Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Čeferins Superlīgas klubiem sola sankcijas un lielos zaudējumus noveļ uz sliktu vadību

Čeferins Superlīgas klubiem sola sankcijas un lielos zaudējumus noveļ uz sliktu vadību
Aleksanders Čeferins. Foto: EPA/Scanpix

UEFA prezidents Aleksanders Čeferins viesojās Slovēnijas televīzijā "24ur", plaši komentējot iepriekšējo dienu notikumus par un ap 12 klubu dibinātās Superlīgas projektu.

"24 stundu laikā pēc UEFA kongresa daudz kas ir noticis, bet vairāk ziņu sagaidu piektdien. Domāju, ka tie, kuri saka, ka jūtas pilnīgi mierīgi, nestāsta taisnību. Situācija ļoti sarežģīta ir viņiem, nevis UEFA, kuras pusē ir 235 no 247 klubiem. Nu jau pat 244 – tie visi ir ar mums. Vakar saņēmu atbalsta īsziņas no gandrīz visiem Eiropas klubiem. Tagad sagaidu, ka Superlīgas klubi sapratīs savu kļūdu un cietīs sekas. Par tām runāsim nākamnedēļ," teica Čeferins, kurš kopā ar juristu komandu šķetina iespējamos variantus, kā sodīt klubus. Čeferins gan piebilda, ka diez vai visiem klubiem būs vienādas sekas, jo, piemēram, Anglijas klubi jau ir atvainojušies par savu rīcību. Skaidrs gan, ka sankcijas neizpaudīsies klubu izslēgšanā no šīs sezonas Eirokausiem.

"Manā izpratnē tādas Superlīgas nebija vispār. Tas bija mēģinājums izveidot iedomātu bagātnieku līgu, kas nesekotu nevienai sistēmai, neņemtu vērā futbola piramīdu Eiropā, tradīcijas, kultūru, vēsturi. Kad pie manis vērsās satraukti cilvēki, prasot, kas tagad notiks ar futbolu, teicu – dodiet man 24 stundas, un līga būs cauri," teica Čeferins, kurš jau iepriekš publiski kritizēja vairākus Superlīgas klubu vadītājus un UEFA sabiedrotos, sakot, ka dažas dienas pirms Superlīgas dibināšanas viņam atklāti melojuši gan Eds Vudvords no Mančestras "United", gan Andrea Anjelli no Turīnas "Juventus". Čeferins ir Anjelli, nu jau bijušā Eiropas Klubu asociācijas vadītāja, meitas krusttēvs. Čeferins Slovēnijas televīzijā atklāja, ka vēl sestdienas vakarā Anjelli viņam galvojis, ka baumas par Superlīgas dibināšanu nav patiesas, un itālietis pat piekritis slovēņa aicinājumam veidot kopīgu paziņojumu, lai noliegtu baumas, bet vēlāk izslēdzis telefonu un pazudis no sakariem. "Es varu būt naivs, taču allaž saku, ka labāk būt naivam nekā melim," teica Čeferins.

UEFA prezidents neuzskata, ka slēgtās līgas izveide būtu saistāma ar to, ka daudziem klubiem ir amerikāņu īpašnieki: "Šiem klubiem ir ne tikai amerikāņu, bet arī eiropiešu īpašnieki. Viņi visi mūs novērtēja par zemu. Tas ir tipiski cilvēkiem, kuriem apkārt lielākoties ir tādi, kuri tikai māj ar galvu un stāsta, ka viņi ir labākie, skaistākie un gudrākie. Esmu pārliecināts, ka jauniešus joprojām ļoti interesē futbola spēle – tas man ir pilnīgi skaidrs. Fakts ir tāds, ka futbols ir ne tikai sports, bet arī kaislība, dzīves skola – no futbola ļoti daudz ko var mācīties. Uz futbolu nedrīkst skatīties tikai kā uz produktu, nedrīkst visus uzskatīt tikai par klientiem vai patērētājiem, nedrīkst visu vērtēt tikai pēc bankas konta, sekotājiem "Twitter" vai spēles rezultāta. Dažu lielo klubu īpašniekiem tā bija, un viņi vienkārši zaudēja saikni ar realitāti."

TV3 Sport Open - vēl vairāk sporta Tavā TV ekrānā!

"Savā ziņā esmu vīlies par visiem 12 klubiem, tomēr jāsaka, ka varbūt vismazāk esmu vīlies par Barselonu. Laporta prezidenta amatā tika ievēlēts tikai pavisam nesen, un ar viņu runāju trīs reizes. Viņš bija pakļauts spiedienam kluba finansiālās situācijas dēļ, pie kuras viņš nav vainīgs. Tajā pašā laikā viņš gan arī veica pārrunas un plānoja aiziešanas stratēģiju," Čeferins sacīja par Laportu, kurš jau pēc slovēņa intervijas publiski paziņoja, ka joprojām atbalsta Superlīgu, jo šāda līga finansiālās situācijas dēļ ir nepieciešamība. Čeferins gan nepiekrīt Peresa sacītajam par lielo klubu lielajiem zaudējumiem un draudiem izputēt: "Klubi cieš zaudējumus ne tikai pandēmijas dēļ, bet arī tādēļ, ka tie ir slikti vadīti. Ja pārmaksā spēlētājiem, pērc neatbilstošus spēlētājus un tādēļ nesasniedz rezultātu, tas rada zaudējumus. Piemēram, "Bayern" nav nekādu zaudējumu, bet klubs triumfēja Čempionu līgā. Tā ka ne vienmēr zaudējumus var novelt tikai uz Covid-19, kā daudzi dara. Kā teica Vācijas līgas vadītājs: slikta klubu vadība."

Izmantotie resursi:
https://www.24ur.com/novice/sloveni...


, 2021-04-22 18:50, pirms 3 gadiem
Atslābsti, sodītāj. Priecājies, ka viss tik labi un mierīgi salīdzinoši beidzās, nevis centies tagad lielo kāpostu noraut uz visa šitā.
, 2021-04-22 18:52, pirms 3 gadiem
parvisu rakstīja: Atslābsti, sodītāj. Priecājies, ka viss tik labi un mierīgi salīdzinoši beidzās, nevis centies tagad lielo kāpostu noraut uz visa šitā.
Slovēnis ar iekšām! Ir no kā mācīties!
, 2021-04-22 19:14, pirms 3 gadiem
Lūk!!! Uz šo es tiešām ļoti ceru. Sodiet tos 12 klubus, vēlams ar izslēgšanu no ČL.
UEFA laikam prāts ir aizmiglojies un ir pārāk īss. Viņi domā, ka paši uzvarēja šajā revolūcijā un ir pārliecināti, ka jau ir uzvarējuši?!? Superlīgas veidotāji protams pieļāva daudz kļūdas, bet mācību ir guvuši. UEFA un FIFA apslāpēja dumpotājus nevis paši, bet iesaistot valdības un politiķus (kaut gan paši savās darīšanās politiķus nelaiž un draud ar sankcijām), kā arī līdzjutējus. Bet līdzjutējiem tikai to vien vajag, lai tos klubus sodītu, un viņi jau domās pavisam pretēji. Īpaši, ja viņiem klubi visu paskaidros kā nākas...

UEFA un FIFA ir tādi paši, ja ne lielāki liekuļi un naudaskāri vēderi. Ātri gan viņi ir aizmirsuši par kādām summām pārdeva PK Katarā, Krievijā, un tā ir tikai aizberga redzamā daļa (Blaters, Platinī utt.)! Tagad viņi kaut ko klepo par sabojāto 12 klubu reputāciju! Varbūt pie viena lai pastāsta par savu reputāciju!?!
, 2021-04-22 19:48, pirms 3 gadiem
Čeferins un otrs lisais baigos svētos pēdējās dienās tēlo.Paši reālas pērkamas ma*kas
, 2021-04-23 09:46, pirms 3 gadiem
Bans par šķeltniecību izklausītos cēli, bet nav racionāli. ČL bez savām top komandām zaudēs auditoriju un TV kompānijas pilnīgi būs neapmierinātas (t.i., prasīs UEFA kompensēt zaudēto).

UEFA jāatrod, par ko tieši sodīt šķeltniekus - ja nav juridiska pamata, sankcijas neizturēs pārsūdzības stadiju. UEFA var pat piesiet monoposltāvokļa izmantošanu (ES likumi par brīvu konkurenci).

Principā nevienam jau nav liegts piedāvāt alternatīvu. Lielākā problēma ar SL piedāvājumu bija sportiskā principa neievērošana augtsprātīga elitārisma un mantkārības dēļ. Izstrādājiet līdzīgu uz nopelniem balstītu kvalificēšanās struktūru, kurā ievērotas visu, ne tikai "lielo" intereses, un "uzpūstā un korumpētā" UEFA nevienu nenoturēs (līdzīgi kā PL klubi atdalījās no Football League, paliekot kopējā piramīdā).
, 2021-04-23 09:49, pirms 3 gadiem
ABa rakstīja: UEFA laikam prāts ir aizmiglojies un ir pārāk īss. Viņi domā, ka paši uzvarēja šajā revolūcijā un ir pārliecināti, ka jau ir uzvarējuši?!? Superlīgas veidotāji protams pieļāva daudz kļūdas, bet mācību ir guvuši. UEFA un FIFA apslāpēja dumpotājus nevis paši, bet iesaistot valdības un politiķus (kaut gan paši savās darīšanās politiķus nelaiž un draud ar sankcijām), kā arī līdzjutējus. Bet līdzjutējiem tikai to vien vajag, lai tos klubus sodītu, un viņi jau domās pavisam pretēji. Īpaši, ja viņiem klubi visu paskaidros kā nākas...
No valdībām un politiķiem vai tad vēl kāds bez UK un Bo Džo konkrēti iesaistījās? Šaubos, vai viņi kaut ko saskaņoja ar UEFA.
, 2021-04-23 12:21, pirms 3 gadiem
Piemēram Francija, kur ja nemaldos pirmie bļāva sākot ar Makronu un turpinot ar kaut kādu sievišķi sporta ministri. Es gan esmu pārliecināts, ka UEFA iesaistīja visus sakarus retorikā. Tas nav pārmetums, karā visi līdzekļi der! Runa ir par liekulību, ar kuru paši UEFA tagad lepni mētājas, bet paši nav labāki...
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
35

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.
Jozua Kimmihs (Nr. 6) ar komandas biedriem. Foto: Christian Kolbert/Kolbert-Press/Imago Images/Scanpix
3

Bavārijas cerības par titulu vēl dzīvas: Minhene mājās izkausē lielgabalus

Šosezon bez trofejām Vācijas Bundeslīgā un kausā palikusī Minhenes "Bayern" pirmoreiz kopš 2020. gada sasniegusi UEFA Čempionu līgas pusfinālu, otrajā spēlē ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzveicot Londonas "Arsenal".
Dortmundiešu prieks. Foto: Ina Fassbender/AFP/Scanpix
4

Dortmunde neilgos intervālos sagrauj Simeones atlētu aizsardzību un tiek pusfinālā

UEFA Čempionu līgas pusfinālu pirmoreiz kopš 2013. gada sasniedza Dortmundes "Borussia", šovakar divos dažu minūšu intervālos uguņojot uzbrukumā un ar 4:2 pārspējot Madrides "Atlético". Summā Vācijas klubam uzvara ar 5:4.