Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Premjerlīga sodīs Superlīgā iesaistītos klubus ar 20 miljonu sterliņu mārciņu sodu

Premjerlīga sodīs Superlīgā iesaistītos klubus ar 20 miljonu sterliņu mārciņu sodu
Foto: AFP/Scanpix

''Sky Sports'' ziņo, ka Anglijas Premjerlīgas vadībā lēmusi sodīt sešus iesaistītos angļu klubus Eiropas Superlīgas projektā - ''Manchester United'', ''Manchester City'', Londonas ''Arsenal'', ''Chelsea'', ''Tottenham Hotspur'' un ''Liverpool'' par kopējo summu 20 miljoniem sterliņu mārciņu.

Aprīļa otrajā pusē 12 klubi no Anglijas, Itālijas un Spānijas kļuva par dibinātājiem jaunam Superlīgas projektam. Tas paredzēja slēgta tipa sacensību organizēšanu ar spēcīgāko Eiropas futbolu klubu dalību, kas ļautu iesaistītajām vienībām vairāk nopelnīt. Starp dibinātājiem bija tādas komandas kā ''Manchester United'', ''Barcelona'', Madrides ''Real'', Madrides ''Atletico'', Londonas ''Arsenal'', ''Tottenham Hotspur'', ''Liverpool'', ''Chelsea'', ''Manchester City'', Milānas ''Inter'', ''Milan'' un Turīnas ''Juventus''.

Ideja saskārās ar lielu pretsparu no UEFA un FIFA, kā arī iesaistīto klubu līdzjutējiem. Ātri vien nodomus par vēlmi piedalīties šajā projektā mainīja Anglijas komandas, kam vēlāk sekoja arī divi itāļu un viens spāņu klubs. Pēc nieka divām dienām Eiropas Superlīgas projekts tika apturēts.

Britu medijs ''Sky Sports'' ziņo, ka Anglijas Premjerlīga sodīs visus iesaistītos klubus ar vērienīgu naudas sodu par kopējo summu 20 miljoniem sterliņu mārciņu (aptuveni nedaudz virs 23 miljoniem eiro). Pagaidām nav zināms, vai šis sods tiks sadalīts vienādās summās, vai katra komanda saņems dažādus soda mērus. Šāds solis sperts, lai nākotnē izvairītos no kādas vienības līdzīga soļa. Ja tomēr tāds tiks sperts, tad šim klubam tiks piespriests 20 miljonu sterliņu mārciņu sods un Premjerlīgas tabulā atņemti 30 punkti. Tiek ziņots, ka, piemēram, ''Manchester United'' sodu maksās īpašnieku Gleizeru ģimene nevis klubs.

Premjerlīgā vēlējās šo jautājumu atrisināt pirms ceturtdien gaidāmās līgas klubu ikgadējās sapulces. Iepriekš Premjerlīga informēja, ka ir noslēgusi jaunu televīzijas līgumu uz turpmākajiem trim gadiem par 4.7 miljardiem sterliņu mārciņu.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...
https://www.bbc.com/sport/football/...


, 2021-06-09 16:47, pirms 3 gadiem
EPL varētu vairāk domāt par futbolistiem un panākt, lai spēlētāju maiņas būtu kā Eiropā - šosezon piecas!...kas tie par futbola noteikumiem, par kuriem var vienoties klubi?...klubu vairākums nobalsos, ka maiņu nebūs un ko tad? ...nevis 5, nevis 3, bet neviena maiņa un āmen!
, 2021-06-09 17:30, pirms 3 gadiem
lol, es domāju katram - a te kopā
, 2021-06-09 19:54, pirms 3 gadiem
Iesaku visiem tiem klubiem Izstāties no Premjerlīgas, nekādus sodus nemaksāt un dibinat Super Līgu!
, 2021-06-09 20:46, pirms 3 gadiem
oxa rakstīja: Iesaku visiem tiem klubiem Izstāties no Premjerlīgas, nekādus sodus nemaksāt un dibinat Super Līgu!
Neesi kaut kāds baigais ieteicējs?
, 2021-06-09 22:41, pirms 3 gadiem
Pa to laiku Čeferins spiests pierauties, jo Šveices tiesa viņam pakratīja ar lielu pirkstu. Man ne īpaši patika tas SL projekts, bet nu UEFA ir smieklīgi. EPL - arī, protams, aizstāv tikai un vienīgi savas finanšu intereses. Vienīgie, kas reāli bija ieinteresēti sportiskajā lietas pusē - līdzjutēji.
, 2021-06-09 23:43, pirms 3 gadiem
superligai buutu buut, tikai par
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.
Jozua Kimmihs (Nr. 6) ar komandas biedriem. Foto: Christian Kolbert/Kolbert-Press/Imago Images/Scanpix
3

Bavārijas cerības par titulu vēl dzīvas: Minhene mājās izkausē lielgabalus

Šosezon bez trofejām Vācijas Bundeslīgā un kausā palikusī Minhenes "Bayern" pirmoreiz kopš 2020. gada sasniegusi UEFA Čempionu līgas pusfinālu, otrajā spēlē ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzveicot Londonas "Arsenal".