Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

RFS kapteinis Šāričs uz nenoteiktu laiku atstājis komandu

RFS kapteinis Šāričs uz nenoteiktu laiku atstājis komandu
Tomislavs Šāričs. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova/RFS

Latvijas futbola čempionvienības RFS sastāvu ģimenes apstākļu dēļ šobrīd pametis 32 gadus vecais horvātu balsta pussargs Tomislavs Šāričs. Visticamāk, tuvākajos mēnešos futbolista atgriešanās Rīgas klubā nav gaidāma.

Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonākusī informācija liecina, ka vienības kapteinis Tomislavs Šāričs kluba vadībai paziņojis par komandas atstāšanu pēc pirmās UEFA Konferences līgas spēles pret Maltas vienību "Hibernians", kurā rīdzinieki neizmantoja iespēju iekrāt vārtu pārsvaru skaitliskajā vairākumā un spēlēja neizšķirti - 1:1. Vakar vakarā RFS ar uzvaru Maltā iekļuva play-off kārtā, tomēr tajā Šāričs nebūs palīgs.

Horvātu futbolists jau atstājis Latviju un devies uz dzimtenes galvaspilsētu Zagrebu, lai rūpētos par neparedzētajiem ģimenes apstākļiem, kas likuši atstāt Virslīgas čempionvienību. Šobrīd nekādi termiņi par spēlētāja atgriešanos vienības rindās nav un sagaidāms, ka tuvākajos mēnešos tas nenotiks. Tāpat nav izslēgs, ka Šāričs šosezon RFS kreklā laukumā var arī vairs neiziet. Līdz šim RFS klubs turēja šo faktu noslēpumā, lai informācija nenonāktu līdz "Hibernians" komandai un tā nevarētu sagatavoties viena no RFS atslēgas futbolista nespēlēšanai atbildes mačā Maltā.

Tomislavs Šāričs Latvijā spēlējis jau kopš 2018. gada vasaras, kad balsta pussargs pievienojās "Riga" komandai. Pēc divām sezonām Latvijas bagātākajā klubā, Šāričs sekoja vairāku citu futbolistu pēdās, kuri pārgājuši no viena galvaspilsētas kluba uz otru - principiālo sāncensi RFS. Pagājušajā sezonā trīs ar "Riga" izcīnītajām trofejām Šāričs pievienoja vēl divas RFS vienības rindās, tādējādi futbolistam ir trīs Latvijas čempiona tituli un divi izcīnīti Latvijas kausi.

Kopumā Virslīgas čempionātā Šāričs sakrājis 96 spēles, kurās gūti 13 vārti un izdarītas deviņas rezultatīvas piespēles. Rīgas komandu sastāvos futbolists piedalījies arī 12 Latvijas kausa spēlēs un virknē Eirokausu kvalifikācijas cīņu.

Šāriča aiziešana no RFS vienības šobrīd radījusi zināmu robu komandas sastāvā. Tā kā nesen ceļgala operāciju piedzīvoja jaunais lietuvietis Karolis Uzēla, kuram tādēļ sezona ir beigusies, Viktora Moroza iespējas variēt ar balsta pussargiem nemaz vairs nav tik plašas. Ierasti spēlējot ar diviem balstiem, šobrīd lielākais smagums gulsies uz Stefanu Paniču un, visticamāk, Aufuseiniju Džatu. Bez šiem spēlētājiem balsta pozīcijā var nospēlēt arī Artūrs Zjuzins, kurš tomēr ir uzbrūkošā tipa pussargs. Vēl kā risinājums var tikt izskatīts šīs sezonas debitants Gļebs Žaleiko un nesen piesaistītais Dmitrijs Zelenkovs.


Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.
Jūrmalas "Spartaks". Foto: Optibet Virslīga
5

Par mēģinājumu ietekmēt spēles rezultātu piespriež 200 stundas sabiedrisko darbu

Rīgas apgabaltiesa trešdien par mēģinājumu manipulēt ar Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Čempionu līgas kvalifikācijas spēles rezultātu apsūdzētajam Ruslanam Bagirovam piesprieda 200 stundas sabiedrisko darbu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.