Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

''Chelsea'' titula aizstāvēšanu sāk ar smagu uzvaru pret ''Zenit''

''Chelsea'' titula aizstāvēšanu sāk ar smagu uzvaru pret ''Zenit''
Romelu Lukaku rezultatīvā sitiena mirklis. Foto: AP/Scanpix

2021./2022. gada UEFA Čempionu līgas H grupas pirmās kārtas mačā grūtu uzvaru izcīnījusi pašreizējā čempione Londonas ''Chelsea'', kas savā laukumā, pateicoties Romelu Lukaku vārtu guvumam, uzveica Krievijas spēcīgāko komandu Sanktpēterburgas ''Zenit'' - 1:0. Otrā apakšgrupas cīņā pirmo uzvaru visu turnīru ietvaros šajā sezonā izcīnījusi Turīnas ''Juventus'', kas pirmajā puslaikā iesita trīsreiz un izbraukumā sakāva Zviedrijas čempioni ''Malmo'' - 3:0.

Pirmajā puslaikā Tomasa Tuhela trenētajiem vīriem piederēja pārsvars bumbas kontrolē, taču pie teicamām vārtu gūšanas iespējām tikt neizdevās. ''Zenit'' lieliski darbojās aizsardzībā un lūkoja aizskriet pretuzbrukumos, tomēr ar sekmīgām darbībām izcēlās arī Londonas vienības aizsargi.

Otrā puslaika ievadā pašreizējā UEFA Čempionu līgas uzvarētāja aktivizējās, 50. minūtē un 56. minūtē ar bīstamām, taču neprecīzām epizodēm izceļoties attiecīgi aizsargiem Antonio Rīdigeram un Rīsam Džeimsam.

69. minūtē Londonas ''Chelsea'' beidzot izdevās uzlaust sīksto ''Zenit'' aizsardzību - komandas kapteinis Sezars Azpilikveta izpildīja centrējumu un soda laukumā augstāk par visiem leca raženais beļģu uzbrucējs Romelu Lukaku, ar galvu pārspējot viesu vārtsargu Staņislavu Kricjuku un izvirzot mājiniekus vadībā ar 1:0.

Desmit minūtes vēlāk Sanktpēterburgas komandai izdevās aizskriet pretuzbrukumā, tomēr Artjoms Dzjuba pēc Sardara Azmuna piespēles nespēja izpildīt pietiekami sekmīgu sitienu, bumbai lidojot garām kreisajam vārtu stavam, un saskrējās ar londoniešu vārtu vīru Eduāru Mendī, kuram pēcāk tika sniegta medicīniska palīdzība. Franču vārtsargs gan maču varēja turpināt.

Spēles izskaņā komandas vairs bīstamus momentus neizveidoja un Londonas ''Chelsea'' uzvarēja pirmajā 2021./2022. gada UEFA Čempionu līgas mačā, ar 1:0 ''Stamford Bridge'' apspēlējot Sanktpēterburgas ''Zenit''.

Otrā H grupas mačā pirmo uzvaru šajā sezonā, ņemot vērā visus turnīrus, izcīnīja Itālijas vienība Turīnas ''Juventus'', izbraukumā ar 3:0 sakaujot Zviedrijas klubu ''Malmo'', kas UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā no tālākas dalības izslēdza Latvijas čempionvienību ''Riga''.

Vecā lēdija pārsvaru bumbas kontrolē un izdarītajos sitienos pārvērta sev vēlamā rezultātā uz tablo mača 23. minūtē, kad pēc Rodrigo Bentankura piespēles precīzi sita Alekss Sandru. Pirmā puslaika turpinājums izvērtās gana saspringts, tomēr pašā tā izskaņā Juve divreiz iesita uz ģērbtuvēm. 45. minūtē itāļu pārsvaru dubultoja Paulo Dibala, realizējot 11 metru soda sitienu, bet jau mirkli vēlāk, pirmā puslaika kompensācijas laikā, Alvaro Morata panāca 3:0.

Otrajā puslaikā nedaudz vairāk uzbruka mājinieki, taču vārti netika gūti, ''Juventus'' svinot panākumu.

Turīnas klubs pirmo reizi vairāk nekā pusgada laikā nosargāja savus vārtus neskartus.

UEFA Čempionu līga, 14. septembris

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Sevilla – Salzburg1:1 (1:1)Rakitičs 42'(11m) - Sučičs 21'(11m)
Young Boys – Man. United2:1 (0:1)Ngamalē 66' Sjebačē 90'+5 - Ronaldu 13'
Barcelona – Bayern0:3 (0:1)Millers 33' Levandovskis 56' 85'
Chelsea - Zenit1:0 (0:0)Lukaku 69'
Dynamo K - Benfica0:0
Lille - Wolfsburg0:0
Malmo - Juventus0:3 (0:3)Sandru 23' Dibala 45'(11m) Morata 45'+1
Villarreal - Atalanta2:2 (1:1)Trigeross 39' Danžuma 73' - Froilers 6' Gozēns 83'

, 2021-09-15 08:56, pirms 3 gadiem
Patīkami vērot, kad Juve spēlē ar maksimālu pašatdevi. Arī sastāvs pavisam cits nekā pret "Napoli". Es ticu Allegri un esmu pārliecināts, ka viņam izdosies atrisināt sasāpējušās problēmas un atgriezt komandu uz panākumu ceļa. Galvenais ir ilgtermiņš, pat ne tik daudz šī sezona.
, 2021-09-15 09:04, pirms 3 gadiem
Jā, izskatījās cerīgi. Salīdzinot ar spēli pret Napoli uzreiz milzīga atšķirība - spēlēt ar vai bez mūsu dienvidamerikāņiem ir divas ļoooti dažādas lietas. Divala uzņem apgriezienus, jūtot, ka tagad ir komandas līdera lomā. Lokatelli iepriecina. Un vēl jau atgriezīsies Kjēza. Un liekais balasts ir aizsūtīts pēc piederības
Forza Juve!

Hose Girtinho rakstīja: Patīkami vērot, kad Juve spēlē ar maksimālu pašatdevi. Arī sastāvs pavisam cits nekā pret "Napoli". Es ticu Allegri un esmu pārliecināts, ka viņam izdosies atrisināt sasāpējušās problēmas un atgriezt komandu uz panākumu ceļa. Galvenais ir ilgtermiņš, pat ne tik daudz šī sezona.
, 2021-09-15 09:28, pirms 3 gadiem
Diemžēl aktualizējies Ščesnija jautājums. Šajā mačā tas nebija aktuāls, bet kopumā izskatās, ka fanu un preses spiediens ir iespaidīgs. Varianti šobrīd ir divi: de Hea un Navass.
, 2021-09-15 09:49, pirms 3 gadiem
Apspēlē komandu no Zviedrijas - un komentāros divi faneli mīž karstu. Nu laikam nebūs tomēr tas līmenis uz kura vērtēt komandas spēli, ne?
, 2021-09-15 11:05, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Apspēlē komandu no Zviedrijas - un komentāros divi faneli mīž karstu. Nu laikam nebūs tomēr tas līmenis uz kura vērtēt komandas spēli, ne?
Nu, daži apspēlē zviedrus, citi ar iespaidīgu sastāvu zaudē šveiciešiem pēc eiforijas pret Jaunpili. ČL tomēr spēlē spēcīgi klubi. Vāji klubi tur netiek. Priecājamies par pozitīvajām vēsmām, bet eiforijā neslīgstam 😉
, 2021-09-15 12:31, pirms 3 gadiem
ej d***
varenais_eksperts rakstīja: Apspēlē komandu no Zviedrijas - un komentāros divi faneli mīž karstu. Nu laikam nebūs tomēr tas līmenis uz kura vērtēt komandas spēli, ne?
, 2021-09-16 07:10, pirms 3 gadiem
Kā var vispār par to miskasti fanot, autist galvas
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.