopietnu Eiropas klubu interesi!
, 2021-08-24 20:59, pirms 3 gadiem
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Parak maz golu, lai ceretu uz kaut cik nopietnu Eiropas klubu interesi!
Tieši tā. Vēl jau jāpaspēlē Virslīgā.
, 2021-08-24 22:38, pirms 3 gadiem
Referis rakstīja: Tagad, kādu latviešu puiku tālākā nākotnē vajadzētu pārdod uz kādu spēcīgu eiropas līgu. Visticamāk, ka tas varētu būt Krollis.
Kad vispār pēdējo reiz kādu lettiņu pa normālu summu kaut kur pārdeva? Par normālu summu sauksim šo te Lemajiča ciparu - pluss mīnuss viens ļimons
, 2021-08-24 23:53, pirms 3 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Kad vispār pēdējo reiz kādu lettiņu pa normālu summu kaut kur pārdeva? Par normālu summu sauksim šo te Lemajiča ciparu - pluss mīnuss viens ļimons
Jānis Ikaunieks uz Metz?
, 2021-08-25 07:59, pirms 3 gadiem
Emersons vai tad nav izīrēts?
, 2021-08-25 10:07, pirms 3 gadiem
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Un tikai kads vel lai pamegina pateikt, ka Verpakovskis ir slikts funkcionars! Jaa kads turpinas parmest, ka vins pameta Liepaju, bet jasaprot, ka tur vinam nebija un nekad visticamak ari nebus tadi resursi kadi ir RFS, kur vins savu funkcionara talantu var paradit visaugstakaja limeni! Vienozimigi DARITAJS! P.s. Nebus parsteigums ja ari Emersonu izdosies notirgot par lidzigu summu!
Nav brīnums. Var tikai iedomāties, kādi viņam ir sakari visā Eiropā. Droši vien ar daudziem aģentiem kopā spēlēts vai jau karjeras laikā bijušas kādas sarunas. Starp tādiem cilvēkiem tomēr ir cita rakstura sadarbība nekā ar aģentiem, kuri uzradušies nez no kurienes.
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.