Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Holannam pieci vārti 35 minūtēs, Mančestras "City" izrēķinās ar Leipcigu

Holannam pieci vārti 35 minūtēs, Mančestras "City" izrēķinās ar Leipcigu
Ērlings Holanns pēc kārtējā vārtu guvuma. Foto: Carl Recine/Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla kārtā triumfāli iesoļojusi Mančestras "City" vienība, kas, pateicoties norvēģu snaipera Ērlinga Holanna pieciem (!) vārtu guvumiem, savā laukumā sarāva gabalos (7:0) Leipcigas "RasenBallsport".

Mančestrieši šovakar radīja daudz grūtību šādam līmenim negatavajai Leipcigas kluba aizsardzībai - mājinieki dominēja teju visās spēles komponentēs. "City" pirmo vārtu gūšanas momentu noorganizēja jau trešajā minūtē, kad no parocīgas pozīcijas bumbu pāri vārtiem raidīja Ilkajs Gindogans.

Leipcigiešiem dažus mājinieku sitienus arī izdevās nobloķēt, tomēr vienā no šādām trauksmainām epizodēm savā soda laukumā neatļautā veidā bumbu ar roku aizskāra pussargs Bendžamins Henrihss, tiesnesim pēc video atkārtojuma caurskates piešķirot 11 metru soda sitienu, ko filigrāni realizēja (1:0) Holanns. Leipcigas vārtsargs Janiss Blasviks gan uzminēja sitiena virzienu, taču nespēja aizsniegties līdz bumbai.

Jau nākamajā uzbrukumā "City" dubultoja pārsvaru (2:0), beļģim Kevinam de Breinem veicot filigrānu sitienu, bumbai atduroties pret vārtu pārliktni un atlecot pie īstajā vietā un laikā esošā Holanna, kurš to sitienā ar galvu pārvirzīja vārtos.

Kompensācijas laikā Mančestras vienība pretiniekiem deva vēl vienu triecienu, kārtējā vētrā soda laukumā Leipcigas pussargam Amadū Haidaram cenšoties bumbu izraidīt tālāk no vārtiem, taču tai atsitoties pret Holannu, kurš tādējādi nopelnīja hat-trick.

Otrā puslaika ievadā Leipcigas klubs izkāra "balto karogu", mančestriešiem astoņu minūšu laikā gūstot vēl trīs vārtus. 49. minūtē pēc Džeka Grīliša piespēles izcēlās Ilkajs Gindogans, savukārt pēcāk piecu minūšu intervālā nepilnus 23 gadus vecais Holanns guva savus ceturtos un piektos vārtus. Iespējams, Holannam būtu izdevies iesist arī savus sestos vārtus, tomēr Peps Gvardiola izšķīrās par norvēģa nomainīšanu jau 63. minūtē.

Cīņas kompensācijas laikā ar izcilu tālšāvienu "grautiņam" treknu punktu pielika de Breine.

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināls, otrās spēles

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Benfica – Club Brugge5:1 (2:0)R. Silva 38' Ramušs 45'+2; 57' Mariu (11m) 71' Neress 77' – Meiers 87'
Chelsea – Borussia D.2:0 (1:0)Stērlings 43' Hāvercs (11m) 53'
Bayern – PSG2:0 (0:0)Šupo-Motings 61' Gnabrī 89'
Tottenham – Milan0:0
Man. City – RB Leipzig7:0 (3:0)Holanns 22'; 24'; 45'+2; 53'; 57' Gindogans 49' de Breine 90'+2
Porto – Inter Milan0:0
Real Madrid – Liverpool15.03.
Napoli – Eintracht15.03.

Čempionu līgas astotdaļfināli

Pāris1. spēle2. spēleSumma
PSG – Bayern0:10:20:3
Milan – Tottenham Hotspur1:00:01:0
Borussia Dortmund – Chelsea1:00:21:2
Club Brugge – Benfica0:21:51:7
Liverpool – Real Madrid2:515.03.
Eintracht Frankfurt – Napoli0:215.03.
RB Leipzig – Manchester City1:10:71:8
Inter Milan – Porto1:00:01:0

Izmantotie avoti:
https://www.uefa.com/uefachampionsl...


, 2023-03-15 00:01, pirms gada
HAAALAND, HAAALAND, SEXY BOY HAAALAND
, 2023-03-15 00:05, pirms gada
Vińš offic būtu iesitis 6os ja nebutu nomainits!
Nereāli... Mums būs jauns Messi - Ronaldo competition, kad Mbappe un Hallands speles La Liga.
, 2023-03-15 00:10, pirms gada
Laba spēle 🔥
, 2023-03-15 00:17, pirms gada
Erling Haaland: "I told him [Pep Guardiola] when I went off, 'I would love to score a double hat-trick'. But what can I do?"
, 2023-03-15 00:23, pirms gada
Two goats one Champion rakstīja: HAAALAND, HAAALAND, SEXY BOY HAAALAND
nekas nakāma karta bus Chelsea un vares city atkal raudat ka zaudes Champion ligu
, 2023-03-15 00:26, pirms gada
Var tikai apbrīnot Haaland spēju būt īstajā vietā īstajā laikā.
, 2023-03-15 05:48, pirms gada
Two goats one Champion rakstīja: HAAALAND, HAAALAND, SEXY BOY HAAALAND
Pašam Tev bildē cr7, bet siekalojas kā maza meitene par Halandu . 🤦🏽‍♂️🤮🪓
, 2023-03-15 07:07, pirms gada
Jāpārbauda vai viņš vispār ir cilvēks, šitā laist nav normāli. Zvērs 👌🏻💪🏻💪🏻
, 2023-03-15 08:47, pirms gada
Kaut kāds mutants, skaistulis
, 2023-03-15 08:50, pirms gada
Terminators
, 2023-03-15 09:36, pirms gada
Īstenībā šeit milzīgs paldies jāpasaka tiesnesim, kurš morāli sagrāva vāciešu centienus. Reāli pendele no pirksta izzīsta. Pirms otrā gola, Halands aizķēra pretinieku vārtusargu, bet tiesnesis to izvēlējās nepamanīt… Bet ķirsītis uz tortes bija, kad Edersons izgāja no soda laukuma un notrieca pretinieku, nenospēlējot bumbā… tā vietā lai būtu vismaz dzeltenā vārtusargam, dzelteno dabūja vācu uzbrucējs… Ja kas man nav nekādu simpātiju vai antipātiju pret abiem klubiem, tāpēc diezgan objektīvs skats…
, 2023-03-15 10:05, pirms gada
Kas par jaudu Holannam! Saplēsa Leipcigu lupatās.
, 2023-03-15 10:31, pirms gada
Waldini rakstīja: Īstenībā šeit milzīgs paldies jāpasaka tiesnesim, kurš morāli sagrāva vāciešu centienus. Reāli pendele no pirksta izzīsta. Pirms otrā gola, Halands aizķēra pretinieku vārtusargu, bet tiesnesis to izvēlējās nepamanīt… Bet ķirsītis uz tortes bija, kad Edersons izgāja no soda laukuma un notrieca pretinieku, nenospēlējot bumbā… tā vietā lai būtu vismaz dzeltenā vārtusargam, dzelteno dabūja vācu uzbrucējs… Ja kas man nav nekādu simpātiju vai antipātiju pret abiem klubiem, tāpēc diezgan objektīvs skats…
Zināma taisnība jau ir , taču - pendeli tomēr iedeva par lietu - roka skāra bumbu, nebija dabiskā stāvoklī (plecu augstumā), plus vēl arī kontakta brīdī roka gāja izteikti virzienā pretī bumbai. jā iespējams nebija apzināti, bet tas nemainīja lietas būtību. par GK nonešanu - jā GK izsita bumbu, Holands aizķēra vārtsargu pēc tam, tas gan bija ārpus vārtsarga laukuma - tiesnesis acīmredzot vairāk angļu futbola noteikumu interoretācijas piekritējs - Itālijā, Portugālē, Spānijā visticamāk būtu soda sitiens no vārtiem. kas attiecas uz Edersonu - jā tiesnesis acīmredzami kļūdījās, taču brazīlis nebija pēdējais, negāja ar šipiem pa priekšu, līdz ar ko sarkano dot nevarēja (arī tāpēc VAR iejaukties nevarēja), galvenais neredzēja sodu (pasūdīga pozīcija bija jo nepaspēja uz notikuma vietu - ātrs uzbrukums), bet iešķieba Verneram par runāšanu...
, 2023-03-15 10:40, pirms gada
Waldini rakstīja: Īstenībā šeit milzīgs paldies jāpasaka tiesnesim, kurš morāli sagrāva vāciešu centienus. Reāli pendele no pirksta izzīsta. Pirms otrā gola, Halands aizķēra pretinieku vārtusargu, bet tiesnesis to izvēlējās nepamanīt… Bet ķirsītis uz tortes bija, kad Edersons izgāja no soda laukuma un notrieca pretinieku, nenospēlējot bumbā… tā vietā lai būtu vismaz dzeltenā vārtusargam, dzelteno dabūja vācu uzbrucējs… Ja kas man nav nekādu simpātiju vai antipātiju pret abiem klubiem, tāpēc diezgan objektīvs skats…
Diez vai cilvēks, kurš pie 7:0 raksta par tiesnešu kļūdām var saukt sevi par objektīvu.

Pendele soft. Handball noteikums ir tik plaši interpretējams, ka šaubos vai paši tiesneši saprot, kad jādod pendeli par spēli soda laukumā. Bet, ja komanda salūzt pēc tam, kad pret to iedod soft pendeli, tad viņai nav vietas ČL 1/8. Turklāt pendeli vēl vajag iesist, ar ko City šogad ir bijušās milzīgas problēmas. Šajā ziņā Halands ir apbrīnojams - viņam ir super pārliecība un uzvarētāja mentalitāte.

Pie otrā gola Halands aizķēra vārtsargu pēc tam, kad tas jau bija izsitis bumbu laukumā. Nedomāju, ka tas bija sods, jo viņš vienkārši noskrēja viņam garām un aizķēra to kāju ar kuru vārtsargs bija izsitis bumbu. Vārtsargs arī uzreiz piecēlās. Vārtsargs jau ievadīja bumbu laukumā un tad jau sekoja vairākas citas epizodes līdz golam.

Par Edersona epizodi - tur varētu viņam iedod arī sodu (un dzelteno), bet Verners dabūja dzelteno tajā epizodē par uzbraucienu tiesnesis. Tieši tāpat kā KDB iedeva dzelteno tuvāk spēles beigām, kad tiesnesis pret viņu nenosvipa acīmredzamu sodu un viņš sāka braukt virsū tiesnesim.

Tiesnesis bija izvēlējies "ļaut spēlēt" soda mērauklu. Pēc tādas var saprast kādēļ nenosvilpa sodus Edersonam un spēlētājām, kurš notrieca KDB (neatceros vārdu).
, 2023-03-15 11:05, pirms gada
"I have three idols in my life," Guardiola said. "Michael Jordan, Tiger Woods and Julia Roberts.

"Julia Roberts years ago came to Manchester, not in the period of Alex Ferguson when they were winning title after title, in the last four or five years when we were better than them. But she didn't come to see us. She went to visit Man United.

"Even if I win the Champions League, it will not [ease] the disappointment of Julia Roberts going to United. My idol."
, 2023-03-15 11:56, pirms gada
Waldini rakstīja: … Ja kas man nav nekādu simpātiju vai antipātiju pret abiem klubiem, tāpēc diezgan objektīvs skats…
Ja kas, šis reāli sasmīdināja
"Barcelona" futboliste Karolīna Hansena uzbrukumā Bergenas "Brann" vārtiem. Foti: Joma Garcia/Zumapress.com/Scanpix
1

Lielklubi "Barcelona" un PSG dominē un sasniedz Sieviešu ČL pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas titula aizstāvēšanu sekmīgi turpina "Barcelona", kura ceturtdaļfinālā divreiz uzveica Bergenas "Brann".
Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.