Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Levandovskis iesit septīto spēli pēc kārtas, "Bayern" nokārto formalitātes

Levandovskis iesit septīto spēli pēc kārtas, "Bayern" nokārto formalitātes
Roberts Levandovskis svin vārtu guvumu. Foto: Christof Stache/AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla barjeru ļoti pārliecinoši izdevies pārvarēt pašreizējai turnīra trofejas īpašniecei Minhenes "Bayern", kas, pateicoties Roberta Levandovska desmitajiem vārtiem pēdējās septiņās spēlēs, ar 2:1 apspēlēja Romas "Lazio", divu spēļu summā triumfējot ar 6:2.

Šovakar Bavārijas kluba vārtos apslimušā Manuela Noiera vietā stājās 24 gadus vecais Aleksandrs Nūbels. Cīņas sākumā minhenieši neizveidoja daudz īpaši bīstamu vārtu gūšanas iespēju, tomēr savu izdevību mājinieki sagaidīja, kad 31. minūtē kosovietis Vedats Muriči "Lazio" soda laukumā neatļauti turēja vienu no minheniešu futbolistiem. 11 metru soda sitienu devās izpildīt Roberts Levandovskis, kurš bija nekļūdīgs, gūstot savus 39. vārtus šosezon "Bayern" kreklā aizvadītajos 34 mačos.

Otrajā puslaikā poļu snaiperis varēja iesist arī savus 40. vārtus šosezon, tomēr viņa no soda laukuma robežas raidītā bumba atdūrās pret Pepes Reinas sargātā cietokšņa kreiso stabu. 71. minūtē Levandovskis tika nomainīts, "Bayern" galvenajam trenerim Hansam-Dīteram Flikam dodot iespēju Erikam Maksīmam Šupo-Motingam. Kamerūnietis sev doto spēles laiku attaisnoja jau otrajā minūtē kopš iziešanas laukumā, kad pēc Dāvida Alabas piespēles viņš izrāvās vienatnē pret "Lazio" vārtsargu, dubultojot Minhenes pārsvaru - 2:0.

Tā saucamos "goda vārtus" romieši savā kontā ieskaitīja astoņas minūtes līdz pamatlaika izskaņai, pēc 'tiešajā brīvsitienā Andreasa Pereiras veiktā centrējuma bumbai ar galvu pieslēdzās Marko Parolo, kura sitiens "Bayern" vārtsargam Nūbelam izrādījās netverams - 1:2.

Seškārtējā Eiropas labākā komanda Čempionu līgas ceturtdaļfinālu sasniedza otro sezonu pēc kārtas.

UEFA Čempionu līga, 1/8 fināli

Pāris1. spēle2. spēleSummā
Barcelona – PSG1:41:12:5
RB Leipzig – Liverpool0:20:20:4
Porto – Juventus2:12:34:4
Sevilla – Borussia D'2:32:24:5
Atletico – Chelsea0:10:20:3
Lazio – Bayern1:41:22:6
Borussia M' – Manchester City0:20:20:4
Atalanta – Real Madrid0:11:31:4

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...


, 2021-03-18 08:27, pirms 3 gadiem
..ja šāda būtu bijusi pirmā spēle, atbildes spēlē Lacio uz kaut ko vēl varētu cerēt, bet kāst mājās ar 1:3 izsaka visu, tāpēc arī braukt ciemos un kaut ko cerēt ir kā ir.
, 2021-03-18 09:29, pirms 3 gadiem
agrizzz rakstīja: ..ja šāda būtu bijusi pirmā spēle, atbildes spēlē Lacio uz kaut ko vēl varētu cerēt, bet kāst mājās ar 1:3 izsaka visu, tāpēc arī braukt ciemos un kaut ko cerēt ir kā ir.
Bija 1:4 un es tev piekrītu. Tiesa vakar Minhene spēlēja saucamajā kruīza režīmā, baigi netrakoja. Pirmajā spēlē ļoti presingoja Lazio, tāpēc arī bija tāds iznākums.
, 2021-03-18 13:51, pirms 3 gadiem
Matlss rakstīja: Bija 1:4 un es tev piekrītu. Tiesa vakar Minhene spēlēja saucamajā kruīza režīmā, baigi netrakoja. Pirmajā spēlē ļoti presingoja Lazio, tāpēc arī bija tāds iznākums.
..pag, ko? pirmajā spēlē bija 4:1? tad jau vispār Lacio pat nebija jēgas spēlēt, nav jau nekāda Liverpūle, kas var atspēlēt pret Barsu tādu rezultātu.
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.
Jozua Kimmihs (Nr. 6) ar komandas biedriem. Foto: Christian Kolbert/Kolbert-Press/Imago Images/Scanpix
3

Bavārijas cerības par titulu vēl dzīvas: Minhene mājās izkausē lielgabalus

Šosezon bez trofejām Vācijas Bundeslīgā un kausā palikusī Minhenes "Bayern" pirmoreiz kopš 2020. gada sasniegusi UEFA Čempionu līgas pusfinālu, otrajā spēlē ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzveicot Londonas "Arsenal".