Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Mančestras "United" iesit četrus un sper platu soli pretim Eiropas līgas 1/4 finālam

Mančestras "United" iesit četrus un sper platu soli pretim Eiropas līgas 1/4 finālam
Brunu Fernandiša vārtu guvuma mirklis. Foto: Dave Thompson/AP/Scanpix

UEFA Eiropas līgas astotdaļfinālu ar panākumiem iesākuši grandi Mančestras "United" un Turīnas "Juventus", kā arī sacensību seškārtējā uzvarētāja "Sevilla".

Mančestras sarkanie velni pēc teicama spēles ievada, kad mājiniekus priekšgalā jau sestajā minūtē ātrajā uzbrukuma izvirzīja Markuss Rešfords, dominēja arī cīņas otrajā puslaikā, bumbu Seviļas "Real Betis" vārtos nogādājot brazīlietim Antonī, portugālim Brunu Fernandišam un nīderlandietim Vautam Veghorstam, kurš 82. minūtē uzstādīja gala rezultātu - 4:1.

Eiropas līgas 1/16 fināla kārtā Katalonijas superklubu "Barcelona" apspēlējušās "United" otrajā puslaikā veiktais "izrāviens" nebija nejaušs - laukuma saimnieki cīņas otrajā cēlienā izdarīja par 15 sitieniem vairāk (16:1) nekā pretinieki.

Spānijas kluba "Real Betis" cietoksni iekarojušajam Rešfordam šie bija 26. vārti šosezon. Eiropas lielāko piecu līgu ieskaitē Rašfords šajā rādītājā iepaliek vienīgi no Ērlinga Holanna (33 vārti) un Kiljana Mbapē (30). 25 gadus vecais angļu futbolists Eiropas līgā aizvadītajās septiņās spēlēs rezultatīvi sitis piecas reizes.

Savukārt 28 gadus vecais Fernandišs pārtrauca kopš februāra sākuma ieilgušo astoņu spēļu sauso sēriju.

Milzu pārsvars (20:1) veiktajos sitienos piederēja Turīnas "Juventus" komandai, kas uzvarā (1:0) pār "Freiburg" gan realizēja tikai vienu no vairākām vārtu gūšanas iespējām, 53. minūtē pēc serba Filipa Kostiča veikta filigrāna centrējuma sitienā ar galvu bumbu vārtu tīklā raidīja argentīnietis Anhels di Marija.

Salīdzinoši līdzvērtīgāk izvērtās "Sevilla" un Stambulas "Fenerbahçe" cīņa, kurā gan rezultāts beigās bija lielāks, seviļiešu rindās iespējas izmantojot Žoanam Žordanam un argentīnietim Ērikam Lamelam - 2:0.

Polijas galvaspilsētā Varšavā notikušajā Doneckas "Shakhtar" un Roterdamas "Feyenoord" cīņā spilgtākie notikumi norisinājās spēles beigu daļā. 79. minūtē pieredzējušais Jaroslavs Rakickis izvirzīja priekšgalā Ukrainas vienību, savukārt 88. minūtē argentīnietis Ezekils Bullode izlīdzināja rezultātu.

Viens no titulētākajiem Nīderlandes klubiem bija tuvu tam, lai mājās atgrieztos ar vienu vārtu pārsvaru kabatā, tomēr kompensācijas laikā Lutšarela Gērtruidas izdarītais rezultatīvais sitiens netika ieskaitīts fiksētā aizmugures stāvokļa dēļ.

Visu astoņu astotdaļfināla pāru atbildes cīņas norisināsies jaunnedēļ ceturtdienā.

UEFA Eiropas līga, astotdaļfināla pirmās spēles

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Roma – Real Sociedad2:0 (1:0)El Šāravi 13' Kumbulla 87'
Bayer – Ferencváros2:0 (1:0)Demirbajs 10' Tapsobā 86'
Sporting – Arsenal2:2 (1:1)Inasiu 34' Paulinju 55' – Salibā 22' Morita (s.v.) 62'
Union Berlin – Royale Union SG3:3 (1:1)Juranovičs 42' Knohe 69' Mihels 89' Bonifače 28' 72' Vertesens 58'
Juventus – Freiburg1:0 (0:0)di Marija 53'
Manchester United – Real Betis4:1 (1:1)Rešfords 6' Antonī 52' Fernandišs 58' Veghorsts 82' – Peress 32'
Sevilla – Fenerbahçe2:0 (0:0)Žordans 56' Lamela 85'
Shakhtar Donetsk – Feyenoord1:1 (0:0)Rakickis 79' – Bullode 88'

Izmantotie avoti:
https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/


, 2023-03-10 00:16, pirms gada
Pec draziena no Liverpool, si uzvara ar rugtuma piegarsu!
, 2023-03-10 08:41, pirms gada
Nebūtu kopš PK, MU pagrūdusi 2 spēles Arsenal un Liverpool PL, būtu ļoti izcils nogrieznis šoziem
, 2023-03-10 10:24, pirms gada
kleperis999 rakstīja: Pec draziena no Liverpool, si uzvara ar rugtuma piegarsu!
Tiesi otradak - pec tada zaudejuma sads comebacks ir loti salda uzvara.
Si spele un dominantais sniegums paradija, ka pret Liverpool bija totala neveiksme un nekas vairak. Si komanda ir bistama jau sobrid un konkurenti var atkal sakt baidities no MU un ipasi no Old Trafforda.
Viss kartiba un ejam talak.
GGMU
, 2023-03-10 10:27, pirms gada
Dinamo'1988 rakstīja: Nebūtu kopš PK, MU pagrūdusi 2 spēles Arsenal un Liverpool PL, būtu ļoti izcils nogrieznis šoziem
Visus uzvaret nav iespejams, pat ar siem 2 zaudejumiem sis nogrieznis kops PK ir vienkarsi fantastisks. Komanda lido un rezultati ir lieliski, galvenais nepardegt lidz sezonas beigam un turpinat tada pasa gara.
Nakamsezon MU bus atpakal pasa virsotne, kur tai pienakas but.
, 2023-03-10 10:28, pirms gada
Viens autors raksta SeviLJa , otrs raksta Seviļa . Kuram tad no abiem ir taisnība ?!? Varbūt beigās izrādīsies ka ir SeviJJa 😂🤣
, 2023-03-10 12:21, pirms gada
Sūdīgi tev kleperi....
Tieši otrādi. Salda uzvara pēc 0:7.
Katrs klubs saņem pa pērienam sezonā un līkne nav visu laiku uz augšu. Jāskatās spele kopumā. Un MU jau rāda ko skaistu, stabilu, skatāmu. Ir kauss viens jsu 3v epl šobrīd un tuvu nàkamā eirokausu kārta.
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.