Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Liepāja" Sofijā tiek pie vērtīga neizšķirta pret CSKA

"Liepāja" Sofijā tiek pie vērtīga neizšķirta pret CSKA
Foto: Sportal.bg

UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmo spēli aizvadījusi "Liepāja", kas izbraukumā Bulgārijas galvaspilsētā tika pie neizšķirta 0:0 pret spēcīgo Sofijas CSKA. Attiecīgi galvenā intriga šajā duelī tiek atlikta uz atbildes spēli Liepājā, kas notiks pēc nedēļas.

Sofijas CSKA ir 31 reizi kļuvusi par Bulgārijas čempioni, savulaik spēlējusi Eiropas spēcīgākā klubu turnīra pusfinālā un iepriekšējā sezonā bija UEFA Eiropas līgas grupu turnīra dalībniece, attiecīgi tika uzskatīta par izteiktu favorīti mačā pret "Liepāju", kas turklāt pati neaizvada pašu veiksmīgāko sezonu un Latvijas Virslīgā krietni atpaliek no labāko trijnieka.

Par spīti komandu statusam un ļoti atšķirīgajai finansiālajai rocībai, "Liepāja" prata iegūt neizšķirtu 0:0, turklāt spēles statistikas ziņā nemaz tik īpaši neatpalika no pretiniekiem. "Liepāja" kontrolēja bumbu 46% spēles laika, un abas komandas veica pa viena sitienam vārtu rāmī, kamēr kopējā sitienu skaitā CSKA bija pārsvars 9:5.

Izbraukuma spēlē Sofijā "Liepājai" bija lieliska iespēja izvirzīties vadībā 25. minūtē, taču baltkrievu leģionāram Dmitrijam Bagam neizdevās sitiens. Nedaudz vēlāk viņam jau izdevās ļoti bīstams sitiens no distances, taču bumba nolidoja nedaudz garām vārtiem.

Lieliska vārtu gūšanas iespēja pirmajā puslaikā bija arī CSKA, taču "Liepājas" vārtsarga Kristapa Zviedra apspēlēšana neizdevās. Kopumā pirmajā puslaikā ritēja piesardzīga spēle, un tas turpinājās arī otrajā puslaikā, tiesnesim pieļaujot daudz fiziskas cīņas starp abām komandām.

Otrajā puslaikā "Liepājas" rindās debitēja Valērijs Šabala, taču liepājniekiem mača izskaņā nācās vairāk spēlēt aizsardzībā. Ar pretinieku spiedienu izdevās veiksmīgi tikt galā, un savi vārti tika nosargāti, iegūstot ļoti vērtīgu neizšķirtu izbraukumā, turklāt arī vārtu negūšana izbraukumā vairs nav tik svarīga, ņemot vērā UEFA mainītos noteikumus par izbraukumā gūtajiem vārtiem, proti, Liepājā arī neizšķirts 1:1 un 2:2 nozīmēs papildlaika nepieciešamību.

Konferences līgas kvalifikācijas 2. kārtā Latvijas klubiem

Pāris1. sp.2. sp.
RFS – Puskas Akademia3:0
Riga – Shkendija2:0
CSKA Sofia – Liepāja0:0

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...


, 2021-07-22 21:56, pirms 3 gadiem
Liels prieks par šodienas rezultātiem!
, 2021-07-22 21:56, pirms 3 gadiem
specha , 13:08, pirms 9 stundām , ignorēt , atbildēt

Teicami būtu visās spēlēs iegūt punktus un uzvarēt abās spēlēs Rīgā

Meistarīgi specha!
Kurš to būtu domājis, ka neviens Virslīgas klubs neielaidīs vārtus.
Liepāja arī 75 minūtes izskatījās labi.
, 2021-07-22 21:56, pirms 3 gadiem
Esmu patīkamā šokā par šodienas LV klubu rezultātiem! Ja skatās 1.kvalifikācijas kārtas atbildes spēles un 2.kārtas pirmās spēles, tad LV klubu bilance ir 4 uzvaras un 3 neizšķirti (vārti - 14:4). Nezaudēto spēļu sērija.
, 2021-07-22 21:59, pirms 3 gadiem
Un kādas divas iespējas bija Liepājai... Baga un Simičs. Žēl, ka nerealizēja kaut vienu. Man liekas, ka CSKA pat tik labas iespējas nebija.
, 2021-07-22 22:00, pirms 3 gadiem
Vispār pagaidām šķiet, ka Liepāja labi notrāpījusi ar treneri, gan spēle uzlabojusies, gan arī intervijās atstāj patīkamu iespaidu.
, 2021-07-22 22:01, pirms 3 gadiem
Bulgāri labi nopelnīja
, 2021-07-22 22:01, pirms 3 gadiem
Šajā mačā redzēju tikai otro puslaiku,tāpēc no secinājumiem atturēšos.Rezultāts uz tablo un priekš izbraukuma pret tādu pretinieku nudien nav slikts.
, 2021-07-22 22:04, pirms 3 gadiem
Kā izskatījās pēc spēles ???
, 2021-07-22 22:07, pirms 3 gadiem
Jawa rakstīja: Kā izskatījās pēc spēles ???
Es arī neredzēju, bet ieteiktu palasīt Edmunda tvītus. Viņš klātienē vēroja šo spēli.
, 2021-07-22 22:22, pirms 3 gadiem
optimistiskais scenārijs nostrādāja- visi Malači, pēc nedēļas vēlams neapkakāties un Valmierai viela pārdomām ne par labām spēlēm un centību, bet par taktiku un plātīšanos
, 2021-07-22 22:31, pirms 3 gadiem
specha rakstīja: optimistiskais scenārijs nostrādāja- visi Malači, pēc nedēļas vēlams neapkakāties un Valmierai viela pārdomām ne par labām spēlēm un centību, bet par taktiku un plātīšanos
Domāju,ka Valmieru nevajadzētu īpaši kritizēt.Nospēlēja neslikti pret Sūduvu,bet taisnība jau ir ,ka ar tik zaļiem futbolistiem tālāk tikt ir problemātiski.Lai būtu stabila komanda,tomēr trīs ,četri pieredzējuši veči komandā ir vajadzīgi.Ar Pertijas talantu strādāt ar zaļknābjiem ir par maz Eirokausos,bet Latvijā pietiek,lai tiktu četrniekā.Valmiera izvēlējusies tādu kursu,nu tad lai paskatās eirokausus pa TV
, 2021-07-22 23:03, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Domāju,ka Valmieru nevajadzētu īpaši kritizēt.Nospēlēja neslikti pret Sūduvu,bet taisnība jau ir ,ka ar tik zaļiem futbolistiem tālāk tikt ir problemātiski.Lai būtu stabila komanda,tomēr trīs ,četri pieredzējuši veči komandā ir vajadzīgi.Ar Pertijas talantu strādāt ar zaļknābjiem ir par maz Eirokausos,bet Latvijā pietiek,lai tiktu četrniekā.Valmiera izvēlējusies tādu kursu,nu tad lai paskatās eirokausus pa TV
Pa SevKav TV?
, 2021-07-22 23:06, pirms 3 gadiem
Sastāvus jau vismaz varēja publicēt.
, 2021-07-22 23:07, pirms 3 gadiem
Kas ir KRISTAPS Zviedris?
, 2021-07-23 10:41, pirms 3 gadiem
Fiasko rakstīja: Un kādas divas iespējas bija Liepājai... Baga un Simičs. Žēl, ka nerealizēja kaut vienu. Man liekas, ka CSKA pat tik labas iespējas nebija.
Paveicās FKL, ka bulgāriem nacionālais čempionāts vel nav sācies, un tāpēc CSKA tālu no kaut kādas normālas fiziskās un emocionālās funkcionalitātes.
, 2021-07-23 15:40, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Paveicās FKL, ka bulgāriem nacionālais čempionāts vel nav sācies, un tāpēc CSKA tālu no kaut kādas normālas fiziskās un emocionālās funkcionalitātes.
baigais experts esi...visos FK Liepāja jautājumos...
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.