Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

RFS nākamajai pretiniecei 0:5 divu spēļu summā, HJK vēlreiz pārspēj Mariboru

RFS nākamajai pretiniecei 0:5 divu spēļu summā, HJK vēlreiz pārspēj Mariboru
Šveices "Zürich" pret Belfāstas "Linfield". Foto: Ennio Leanza/EPA/Scanpix

Latvijas čempiones RFS pretiniece UEFA Eiropas Konferences līgas pamatturnīrā Belfāstas "Linfield" ceturtdienas vakarā Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas cīņā kapitulēja (0:3) Šveices čempionvienības "Zürich" priekšā.

• Par astoņiem sitieniem vairāk (13-5) izdarījušo cīrihiešu labā visus trīs vārtus guva Balkānu valstu futbolisti, divreiz izceļoties kosovietim Donisam Avdijajam, savukārt vienreiz rezultatīvi sitot horvātam Ivanam Santini.

• Eiropas līgas play-off kārtā "Zürich" eksaminēs Skotijas kausa izcīņas finālisti Edinburgas "Hearts". Savukārt Ziemeļīrijas meistarsacīkstēs 56 reizes triumfējusī "Linfield" jau nākamnedēļ Rīgā spēkosies pret RFS.

Ceļazīmi uz Eirokausu grupu turnīru negaidīti pārliecinoši nopelnīja rīdzinieku pāridarītāja Helsinku HJK, kas arī otrajā spēlē pārspēja (1:0) Slovēnijas čempioni "Maribor". Vienīgos vārtus guva Santeri Hostika.

• Somi Eiropas līgas kvalifikācijas pēdējā kārtā spēkosies pret Dānijas klubu "Silkeborg".

• Zviedru "Malmö" izbraukumā Luksemburgā izdarīja par 18 sitieniem mazāk (8-26), kā arī izsēja divu vārtu pārsvaru, tomēr salīdzinoši droši sasniedza play-off kārtu, kur būs jāspēlē pret Turcijas komandu "Sivasspor".

Eiropas līgas pamatturnīrā smagā cīņā iekļuva arī Larnakas AEK, kas otrajā puslaikā sešu minūšu intervālā divreiz atspēlējās, izcīnot sev derīgo neizšķirtu (2:2) pret vienu no Serbijas milžiem Belgradas "Partizan". Kipras klubs turpinājumā spēlēs pret ukraiņu "Dnipro-1".

Play-off gaidāms Grieķijas un Kipras čempioņu duelis, Pirejas "Olympiacos" dramatiskā kaujā ar 2:2, 4:3 11 metru sitienu sērijā salaužot Bratislavas "Slovan" pretestību un nopelnot tikšanos ar Limasolas "Apollon".

• Eiropas līgas pamatturnīra kārtā savstarpējās cīņas aizvadīs arī Stambulas "Fenerbahçe" un Vīnes "Austria", Erevānas "Pyunik" un Tiraspoles "Sheriff", Viļņas "Žalgiris" un bulgāru Razgradas "Ludogorets", Beļģijas "Gent" un Nikosijas "Omonia" no Kipras, kā arī Budapeštas "Ferencváros" un Dublinas "Shamrock Rovers".

UEFA Eiropas līgas kvalifikācija, 3. kārta (čempionu zars)

Pāris1. spēle2. spēleSumma
Malmö (Zviedrija) – F91 Diddeleng (Luksemburga)3:02:25:2
Shamrock Rovers (Īrija) – Shkupi (Ziemeļmaķedonija)3:12:15:2
Linfield (Ziemeļīrija) – Zürich (Šveice)0:20:30:5
Olympiacos (Grieķija) – Slovan Bratislava (Slovākija)1:13:2 (11m)4:3 (11m)
Maribor (Slovēnija) – HJK Helsinki (Somija)0:20:10:3

UEFA Eiropas līgas kvalifikācija, 3. kārta (līgas zars)

Pāris1. spēle2. spēleSumma
AEK Larnaca (Kipra) – Partizan (Serbija)2:12:24:3
Fenerbahçe (Turcija) – Slovácko (Čehija)3:01:14:1

Izmantotie avoti:
https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/


, 2022-08-12 09:09, pirms 2 gadiem
RFS šoreiz ,tāpat kā pērn Riga FC play off pāra favorīti.Vai izmantos savu iespēju?Vajadzētu mācīties no savas pilsētas galvenā konkurenta kļūdām un neuzkāpt uz tā paša grābekļa.Pat iekļūstot šī Eirokausu trešās šķiras grupu turnīrā FK Ventspils 2009.gada rekords paliks neskarts.Šī tomēr nav UEFA Eiropas līga.
, 2022-08-12 10:21, pirms 2 gadiem
alguns rakstīja: RFS šoreiz ,tāpat kā pērn Riga FC play off pāra favorīti.Vai izmantos savu iespēju?Vajadzētu mācīties no savas pilsētas galvenā konkurenta kļūdām un neuzkāpt uz tā paša grābekļa.Pat iekļūstot šī Eirokausu trešās šķiras grupu turnīrā FK Ventspils 2009.gada rekords paliks neskarts.Šī tomēr nav UEFA Eiropas līga.
Cerams, ka beidzot būs mums grupu turnīrs, kaut vai tā ir tikai Konferences līga. Bet ja godīgi, tad māc šaubas, jo RFS šogad vairs nav tas pats, kas pagājušogad. Iepriekšējā gada modelis domāju pārbrauktu pāri ziemeļīriem, šogad tādas pārliecības nav.
Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.
Jūrmalas "Spartaks". Foto: Optibet Virslīga
5

Par mēģinājumu ietekmēt spēles rezultātu piespriež 200 stundas sabiedrisko darbu

Rīgas apgabaltiesa trešdien par mēģinājumu manipulēt ar Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Čempionu līgas kvalifikācijas spēles rezultātu apsūdzētajam Ruslanam Bagirovam piesprieda 200 stundas sabiedrisko darbu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.