Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Itālijas mediju apskats: sterilā "Fiorentina" un Šteinbors kā Supermens

Itālijas mediju apskats: sterilā "Fiorentina" un Šteinbors kā Supermens
Andrejs Iličs spēlē pret "Fiorentina". Foto:: Reuters/Scanpix

UEFA Konferences līgas debitante RFS vakardien viesos spēlēja 1:1 pret apakšgrupas favorīti "Fiorentina", daudz lielāka mēroga klubu no futbola lielvalsts Itālijas. Lai arī Itālijai šonedēļ Eirokausu grupu turnīros piedalās septiņi klubi un "Fiorentina" to vidū īpaši neizceļas, Itālijas lieli un mazi mediji veltīja plašus aprakstus un pēcspēles pārdomas par aizvadīto spēli. Saprotamā kārtā itāļu mediji lielāko uzmanību veltīja savas komandas neveiksmei, skarbi kritizējot tās veikumu uzbrukumu noslēgumos, taču tika arī atzīmēts RFS paveiktais, piesaucot vārtu guvēju Andreju Iliču un vārtsargu Pāvelu Šteinboru.

Itālijas futbola mediji lielākoties koncentrējās uz savas komandas pieticīgo rezultātu. "La Gazzeta dello Sport" savā spēles aprakstā norāda, ka RFS guvusi lielisku panākumu, viesos paņemot punktu pret grupas favorīti, kamēr "Fiorentina" paklupusi jau pašā turnīra sākumā. "Sensacionāls neizšķirts, kas liek "Fiorentina" atgriezties Eirokausos ar līdzjutēju svilpieniem. Pirmajā puslaikā tika dominēts, taču nerealizējot savas iespējas, kamēr otrajā puslaikā "Fiorentina" nenosargāja vadību."

Savukārt "la Repubblica" savā pēcspēles apskatā mača rezultātu nosauc par vilšanos: "Florences komandai radīja daudz vārtu gūšanas iespējas, taču tai joprojām ir lielas problēmas ar uzbrukumu noslēgšanu. Ar vieniem Baraka vārtiem šoreiz nepietika, un Konferences līgā tiek debitēts ar vilšanos."

Izdevumā "La Nazione" spēles aprakstā minēts, ka "Fiorentina" spēlēja izšķērdīgi un nenobrieduši, kas ļāva disciplinētajai un sakārtotajai Rīgas komandai tikt pie punkta: "Kā jau ierasts, "Fiorentina" no vārtu priekšas izšķērdēja citu momentu pēc cita. Papildus rūgtumam par izniekotajām iespējām arī jāsamierinās ar to, ka "Fiorentina" nepietika brieduma, lai nosargātu iegūto vadību, jo tā tika ātri izlaista no rokām."

Šī paša izdevuma žurnālista Andželo Džorgeti pēcspēles blogā uzsvērts, ka iegūts tikai viens punkts pret Rīgas komandu, kas Eiropas rangā kotējas apakšējās pozīcijās (285. vietā UEFA rangā, ja gribam būt precīzi. Tiesa, "Fiorentina" šobrīd tajā nav izlikta vispār, jo Eirokausos atgriežas pēc ilgāka pārtraukuma – aut.p.). "Kas tieši komandā nestrādā? Kāpēc uzbrucēji, paliekot vieni pret vārtsargu, sitiena brīdī pazaudē galvu?" raksta Džorgeti. "Viņu dāvanas pretiniekiem bija acīmredzamas. Par komandas taktiku kopumā – doma bija izvairīties no pretinieku nenovērtēšanas un izlikt nosacīti konservatīvu taktisko shēmu, taču ar skaidru domu mača gaitā pielāgoties pēc situācijas."

Prestižā medija "SKY Sport" Itālijas versijā norādīts, ka iegūts punkts ar rūgtuma pieskaņu: ""Fiorentina" savas iespējas laicīgi pielikt punktu mača neizmantoja, un Rīga nepadevās un atrada savu iespēju, kad Iličs pazobojās par "Fiorentina" aizsardzību un tika viens pats pret vārtiem."

Kamēr lielākie Itālijas mediji saprotami koncentrējās uz Florences komandas neapmierinošo veikumu un pārsvarā piesauc tikai RFS vārtu guvēju Iliču, netrūkst vairāku futbola portālu, kas īpaši izceļ RFS vārtsargu Pāvelu Šteinboru. Galu galā, lielākajā daļā "Fiorentina" izšķērdēto iespēju tieši viņš bija galvenais atbildīgais par šādu iznākumu.

Portālā "TuttoMercatoWeb" publicēti visu spēlētāju vērtējumi, un Šteinbors nosaukts par mača varoni. "Kopā ar Iliču viņš bija spēles protagonists. Pirmajā puslaikā viņš bija uzmanības centrā un spēlēja Supermena lomu, vairākkārt glābjot komandu. Kad viņš jau bija bezspēcīgs, talkā nāca vārtu stabs un Joviča šķībā tēmēšana." Šteinbora sniegums desmit ballu skalā novērtēts ar 7.5, kamēr RFS galvenais treneris Viktors Morozs saņēma 7.0, arī tiekot pie atzinīgiem vārdiem: "Sev vēsturiskā mačā Latvijas treneris bija labi sagatavojies, par ko tika atalgots ar neizšķirtu. Viņš labprāt pieņēma arī veiksmes un Šteinbora palīdzību, taču jāatzīst, ka treneris prata maksimāli izmantot "Fiorentina" kļūdas."

Jāpiezīmē, ka Šteinbora sniegumu izceļ arī UEFA, nominējot viņu kā vienu no četriem kandidātiem uz nedēļas spēlētāja titulu Konferences līgā. Tas tiek noteikts balsojumā UEFA mājaslapā.

Savukārt "ANSA Calcio" spēles gaitu aprakstīja šādi: "RFS aizsargājās apņēmīgi un fiziski spēcīgi, nekautrējoties saraustīt spēles gaitu. Kad "Fiorentina" ieguva vadību, tā neapstājās, taču saņēma aukstu dušu uz galvas, jo RFS nebija noskaņota padoties pirms laika, vienam no tās labākajiem spēlētājiem Iličam žigli izslīdot caur "Fiorentina" aizsardzību. Ar vārtu gūšanu "Fiorentina" iet vāji jau gandrīz mēnesi, un arī šoreiz mača beigās nekas nesanāca. Nogurums, apjukums un skaidrības trūkums nebija labākie palīgi."

"Fiorentina" treneris pēc spēles medijiem norādīja, ka neuzvarētā spēle bijusi viņu pašu vaina, par ko ironizē "Viola News": "Tā jau arī ir "Fiorentina" īsta problēma. Šī komanda neprot gūt vārtus, un bez vārtu guvumiem uzvaras gūt nevar. Pašsaprotami, bet patiesi."

Epitetus netaupīja arī portāla "Goal" itāļu versija: "Spēle, kas atstāj ierasto rūgtuma piegaršu. Tā varēja beigties jau pašā sākumā, kad tika trāpīts pa vārtu stabu, taču drošas uzvaras vietā sekoja kļūdu festivāls uzbrukuma noslēgumā. Uzmanīgi spēlēja arī RFS vārtsargs Šteinbors, bet vienreiz nācās glābt arī Gollīni "Fiorentina" vārtos. (..) Pašās beigās "Fiorentina" varēja izglābties, taču bijušais "Real Madrid" uzbrucējs Jovičs no ideālas pozīcijas sita neticami augstu pāri vārtiem. "Fiorentina" uzbrukums arī Eirokausos ir satraucoši sterils."

RFS nākamā spēle Konferences līgā būs pēc nedēļas Rīgā pret "Heart of Midlothian", Skotijas komandu, un arī šo spēli varēs vērot Viaplay tiešraidē.


, 2022-09-09 14:07, pirms 2 gadiem
Tādad balsojam visi par Šteinboru.
, 2022-09-09 17:16, pirms 2 gadiem
Jā, nu jāatzīst, ka tieši Šteinbors atstāja arī manas prognozes uz pauzes. Cepuri nost, gandrīz 37 gados tā nospēlēt.
, 2022-09-09 19:18, pirms 2 gadiem
Kā var nobalsot par Šteinboru? Es tur visur izklikšķinājos, bet nekas nenotika.
, 2022-09-09 21:35, pirms 2 gadiem
otins rakstīja: Kā var nobalsot par Šteinboru? Es tur visur izklikšķinājos, bet nekas nenotika.
šķiet, ka balsojums noslēdzies
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.