Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Fernandinju nevarēs spēlēt ilgi, Grīzmans nosoda Spānijas medija necieņu pret Fatī

Fernandinju nevarēs spēlēt ilgi, Grīzmans nosoda Spānijas medija necieņu pret Fatī
Fernandinju. Foto: Zumapress.com

Pēc vakardien aizvadītajām UEFA Čempionu līgas spēlēm Mančestras "City" galvenais treneris Peps Gvardiola bija spiests medijiem pastāstīt, ka brazīliešu pussarga Fernandinju gūtā trauma ir nopietna un viņš nevarēs spēlēt ilgāku laiku. Savukārt Madrides "Real" galvenais treneris Zinedins Zidāns uzņēmās atbildību par zaudējumu Doņeckas "Shakhtar" un atzina, ka laukumā nav redzējis tādu komandu, kādu vēlētos.

Mančestras "City" uzvarā pār "Porto", ko uzraudzīja Latvijas tiesnešu brigāde ar Andri Treimani priekšgalā, no negatīvām emocijām neizdevās izvairīties. 84. minūtē piespiedu maiņu nācās veikt Fernandinju, kurš guva kājas traumu, un pēc spēles Peps Gvardiola norādīja, ka savainojums ir nopietns.

"Viņam bija trauma arī iepriekš, tieši tajā pašā vietā," sacīja Gvardiola. "Tā ka šīs ir sliktas ziņas, viņš nespēlēs ilgāku laiku. Domāju, ka 4-6 nedēļas, un jā, kopā ar pārējiem savainojumiem, tas mums ir pamatīgs trieciens, taču tāda nu ir situācija."

Gvardiola toties pauda prieku par to, ka Čempionu līgā, atšķirībā no Premjerlīgas, ir pieejamas piecas spēlētāju maiņas, kas palīdz viņam dažādot spēli un iesaistīt vairākus futbolistus, turklāt viņš uzsvēra, ka pret "Porto" tieši rezervisti nākuši ar svarīgu ieguldījumu uzvarā.

Savukārt Madrides "Real" treneris Zinedins Zidāns pēc zaudējuma savā laukumā pret Doņeckas "Shakhtar" (2:3, turklāt pēc pirmā puslaika rezultāts bija 0:3 un pretinieku sastāvu bija iedragājusi Covid-19 infekcija) piekrita, ka viņa komanda pelnījusi pamatīgu kritiku.

"Es laukumā neredzēju tādu komandu, kādu vēlējos, un šādos gadījumos tā ir trenera vaina," sacīja Zidāns. "Šī bija slikta spēle, slikta diena. Kā trenerim tas ir mans uzdevums atrast risinājumu. Mēs visi esam pelnījuši kritiku, ar mani priekšgalā. Labi ir tas, ka otrajā puslaikā spējām atbildēt ar diviem vārtu guvumiem."

"Real" iepriekš zaudēja arī Spānijas čempionāta spēlē pret "Cadiz", bet tagad nedēļas nogalē gaidāms lielais mačs pret "Barcelona". "Mums tagad ir spēles reizi trīs dienās," Zidāns skaidroja spēlētāju rotāciju. "Taču tas nav attaisnojums."

"Barcelona" savu ČL spēli aizvadīja otrdien, izcīnot graujošu uzvaru pār Ungārijas "Ferencvaros", un šajā mačā vārtus guva arī 17 gadus vecais Ansu Fatī. Fatī sniegums tika izcelts arī Spānijas medija ABC ziņojumā, izvēloties, maigi sakot, interesantus salīdzinājumus: "Fatī skrējienam ir līdzīgas iezīmes kā gazelei, viņš izskatās kā jauns un melnādains tirgotājs uz ielas, tāds, kuru jūs parasti redzat, skrienot "Passeig de Gracia" bulvārī, kad atbrauc policija."

To, kādēļ Spānijas medijam ABC radās iedvesma salīdzināt Gvinejā-Bisavā dzimušo futbolistu ar ielu tirgotāju, kuram jābēg no policijas, nesaprata arī Fatī pieredzējušais komandas biedrs Antuāns Grīzmans, kurš laikrakstu nosodīja savos sociālajos tīklos: "Ansu ir lielisks puisis, kurš pelnījis cieņu gluži tāpat kā visi cilvēki. Nosodu rasisma izpausmes un sliktas manieres!"

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.goal.com/en/news/griezm...
https://www.goal.com/en/news/guardi...


, 2020-10-22 11:58, pirms 3 gadiem
Pēc City - Porto spēles pamanīju, ka Porto trenera asistents bļauj Treimanim "shame on you!" Nez par kuru epizodi viņi bija neapmierināti?
, 2020-10-22 12:29, pirms 3 gadiem
septembris rakstīja: Pēc City - Porto spēles pamanīju, ka Porto trenera asistents bļauj Treimanim "shame on you!" Nez par kuru epizodi viņi bija neapmierināti?
Visi klusē kā ar ūdeni mutē...
, 2020-10-22 14:11, pirms 3 gadiem
Lasīju, ka Treimanis esot briesmīgi notiesājis.
, 2020-10-22 17:06, pirms 3 gadiem
emgape rakstīja: Lasīju, ka Treimanis esot briesmīgi notiesājis.
kur lasīji?
, 2020-10-22 19:38, pirms 3 gadiem
Opaps rakstīja: kur lasīji?
sportacentrs.lv
"Barcelona" futboliste Karolīna Hansena uzbrukumā Bergenas "Brann" vārtiem. Foti: Joma Garcia/Zumapress.com/Scanpix

Lielklubi "Barcelona" un PSG dominē un sasniedz Sieviešu ČL pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas titula aizstāvēšanu sekmīgi turpina "Barcelona", kura ceturtdaļfinālā divreiz uzveica Bergenas "Brann".
Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.