Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Svaresam atļauj trenēties ar Barselonu, "Legia" apelācija noraidīta

Svaresam atļauj trenēties ar Barselonu, "Legia" apelācija noraidīta
Luiss Svaress
Foto: AP/Scanpix

Urugvajas izlases uzbrucējam Luisam Svaresam ar starptautiskās Sporta Arbitrāžas tiesas lēmumu ir atļauts trenēties ar savu jauno klubu "Barcelona", tomēr iepriekš noteiktā četru mēnešu diskvalifikācija paliek spēkā. Tikmēr UEFA nav mainījusi savu lēmumu attiecībā uz Varšavas "Legia" – poļu klubs cīņu par savu taisnību turpinās Sporta Arbitrāžas tiesā, kur centīsies panākt maigāku sodu par neatļauta futbolista nākšanu laukumā Čempionu līgas spēlē pret Glāzgovas "Celtic".

27 gadus vecais Urugvajas valstsvienības futbolists Luiss Svaress aizvadītajā Pasaules kausa izcīņā izcēlās ne tikai ar gūtiem vārtiem, bet arī ar neparastu uzvedību laukumā. Urugvajietis mačā ar Itāliju kādā no spēles epizodēm iekoda plecā pretinieku aizsargam Džiordžio Kjellīni, par ko saņēma iespaidīgu FIFA diskvalifikāciju – deviņas spēles izlasē un četri mēneši no futbola kopumā.

Bija skaidrs, ka bargais sods urugvajietim jūtami ietekmēs gan viņa, gan arī viņa pārstāvētās komandas sniegumu gaidāmajā sezonā, līdz ar to loģiska bija arī cenšanās mainīt šo FIFA lēmumu. Diskvalifikācijas pārsūdzēšana FIFA rezultātu nedeva, līdz ar to Svaresa pārstāvji vērsās Sporta Arbitrāžas tiesā.

Pirms lēmuma paziņošanas tika gaidīts, ka sods tiks krietni mīkstināts, tomēr šodien veiktais paziņojums liecina par pretējo. Svaresam turpmāk būs atļauts trenēties kopā ar pārējiem sava jaunā kluba "Barcelona" futbolistiem, taču iepriekš noteiktā četru mēnešu diskvalifikācija pretēji gaidītajam paliek spēkā.

"La Liga" sezona startē jau 24.augustā, bet Svaresam nāksies izlaist pirmās astoņas spēles Spānijas čempionātā. Futbolists gan būs ierindā uz 26.oktobrī paredzēto "El Classico".

Tikmēr UEFA Apelāciju komisija ir noraidījusi Varšavas "Legia" lūgumu par soda atcelšanu saistībā ar poļu kluba otro spēli pret Glāzgovas "Celtic". Varšavas komanda Čempionu līgas trešās kvalifikācijas kārtas otrajā mačā pārspēja skotus ar 2:0, summā triumfējot ar graujošo 6:1, tomēr UEFA piesprieda poļiem tehnisko zaudējumu, kas summā veidoja "Celtic" izdevīgo 4:4. Iemesls bija iepriekš diskvalificēta futbolista došanās laukumā, tiesa, tajā brīdī vairs nekādas būtiskās pārmaiņas dueļa iznākumā notikt nevarēja.

Neskatoties uz to, ka iepriekš UEFA par līdzīgu pārkāpumu sodīja klubu tikai ar naudas sodu (aizbildinoties tieši ar to, ka pārkāpums neko būtiski neietekmēja), šoreiz lēmums palika nemainīgs. "Legia" īpašnieks Dariušs Mioduskis atklāja, ka UEFA neatcels lēmumu par tehnisko zaudējumu, līdz ar to Varšavas klubs vērsīsies Sporta Arbitrāžas tiesā. Neskatoties uz "Legia" apņemšanos, maz ticams, ka tiesa pieņems lēmumu jau tuvākajā laikā – Čempionu līgas "play-off" kārta startē jau pēc nepilnas nedēļas.

Izmantotie resursi:
bbc.co.uk
Sport na Sport.pl - Wyniki i wiadomo¶ci sportowe


, 2014-08-14 17:00, pirms 10 gadiem
UEFA maitas velk CELTIC... Par identiskiem parkapumiem loti atskirigi sodi. Ieteiktu kaut ka boikotet CELTIC speles izbraukumaa visiem.
, 2014-08-14 17:14, pirms 10 gadiem
budamank rakstīja: UEFA maitas velk CELTIC... Par identiskiem parkapumiem loti atskirigi sodi. Ieteiktu kaut ka boikotet CELTIC speles izbraukumaa visiem.
Pareizi, tapec neapmekleshu nevienu vinu speli sosezon
, 2014-08-14 17:14, pirms 10 gadiem
Tas labi, ka Suarez bus pret Real uz klasiku, Real tankam bus lielaks kaifs parbraukt pari mazajiem farcas fruktiniem
, 2014-08-14 17:18, pirms 10 gadiem
Lai tie poļi iet uz cirku!!!

Tikmēr Celtic vakar aizraujošā spēlē sāk atgriezties uz pareizā ceļa. Forest, Mcgregor, van Dijk izcili, Johansens beidzot sāk atrast vietu komandā un Forsters jau ir pagātne, jo Gordons ir labs.
, 2014-08-14 17:20, pirms 10 gadiem
budamank rakstīja: UEFA maitas velk CELTIC... Par identiskiem parkapumiem loti atskirigi sodi. Ieteiktu kaut ka boikotet CELTIC speles izbraukumaa visiem.
Ko tu tur smirdi?
Pēc katra tāda gājiena sodam jāpaliek bargākam. Celtic pelnīti tika tālak. Tagad vari cerēt, ka poļi no kļūdām mācīsies
, 2014-08-14 17:21, pirms 10 gadiem
atljauts speeleet paarbaudes speelees, liidz ar to var meegjinaat organizeet vairaakas speeles...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-08-14 17:33, pirms 10 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Ko tu tur smirdi?
Pēc katra tāda gājiena sodam jāpaliek bargākam. Celtic pelnīti tika tālak. Tagad vari cerēt, ka poļi no kļūdām mācīsies
Situācija nav tik niennozīmīga. Sportists bija izlaidis nepieciešamo spēļu skaitu UEFA turnīros. Runa bija par absurdu, ka komandai paplašinātajā pieteikumā izrādās ir jāiekļauj spēlētājs, kurš nemaz nedrīkst iziet laukumā. Te nav runa par bargāku sodu katrā nākamajā gadījumā. Te ir runa par absurdu noteikumu diskvalifikācijas izciešanā.
, 2014-08-14 17:41, pirms 10 gadiem
Un vēl viena lieta Celtic sakarā: Pēc analoģijas ar Žalgira gadījumu tad tagad Legia vieta būtu nevis jāatdod Celtic, bet jārīko izloz starp visām šinī kārtā zaudējušajām komandām. Bet tas nenotika. Tā kā UEFA velk Celtic, la kā tas arī kādam (arī man) nepatiktu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-08-14 17:49, pirms 10 gadiem
Celtic jau kuro reizi izvelk, un vēl pie tam ļoti nekonsekventi ,ja atcerās gadījumu ar Žalgiri. Bet tas jau UEFA - korumpētības kalngals.
, 2014-08-14 17:50, pirms 10 gadiem
DJ_EV rakstīja: te tu kļūdies - Legia netika diskvalificēta, bet piešķirts tehniskais zaudējums 0-3, tātad divu spēļu summā 4-4, kas dod Celtic uzvaru izbraukumā gūto vārtu dēļ.
Nu labi... Bet tas nemazina UEFA negatīvo nostādni pret Austrueiropas klubiem. Var jau teikt, ka Ungārija arī it kā ir Austrumeiropa, bet tā gluži nav.
, 2014-08-14 18:00, pirms 10 gadiem
Carver rakstīja: Tas labi, ka Suarez bus pret Real uz klasiku, Real tankam bus lielaks kaifs parbraukt pari mazajiem farcas fruktiniem
Izraisa smīnu. Messi un Neimaaram šogad būs ļoti daudz piespēļu un Kodējs sitis golu pēc gola jūs kko tādu nebūsiet redzējuši.
, 2014-08-14 18:05, pirms 10 gadiem
Sapnot jau nav aizliegts.. @chubaki
, 2014-08-14 18:13, pirms 10 gadiem
Namejsl rakstīja: Situācija nav tik niennozīmīga. Sportists bija izlaidis nepieciešamo spēļu skaitu UEFA turnīros. Runa bija par absurdu, ka komandai paplašinātajā pieteikumā izrādās ir jāiekļauj spēlētājs, kurš nemaz nedrīkst iziet laukumā. Te nav runa par bargāku sodu katrā nākamajā gadījumā. Te ir runa par absurdu noteikumu diskvalifikācijas izciešanā.
Tikai kpc tu par DD tehnisko nebrēc? Tur tak viss ir pareizi kā šajā gadījumā?
, 2014-08-14 18:15, pirms 10 gadiem
Namejsl rakstīja: Un vēl viena lieta Celtic sakarā: Pēc analoģijas ar Žalgira gadījumu tad tagad Legia vieta būtu nevis jāatdod Celtic, bet jārīko izloz starp visām šinī kārtā zaudējušajām komandām. Bet tas nenotika. Tā kā UEFA velk Celtic, la kā tas arī kādam (arī man) nepatiktu.
Es nebūtu pret ja Celtic arī tālāk nebūtu tikuši un pēc izlozes rezultātiem Maribor automātiski kvalificētos grupu turnīram.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-08-14 20:47, pirms 10 gadiem
555 rakstīja: atljauts speeleet paarbaudes speelees, liidz ar to var meegjinaat organizeet vairaakas speeles...
vismaz kaut kaada kustiiba uz priekshu,oktobrii nebuus kaa no baltas lapas
P.S.man neliels shoks,izskataas ka Delofeo tiks atdots uz iiri Seviljai,nav vinjsh Luisu Enriqi paarliecinaajis
, 2014-08-14 22:17, pirms 10 gadiem
Nu es domāju, ka 4 mēnēši ir vairāk kā pelnīti, kamēr neatļaut trenēties ir mazliet par traku, tāpēc nebūtu nekas īsti iebilstams
, 2014-08-15 10:14, pirms 10 gadiem
nauda dara savu melno darbu
Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.
Jūrmalas "Spartaks". Foto: Optibet Virslīga
5

Par mēģinājumu ietekmēt spēles rezultātu piespriež 200 stundas sabiedrisko darbu

Rīgas apgabaltiesa trešdien par mēģinājumu manipulēt ar Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Čempionu līgas kvalifikācijas spēles rezultātu apsūdzētajam Ruslanam Bagirovam piesprieda 200 stundas sabiedrisko darbu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.