Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Rīdzinieku uzvarētais Maltas klubs iesniedzis UEFA oficiālu protestu pret tiesāšanu

Rīdzinieku uzvarētais Maltas klubs iesniedzis UEFA oficiālu protestu pret tiesāšanu
Robs Henesijs. Foto: Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv

Maltas otrais spēcīgākais futbola klubs Paolas "Hibernians" sociālo tīklu vietnē Facebook informējis, ka tas neapmierinātību ar īru tiesnešu brigādi izteicis arī oficiālā veidā. "Riga" divu spēļu summā uzvarēja ar 0:1 un 4:1, atbildes spēlē uzvaru 2:1 izraujot tikai otrā puslaika pieliktajā laikā, bet pārējos divus vārtus gūstot pagarinājumā.

"Oficiāli informējam, ka esam nosūtījuši protesta vēstuli UEFA pēc tiesnešu brigādes nepieņemamās uzvedības iepriekšējās ceturtdienas spēlē pret "Riga". Klubs ir lūdzis oficiāli izmeklēt ar spēli saistītos incidentus. Lai arī zinām, ka tas nemainīs spēles rezultātu, vēlamies, lai tiktu panākts taisnīgums," teikts kluba paziņojumā.

Neilgi pirms Ivana Paureviča pagarinājumu nesošajiem vārtiem "Hibernians" aizskrēja lieliskā pretuzbrukumā, taču izcilā pozīcijā nokļuvušajam Jurgenam Degabrielem visdrīzāk kļūdaini tika fiksēts aizmugures stāvoklis. Mirkli pēc tiesneša svilpes Degabriele raidīja bumbu vārtos, bet vārti pie rezultāta 1:1 spēlē un 2:1 summā netika ieskaitīti.

Drīzumā "Hibernians" palika mazākumā, Džeikam Grekam saņemot otro brīdinājumu, bet pēc Paureviča vārtiem un provokācijas mājinieku soliņš uzsprāga, saņemot trīs noraidījumus – galvenajam trenerim Stefāno Sanderram, jau nomainītajam un savainotajam kapteinim Bjornam Kristensenam un vēl vienam delegācijas pārstāvim. Īru tiesnesis Robs Henesijs spēlē kopumā parādīja 10 dzeltenās un piecas sarkanās kartītes, lielākoties sodot mājiniekus – rīdziniekiem tika divi brīdinājumi, kā arī Vladimira Kameša noraidījums. Spēles pirmajā minūtē Žans Baptists Leo izprovocēja 11 metru soda sitienu, ko Paurevičs gan nerealizēja.

Komandas kapteinis Bjorns Kristensens, kurš tika noraidīts jau pēc savainojuma gūšanas un nomainīšanas, pēc spēles sociālajos tīklos tiesnešu darbību nodēvēja par laupīšanu gaišā dienas laikā, bet Maltas izlases kapteinis Andrejs Adžūss, kurš savā 35. dzimšanas dienā pieļāva divas rupjas kļūdas, uzdāvinot pirmos un ceturtos vārtus, pieprasīja, lai arī kvalifikācijas kārtās UEFA ieviestu VAR sistēmu.

UEFA Eiropas Konferences līgas "play-off" kārtas spēles "Riga" pret Gibraltāra čempioni "Lincoln Red Imps" aizvadīs 19. augustā "Skonto" stadionā (plkst. 20:00) un 26. augustā izbraukumā (plkst. 19:00 pēc Latvijas laika). Pirmās spēles tiesāšana uzticēta portugālim Žuau Pinjeiru, kurš 5. augustā apkalpoja Vladislava Gutkovska pārstāvētās Čenstohovas "Rakos" cīņu pret Kazaņas "Rubin" (0:0), bet jūlija izskaņā tiesāja arī Portugāles Superkausu starp Lisabonas "Sporting" un "Braga" (2:1). Abu "play-off" spēļu tiešraides varēsiet vērot Sportacentrs.com TV kanālā.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/hibernians...


, 2021-08-16 21:05, pirms 3 gadiem
Maltieši tik riebīgi uzvedās pēc spēles, ka nav viņu žēl, pat ja tiesnesis kļūdījās par to aizmuguri.
, 2021-08-16 21:48, pirms 3 gadiem
Nu tiesnešu brigāde viennozīmīgi 'dabūs pa biksēm" un diez vai uz kādu starptautisko spēli šajā sezonā tiks nozīmēti.Ja nu vienīgi pazemināti uz jauniešu mačiem.
PS. Mans subjektīvais viedoklis.
, 2021-08-16 22:16, pirms 3 gadiem
Nevajag visu uzspiest arī uz tiesnešiem. Ir grūti uzvarēt, velkot katru pauzi un nosēžoties aizsardzībā. Ja pirmajā spēlē labu futbolu rādīja, tad otrajā spēlē tālāk gribēja tikt necīnoties uzbrukumā.
, 2021-08-16 22:20, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Nu tiesnešu brigāde viennozīmīgi 'dabūs pa biksēm" un diez vai uz kādu starptautisko spēli šajā sezonā tiks nozīmēti.Ja nu vienīgi pazemināti uz jauniešu mačiem.
PS. Mans subjektīvais viedoklis.
Par kartiņām var dažādi spriest, bet Maltas komandai neieskaitītie vārti bija dāvana Rīgas komandai. Ja UEFA tiks pie video, tiesnešiem būs skarba saruna.
, 2021-08-16 22:23, pirms 3 gadiem
paši vainīgi, ka vārtījās nevis spēlēja futbolu.
ja spēlē tādu futbolu, tad pelnīti
, 2021-08-16 22:29, pirms 3 gadiem
Nezin ko visi gudrinieki teiktu ja būtu otrādā veidā tiesneši kļūdījušies, tad bļaustītos ka maltieši nopirkuši tiesnešus
, 2021-08-17 09:13, pirms 3 gadiem
Es ceru ka krievu rigu nahrenizes!!!
, 2021-08-17 09:35, pirms 3 gadiem
LeĶimma rakstīja: Es ceru ka krievu rigu nahrenizes!!!
RFS grūti laiki var pienākt... buvnieku kartelī ir viņu Ģen sponsors
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.