Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Čempionu līgā no 2024. gada pamatturnīrā spēlēs 36 komandas

Čempionu līgā no 2024. gada pamatturnīrā spēlēs 36 komandas
Tīmo Verners. Foto: AP/Scanpix

LETA--DPA. UEFA Čempionu līgā futbolā no 2024. gada apakšgrupu turnīrā spēlēs 36 komandas, lēmuši turnīra rīkotāji.

Salīdzinot ar pašreizējo formātu, jaunajā pamatturnīrā spēlēs par četrām komandām vairāk. Pamatturnīrā 36 komandas katra aizvadīs pa astoņām spēlēm un astoņas labākās vienības kvalificēsies astotdaļfinālam, savukārt 9. līdz 24. vietas ieguvējas cīnīsies par vēl astoņām ceļazīmēm uz labāko sešpadsmitnieku.

Viena no četrām papildu vietām tiks piešķirta piektās labākās asociācijas trešās vietas ieguvējai, papildu vietu dabūs kvalifikācijas uzvarētāja pa čempionu zaru, bet vēl divas vietas tiks piešķirtas asociācijām, kuru klubi iepriekšējā sezonā būs demonstrējuši vislabāko sniegumu.

Ja šāds turnīrs būtu spēkā jau ar nākamo sezonu, šīs divas papildu vietas saņemtu Anglija un Nīderlande.

Pašreizējā formātā komandas pamatturnīrā aizvada pa sešām spēlēm vienas apakšgrupas ietvaros.

Lielie klubi iepriekš pauda vēlmi pēc lielākiem garantētajiem ienākumiem no Čempionu līgas un pērn nepanāktā vienošanās noveda pie tā, ka 12 klubi sarosījās veidot Superlīgu, taču, saskaroties ar pretestību no līdzjutējiem un futbola sabiedrības, ātri no šīs domas atteicās.

Līdzīgs formāts, sākot ar 2024./2025. gada sezonu, būs arī UEFA Eiropas līgā un UEFA Eiropas Konferences līgā.


, 2022-05-11 05:06, pirms 2 gadiem
Grūti iedomāties vēl idiotiskāku formātu, kā var vispār ko tādu izmurgot ...
, 2022-05-11 08:11, pirms 2 gadiem
LAIKS rakstīja: Grūti iedomāties vēl idiotiskāku formātu, kā var vispār ko tādu izmurgot ...
Kā ministrijās un iestādēs, tā arī UEFA ir labi atalgoti kadri, kuriem, lai attaisnotu savu eksistenci vajag kaut ko "izdomā", un izdomā arī 😠
Lietas ar naudas sadali un top5 klubu skaitu bija jāmaina, lai tie atkal neizdomā kādu murgu (kā basketbolā), bet cik prātiņa ir, tik arī izdarīja
, 2022-05-11 10:45, pirms 2 gadiem
Reāli, lai palielinātu sportisko intrigu, vajadzētu samazināt komandu skaitu, bet viņi izdomāt grupu turnīru uztaisīt vēl neskatāmāku un pievieno vēl klāt komandu vietas.. (facepalm)
, 2022-05-11 11:56, pirms 2 gadiem
Man gan tieši šķiet, ka kopējais līmenis varētu augt un Latvijas klubiem būtu iespēja tikt uz kādu no eirokausu grupu turnīriem.
"Barcelona" futboliste Karolīna Hansena uzbrukumā Bergenas "Brann" vārtiem. Foti: Joma Garcia/Zumapress.com/Scanpix

Lielklubi "Barcelona" un PSG dominē un sasniedz Sieviešu ČL pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas titula aizstāvēšanu sekmīgi turpina "Barcelona", kura ceturtdaļfinālā divreiz uzveica Bergenas "Brann".
Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.