Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Čempionu līgā PSG, "United" un "Leipzig" izšķirošās cīņas, kā arī Ronaldu pret Mesi

Čempionu līgā PSG, "United" un "Leipzig" izšķirošās cīņas, kā arī Ronaldu pret Mesi
Krištianu Ronaldu un Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgā tiks aizvadītas pēdējās spēles četrās apakšgrupās. Tajās jau skaidri pieci no astoņiem izslēgšanas spēļu dalībniekiem, un šovakar par savu likteni jāparūpējas tādām komandām kā PSG, Mančestras "United" un "Leipzig", no kurām tālāk tiks tikai divas, taču citā spēlē ar nedaudz mazāku sportisko vērtību, bet tik un tā principiālu nozīmi sacentīsies "Barcelona" un Turīnas "Juventus", kas reizē būs Krištianu Ronaldu un Lionela Mesi pirmā cīņa laukumā kopš portugāļu zvaigznes pārejas uz "Juventus".

H apakšgrupā situācija ir reizē sarežģīta un vienkārša. Trim grupas līderēm ir pa deviņiem punktiem, kas nozīmē dažnedažādus iespējamos scenārijus, jo vēl neviena nav garantējusi izkļūšanu no grupas. Taču reizē katras komandas liktenis ir tās rokās – Mančestras "United" viesosies pie "Leipzig", un abām komandām uzvara nozīmēs tikšanu tālāk, kamēr Parīzes "Saint-Germain" uzņems Turcijas "Basaksehir", un arī PSG, iegūstot vismaz vienu punktu, par neko citu varēs nesatraukties.

PSG tikšanai tālāk var pietikt pat ar zaudējumu (ja otrā spēlē netiek fiksēts neizšķirts). PSG atsevišķi ir labvēlīga savstarpējo spēļu attiecība gan pret Mančestras, gan Leipcigas komandām. Mančestrai tikšanai tālāk arī pietiks ar vismaz vienu punktu, kamēr Leipcigai neizšķirts der tikai tad, ja PSG zaudē.

Leipcigas un Mančestras komandu pirmajā savstarpējā spēlē "United" graujoši triumfēja ar 5:0, tiesa, tas Leipcigas komandai šosezon ir liels izņēmums gan snieguma, gan rezultāta ziņā. "Leipzig" nupat kā Vācijas čempionātā aizvadīja līdzvērtīgu maču ar Minhenes "Bayern", iesitot trīs vārtus un tiekot pie neizšķirta 3:3, un šosezon ne līdz galam stabili spēlējošā "United" ne tuvu nevar uzskatīt tikšanu tālāk par pašsaprotamu scenāriju.

Viena astotdaļfināla dalībniece vēl nav skaidra arī F grupā, no kuras jau izkļuvusi Dortmundes "Borussia", kas šodien spēlē pret "Zenit" gan vēl cīnīsies par pirmo vietu. Savukārt Romas "Lazio" un Beļģijas "Brugge" otro 1/8 fināla dalībnieci noskaidro savstarpējā duelī. Romas komandai derēs arī neizšķirts, kas tika fiksēts arī iepriekšējā savstarpējā spēlē (1:1), kamēr beļģu klubam vajadzēs iet uz uzvaru.

Romas "Lazio" līdz šim tikai vienreiz spēlējusi Čempionu līgas izslēgšanas mačos, darot to pirms 21 gada, turklāt tikai šosezon pēc 13 gadu pārtraukuma atgriezās grupu turnīra dalībnieču lokā. "Brugge" Čempionu līgā spēlējusi biežāk, taču izslēgšanas spēlēs nav tikusi kopš laika, kad Eiropas spēcīgākais klubu turnīrs bija pazīstams kā Eiropas kauss.

E grupā jau noskaidrotas pilnīgi viss, un šodienas spēles vairs neko vietu secībā mainīt nevar, kamēr G apakšgrupā astotdaļfināla dalībnieces zināmas, taču vietu secība gan var mainīties pilnībā. Cīņā par Eiropas līgas ceļazīmi sacentīsies Kijevas "Dynamo" un "Ferencvaros", kas iepriekš cīnījās neizšķirti 2:2, un šodienas mačā neizšķirts būs derīgs Kijevas komandai. Taču lielāka uzmanība, protams, tiks piešķirta otrai spēlei, kurā "Barcelona" uzņems Turīnas "Juventus".

Barsas un Juves pirmā tikšanās noslēdzās ar Katalonijas kluba uzvaru 2:0, taču Turīnai toreiz Covid-19 dēļ nevarēja spēlēt Krištianu Ronaldu. Šovakar attiecīgi gaidāma viņa un Lionela Mesi pirmā tikšanās laukumā kopš Ronaldu aiziešanas no "Real", kas tīri labi var izvērsties arī par pēdējo, jo viņu komandām tagad ir iespējas "saskrieties" tikai Eirokausos.

Cīņa nebūs pilnīgi bez sportiskās nozīmes turnīra tabulā, jo "Juventus" vēl pretendē uz pirmo vietu grupā – to izdosies iegūt ar uzvaru 3:1 vai ar lielāku rezultātu. Tikmēr Barselonai ne tikai jānosargā izsētās komandas statuss, bet arī jācenšas sakārtot savas rindas. Čempionu līgā "Barcelona" spēlējusi pārliecinoši, uzvarot visās spēlēs un ielaižot tikai divus vārtus, bet Spānijas līgā sniegums bijis nestabils, un arī šajā nedēļas nogalē Barsa izgāzās, ar 1:2 zaudējot līgas jaunpienācējai "Cadiz".

Skaties pasaules klases sporta tiešraides Go3!

Čempionu līga, 8. decembris

SākumsKomandas
19:55Lazio –Brugge
19:55Zenit – Borussia D
22:00Barcelona - Juventus
22:00Chelsea - Krasnodar
22:00Dynamo - Ferencvaros
22:00PSG - Basaksehir
22:00Leipzig – Man. United
22:00Rennes - Sevilla

E grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Chelsea541013:113
2.Sevilla53116:710
3.Krasnodar51135:104
4.Rennes50142:81

F grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Borussia D531110:410
2.Lazio52309:59
3.Club Brugge52126:87
4.Zenit50143:111

G grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Barcelona550016:215
2.Juventus540111:412
3.Dynamo Kyiv50143:131
4.Ferencvaros50145:161

H grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Manchester United530213:79
2.PSG53028:59
3.RB Leipzig53028:109
4.Istanbul Basaksehir51046:133

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...


, 2020-12-08 13:29, pirms 3 gadiem
Dortmundei tabulā ir norādīta nepareiza vārtu attiecība. Reāli ir 10:4
, 2020-12-08 14:41, pirms 3 gadiem
Svarīgākā sezonas spēle priekš MU pagaidām. Ar neizšķirtu pietiks, bet pat to būs sarežgīti izdarīt izbraukumā pret Leipzigu, lai gan varbūt pat labāk ir izbraukumā spēlēt, jo tur šosezon labāk iet kā Old Trafforda.
Noteikti būs labas iespējas pretuzbrukumos, galvenais tikai tās realizēt un tad būs ok. Freds loooti pietrūks šodien.
, 2020-12-08 18:12, pirms 3 gadiem
Katrs iesitīs pa vieniem vārtiem un spēle beigsies ničā. Domāts Barsa pret Juvi.
, 2020-12-08 22:41, pirms 3 gadiem
keksss rakstīja: Svarīgākā sezonas spēle priekš MU pagaidām. Ar neizšķirtu pietiks, bet pat to būs sarežgīti izdarīt izbraukumā pret Leipzigu, lai gan varbūt pat labāk ir izbraukumā spēlēt, jo tur šosezon labāk iet kā Old Trafforda.
Noteikti būs labas iespējas pretuzbrukumos, galvenais tikai tās realizēt un tad būs ok. Freds loooti pietrūks šodien.
..pirmais zaudēts, redzēs, kas būs tālāk! un kas ar Parīzes spēli? ko tur sadarīja, ka viss beidzās?
, 2020-12-08 22:57, pirms 3 gadiem
agrizzz rakstīja: ..pirmais zaudēts, redzēs, kas būs tālāk! un kas ar Parīzes spēli? ko tur sadarīja, ka viss beidzās?
Paralēli skatijos to spēli uz pc, un cik sapratu, tad tiesnesis rasistiski izteicies un Turki atteikušies spēlēt, sakot,ka šis nav futbols un PSG atbalstijuši Turku komandu. tik nesapratu kuru tieši apvainoja,bet kāds no Turku komandas rezevistiem bija sapratis ko ceturtais tiesnesis bija teicis.un tiesnešu brigāde laikam bija no Rumānijas
, 2020-12-08 23:06, pirms 3 gadiem
kecbaja rakstīja: Paralēli skatijos to spēli uz pc, un cik sapratu, tad tiesnesis rasistiski izteicies un Turki atteikušies spēlēt, sakot,ka šis nav futbols un PSG atbalstijuši Turku komandu. tik nesapratu kuru tieši apvainoja,bet kāds no Turku komandas rezevistiem bija sapratis ko ceturtais tiesnesis bija teicis.un tiesnešu brigāde laikam bija no Rumānijas
..pirms izlasīju ierakstu tepat sc, domāju, ka turki satrakojās, jo redzēju, ka vairākas dzeltenās un sarkanā. a uzreiz pēc tam viss – turki pamet laukumu. atliek gaidīt spēles atsākšanos.
"Barcelona" futboliste Karolīna Hansena uzbrukumā Bergenas "Brann" vārtiem. Foti: Joma Garcia/Zumapress.com/Scanpix
1

Lielklubi "Barcelona" un PSG dominē un sasniedz Sieviešu ČL pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas titula aizstāvēšanu sekmīgi turpina "Barcelona", kura ceturtdaļfinālā divreiz uzveica Bergenas "Brann".
Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.