Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"United" un "Tottenham" grauj, "Milan" pašās beigās nenotur uzvaru Belgradā

"United" un "Tottenham" grauj, "Milan" pašās beigās nenotur uzvaru Belgradā
Mančestras "United". Foto: imago images/Sportimage/Scanpix

UEFA Eiropas līgā aizvadītas pirmās 1/16 fināla spēles, un pie pārliecinošām uzvarām tika Mančestras "United" un "Tottenham" vienības, tāpat uzvaru guva Itālijas "Roma" kamēr Leverkūzenes "Bayer" ar 3:4 viesos piekāpās Šveices "Young Boys", bet "Leicester" neprata uzvarēt Prāgā pret "Slavia" (0:0). Tuvu uzvarai bija "Milan", bet kompensācijas laikā ielaida pret "Crvena Zvezda" un palika ar neizšķirtu 2:2.

Mančestras "United" spēli pret "Real Sociedad" aizvadīja Turīnā, kas saistīts ar Covid-19 ierobežošanas pasākumiem. Spēles vietas maiņa Spānijas komandai par labu nenāca, jo nācās ciest pārliecinošu zaudējumu ar 0:4, praktiski atvadoties no cerībām tikt tālāk divu spēļu summā. Mančestras komandu pirmajā puslaikā vadībā izvirzīja Brunu Fernandešs, kurš 57. minūtē panāca arī 2:0. Tam sekoja Markusa Rešforda vārti, bet mačā izskaņā atzīmējās arī Velsas pussargs Daniels Džeimss. Bumbas kontroles ziņā "Real Sociedad" pat bija pārāk (56%:46%), bet rezultāta ziņā ciesta sakāve.

Pārliecinoša uzvara tika arī "Tottenham", kas Ungārijā aizvadīja izbraukuma spēli pret Austrijas "Wolfsberger" un jau mača pirmajā pusstundā guva trīs vārtus, arī šajā duelī dzēšot gandrīz visu intrigu par uzvarētāju. To gan noteikti nevar teikt par Lesteras "City", kas Prāgā pret vietējo "Slavia" tā arī neguva vārtus un palika ar neizšķirtu 0:0. "Slavia" šī bija 11. nezaudētā spēle pēc kārtas (visos turnīros).

Portugālē pret vietējo "Braga" uzvaru guva "Roma" (2:0), kas ar Edina Džeko vārtiem izvirzījās vadībā jau pašā spēles sākumā. Otrajā puslaikā "Roma" nokļuva vairākumā un dubultoja savu pārsvaru, turklāt vēl vieni vārti netika ieskaitīti Henrikam Mhitarjanam.

Vairākumā spēli pabeidza arī "Milan", kas Belgradā spēlēja pret "Crvena Zvezda" un bija vadībā lielu spēles daļu. Serbijas klubs mazākumā nonāca 77. minūtē, taču kompensācijas laika trešajā minūtē Milans Pankovs panāca neizšķirtu un reabilitējās par neveiksmīgo epizodi pirmajā puslaikā, kad raidīja bumbu savos vārtos.

Jāatzīmē arī Šveices komandas "Young Boys" izcīnītā uzvara pār Leverkūzenes "Bayer" (4:3). Šveices klubs gan varēja cerēt uz vēl vairāk, jo pirmo puslaiku pabeidza ar graujošo 3:0, taču varēja arī vispār palikt bez uzvaras, jo jau līdz 68. minūtei "Bayer" bija atspēlējusies, pateicoties diviem Patrika Šika vārtiem. Taču 89. minūtē "Young Boys" tomēr izrāva uzvaru.

UEFA Eiropas līga, 1/16 fināla pirmās spēles

LaiksSpēleRez.LaiksSpēleRez.
17:00Dynamo Kyiv – Club Brugge1:119:55Young Boys – Bayer Leverkusen4:3
19:55Braga – Roma0:222:00Antwerp – Rangers
19:55Crvena zvezda – Milan2:222:00Benfica – Arsenal
19:55Krasnodar – Dinamo Zagreb2:322:00Granada – Napoli
19:55Olympiacos – PSV Eindhoven4:222:00Lille – Ajax
19:55Real Sociedad – Manchester United0:422:00Maccabi Tel Aviv – Shakhtar
19:55Slavia Praha – Leicester0:022:00Molde – Hofenheim
19:55Wolfsberg – Tottenham1:422:00Salzburg – Villarreal

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...


, 2021-02-18 22:24, pirms 3 gadiem
Liverpool !!! Nē United un Tottenham.
, 2021-02-19 00:00, pirms 3 gadiem
Autor, māki pie 56% pieskaitīt 46%? 102% ???
, 2021-02-19 00:10, pirms 3 gadiem
Roma grands. Milan vāji. Inter vismaz līdz finālam tika.
Rafinja un Ilkajs Gindoans. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Čempionu līgā noskaidros pirmās pusfinālistes: vai Barselonā būs vēl viens saldais ēdiens?

UEFA Čempionu līgā šovakar tiks noskaidrotas pirmās divas pusfinālistes – "Barcelona" pēc uzvaras Parīzē (3:2) uzņems Francijas līdervienību PSG, bet Madrides "Atletico" pēc panākuma mājās ar 2:1 ciemosies Dortmundē. Abu spēļu sākums paredzēts plkst. 22.00 pēc Latvijas laika.
Mirklis no Plzeņas "Viktoria" un Florences "Fiorentina" spēles. Foto: Petr David Josek/AP/Scanpix
1

Plzeņas "Viktoria" noturas pret Florenci, "Aston Villa" pārspēj Lilles futbolistus

UEFA Eiropas Konferences līgas pirmajās ceturtdaļfināla spēlēs uzvaras izcīnīja Pirejas "Olympiacos", Birmingemas "Aston Villa" un "Club Brugge", savukārt Čehijas līgas bronzas medaļniece Plzeņas "Viktoria" spēkojās 0:0 pret turnīra iepriekšējās sezonas finālisti Florences "Fiorentina".
Džanluka Skamaka. Foto: Imago Images/Scanpix
2

''Atalanta'' pārliecinoši uzvar Liverpūlē, ''Bayer'' pagarina sēriju bez zaudējumiem

UEFA Eiropas līgā šovakar startēja ceturtdaļfināla cīņas. Bergamo ''Atalanta'' negaidīti pārliecinoši triumfēja Liverpūlē, bet sēriju bez zaudējumiem pagarināja Leverkūzenes ''Bayer''. Itāļu klubu cīņā ''Roma'' uzvarēja Milānā.