Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Linfield" kapteinis: "Duelis pret RFS ir mūsu iespēja – grupu turnīrs mainītu mūsu dzīvi"

"Linfield" kapteinis: "Duelis pret RFS ir mūsu iespēja – grupu turnīrs mainītu mūsu dzīvi"
Džeimijs Malgrū (pa labi). Foto: AP/Scanpix

Latvijas futbola čempionvienība RFS rītvakar plkst. 20.00 "Skonto" stadionā debitēs UEFA Eiropas Konferences līgas "play-off" kārtā, pirmajā spēlē uzņemot Ziemeļīrijas stiprāko klubu "Linfield". Pāra favorītes lomā būs RFS, taču šo dueli kā lielo iespēju tikt pie grupu turnīra uzskata arī sāncenši.

"Tas būtu neticami, patiešām. Protams, mēs tuvu tam bijām jau [2019. gadā] pret "Qarabag" [3:2, 1:2] un grupu turnīra garšu jau drusku mutē sajutām, bet tas būtu sapnis. Spēlēt "Linfield" tik ilgi un ar šo klubu tikt Eiropas grupu turnīrā – tas būtu neticami," pauda 36 gadus vecais "Linfield" kapteinis Džeimijs Malgrū, kurš komandu pārstāv jau kopš 2005. gada. "Finansiāli klubam tas būtu fantastisks ieguvums, kas, iespējams, ļautu pāriet nākamajā līmenī, uz ko klubs arī tiecas. Un spēlētājiem tā būtu spīdoša pieredze un atmiņas. Mums visiem tā būtu iespēja, kas varētu mainīt mūsu dzīves."

"Linfield" kopš 2015. gada trenē Mančestras "United" audzēknis Deivids Hīlijs, kurš īsumā raksturoja RFS komandu: "Tā ir spēcīga, fiziski attīstīta komanda. Analizējot runājām ar spēlētājiem, ka arī viņu malējie aizsargi ir 180-190 centimetrus gari. Viņi ir fiziski, bīstami standartsituācijās, taču viņiem uzbrukumā ir arī spēlētāji, kuri var būt ļoti bīstami flangos, brīvajās zonās - viņu uzbrucējs Iličs iepriekšējā kārtā guva trīs vārtus. Pieredzējuši spēlētāji. Zinām, ka šis duelis būs izaicinājums, īpaši izbraukumā – cerams, ka pēc pirmās spēles vēl būsim cīņā."

"Jā, RFS ir liela, fiziska komanda, kurai, līdzīgi kā mums, ir bijuši pozitīvi rezultāti Eiropā, taču mūsu izredzes vērtēju diezgan labi," teica Malgrū. "Domāju, ka RFS meistarības ziņā varētu būt līdzīga komanda TNS ["Linfield" pirmajā kārtā Velsas čempioni pagarinājumā uzveica ar 0:1, 2:0 – A.S.] un šis būs duelis, kurā izredzes tikt tālāk būs abām komandām. Nesaku, ka mēs būtu favorīti vai ko tamlīdzīgu, taču mēs pretī varējām dabūt arī Poznaņas "Lech" vai "Cluj" – komandas, kuras regulāri spēlē grupu turnīros un kuras ir no tā paša plauktiņa, no kura bija mūsu iepriekšējās pretinieces "Zurich" vai "Bodo/Glimt"."

Čempionu līgas pirmajā kārtā pret TNS komandas kapteinis Malgrū pagarinājumu izrāva atbildes spēles otrā puslaika kompensācijas laikā, bet pagarinājumā uzvaras vārtus guva 21 gadu vecais Ītans Devains: "Pirmā spēle būs izbraukumā – esmu pārliecināts, ka trenerim azotē būs paslēpies kāds trumpis. Esam spēlējuši pret labām komandām – gan "Bodo/Glimt" [1:0, 0:8], gan "Zurich" [0:3, 0:2] noteikti bija pakāpi augstāk par mums. Taču domāju, ka šajā pārī mums būs reālas izredzes. Eirokausos izbraukums nekad nav vienkāršs – mūsu klubam tā būs milzīga spēle."

"Linfield" un RFS pašlaik ir garantējušas attiecīgi 1,41 un 1,31 miljonu eiro, bet "play-off" kārtā uz spēles būs likti vēl vismaz divi miljoni.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/av/footba...
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.belfasttelegraph.co.uk/...


Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.