Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Jēkabs Bērziņš

Mendī ar lielisku sitienu uzlauž sīksto "Atalanta" un pasniedz "Real" uzvaru

Mendī ar lielisku sitienu uzlauž sīksto "Atalanta" un pasniedz "Real" uzvaru
Foto: REUTERS/Scanpix.ee

UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā pirmajā spēlē Madrides "Real" izbraukumā, gandrīz visu spēli spēlējot vairākumā, ar 1:0 pieveica Bergamo "Atalanta". Vienīgos vārtus spēles 86. minūtē guva Ferlands Mendī.

Madrides "Real", kas vien knapi tika ārā no savas apakšgrupas, februārī par spīti daudzajām traumām izcīnījusi tikai uzvaras, četru spēļu laikā ielaižot vien vienus vārtus. Arī "Atalanta" pēdējos mačos atradusies uz uzvaru takas, nedēļas nogalē parādot savu uzbrukuma potenciālu, ar 4:2 pieveicot "Napoli"

Pirmajā puslaikā komandas vārtus neguva, taču par notikumu trūkumu spēles skatītāji noteikti nevarēja gausties. Pirmajās piecpadsmit minūtēs komandas taustijās, bet jau 17. minūtē spēles pirmais lielais pavērsiens - lieliska "Real" saspēle izveda Ferlandu Mendī labā pozīcijā pie soda laukuma, taču tur viņu nogāza Remo Frēulers. Pārkāpums nebija soda laukumā, Mendī bija cīņā ar aizsargu, taču tiesnesis nolēma piešķirt Frēuleram apspriežamu sarkano kartīti par pēdējās cerības sodu. "Atalanta" palika mazākumā, bet sekojošo soda sitienu no izcilas pozīcijas sieniņā trieca Isko.

Turpinājumā "Real" pārņēma iniciatīvu un uzbruka vairāk, taču mājniece nekautrējās doties pretuzbrukumā tiklīdz tas bija iespējams. Abas komandas izveidoja pa pāris pusmomentiem, bet jau kompensācijas laikā pie labākās iespējas spēlē tika Madrides pussargs Kasemiru, taču viņa ar galvu sisto bumbu no tuvas distances lieliski atvairīja "Atalanta" vārtsargs Pierluidži Golīni.

Otrajā puslaikā spēles temps daudzkārt samazinājās, "Atalanta" arvien uzkrītamāk cenšoties noturēt neizšķirtu, kas dotu labas cerības pirms atbildes spēles Madridē pēc trim nedēļām. Uz brīdi "Real" bija pat 87% bumbas kontrole, taču Bergamo komandas kompaktā aizsardzība neļāva visiem tikt līdz labām sitienu pozīcijām. 85 minūtes "Atalanta" izturēja, tomēr vārtus beigās neskartus nenosargāja. "Real" izspēlēja stūra sitienu, no 20 metriem pie sitiena tika Mendī un trāpīja perfekti - 0:1!

Brīdi vēlāk lieliska iespēja bija arī Kasemiru, tomēr viņa sitiens tika bloķēts. "Real" izcīnīja pelnītu uzvaru, ko labi raksturo statistika - 18 sitieni pret diviem, vārtu rāmī 4:0. Atbildes spēle Madridē paredzēta 16. martā.

UEFA Čempionu līga, astotdaļfināla pirmās spēles

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Atalanta - Real0:1 (0:0)Mendī 86'

UEFA Čempionu līga, 1/8 fināli

Pāris1. spēle2. spēle
Barcelona – PSG1:410.03.
RB Leipzig – Liverpool0:210.03.
Porto – Juventus2:109.03.
Sevilla – Borussia D'2:309.03.
Atletico – Chelsea0:117.03.
Lazio – Bayern1:417.03.
Borussia M' – Manchester City0:216.03.
Atalanta – Real Madrid0:116.03.

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...


, 2021-02-25 00:02, pirms 3 gadiem
Tiesnesis diezgan sūdīgs bija, ja par sarkano vēl varētu teikt 50:50, (leņķis bija sūdīgs, bet neizskatījās pēc pēdējās cerības tackle) tad palaida garām daudz citu momentu, piemēram, kur Modričam nav pat dzeltenā par iešļūcienu kājās.
, 2021-02-25 00:05, pirms 3 gadiem
Nu, ar tādu spēli var arī nākamajā legā tāpat pakāst. Uz to arī cerēšu!
, 2021-02-25 00:11, pirms 3 gadiem
Izdabūja maksimumu ,šī brīža situācijā ,priekā. #HalaMadrid
, 2021-02-25 04:41, pirms 3 gadiem
Tiesnesis visu maču sačakarēja. Ja ne viņa stulbais lēmums par sarkano kartīti, tad būtu pavisam cita spēle, un Real reāli varēja dabūt pa biksēm. Ceru, ka Atalanta atriebsies Madridē par šo netaisnību.
, 2021-02-25 07:31, pirms 3 gadiem
Ceru uz Atalantas atspēlēšanos ,ļoti simpatizē šis klubs kas vienmēr cenšas spēlēt uzbrūkoši,radoši,skaisti!
, 2021-02-25 07:48, pirms 3 gadiem
denebs rakstīja: Tiesnesis visu maču sačakarēja. Ja ne viņa stulbais lēmums par sarkano kartīti, tad būtu pavisam cita spēle, un Real reāli varēja dabūt pa biksēm. Ceru, ka Atalanta atriebsies Madridē par šo netaisnību.
Vēl jau Atalantas labākais uzbrucējs Sapata traumu dabūja, turklāt tur šķiet ir kaut kāds konflikts starp Gasperīni un Iličiču. Izlaida otrajā puslaikā un jau pēc 30 min. nomainīja, kaut traumas nekādas nebija
, 2021-02-25 08:12, pirms 3 gadiem
Spēle bija tik ļoti ''skatāma'' uzbrukumā,ka izslēdzu tv pie 0:0 ar kaut kādām cerībām,ka kāds iesitīs.
Boy i was wrong
, 2021-02-25 08:42, pirms 3 gadiem
jubula rakstīja: Vēl jau Atalantas labākais uzbrucējs Sapata traumu dabūja, turklāt tur šķiet ir kaut kāds konflikts starp Gasperīni un Iličiču. Izlaida otrajā puslaikā un jau pēc 30 min. nomainīja, kaut traumas nekādas nebija
Neko jēdzīgu Iličičs laukumā neparādīja. Pagaidām tikai ēna no tā, kas bija pagājušajā sezonā.
, 2021-02-25 08:50, pirms 3 gadiem
Lai 17. minūtē dotu pa taisno sarkano kartīti, tur jābūt pilnīgi un galīgi trakam sodam, jo tik agrs noraidījums 90% gadījumu nozīmē pretējās komandas zaudējumu, varēja pat izšķirt iznākumu divu spēļu summā. Šis nebija tāds sods, jo Mendī principā gāja prom no vārtiem un vēl būtu tālu no vārtu gūšanas. Konkrētajā brīdī bija jādod dzeltenā, bet tiesnesis laikam vēlējās uzmanību.
, 2021-02-25 09:03, pirms 3 gadiem
yankeezulu rakstīja: Lai 17. minūtē dotu pa taisno sarkano kartīti, tur jābūt pilnīgi un galīgi trakam sodam, jo tik agrs noraidījums 90% gadījumu nozīmē pretējās komandas zaudējumu, varēja pat izšķirt iznākumu divu spēļu summā. Šis nebija tāds sods, jo Mendī principā gāja prom no vārtiem un vēl būtu tālu no vārtu gūšanas. Konkrētajā brīdī bija jādod dzeltenā, bet tiesnesis laikam vēlējās uzmanību.
Ramosam un Militao tādas pašas sarkanās tiesneši sadeva
, 2021-02-25 10:27, pirms 3 gadiem
Stipri savādākas, ja domā Militao pret Levante un Ramosam pret City. Militao viegli, tomēr nepārprotami aizķeksēja pretinieku, Ramoss atklāti pieturēja ar roku aiz pleca. Šeit stāsts par spēlēšanu plecs plecā, kas ir būstiski cita lieta.
Bostonietis rakstīja: Ramosam un Militao tādas pašas sarkanās tiesneši sadeva
, 2021-02-25 12:15, pirms 3 gadiem
Šoreiz tiesnesis salauza un sabojāja spēli. Netaisnīgi.
, 2021-02-25 15:39, pirms 3 gadiem
Jawa rakstīja: Ceru uz Atalantas atspēlēšanos ,ļoti simpatizē šis klubs kas vienmēr cenšas spēlēt uzbrūkoši,radoši,skaisti!
Vienmēr,tātad arī 10. vīru sastāvā! Vakar bumbas kontrole bija pat 90:10
Man rādās,ka Tu kko ne tā esi uzrakstījis.
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.