Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: UEFA pazobojas par Superlīgas grandiem

Dīvāna eksperts: UEFA pazobojas par Superlīgas grandiem
Florentino Peress. Foto: imago-images.de/Scanpix

Tāda lieta kā UEFA Eirokausu izslēgšanas spēļu izlozes nemaz nevar būt neinteresanta lieta, taču šoreiz UEFA bumbiņas sakrita tā, ka neviens nevarētu pārmest ķecerīgas idejas, ka Eiropas futbola bosi lieku reizi vēlējās iespert pa Superlīgas idejas virzītāju bumbiņām. Dīvāna ekspertam šeit ir pāris pārdomas, kas, protams, atkal ir objektīvākas nekā algebra un fizika kvadrātā.

"Nebūtu slikti, ja nevajadzētu vairs ķēzīt laiku, domājot, kā viesos nesačakarēt mūsu superzvaigžņu kājas pret "Osasuna" vai kaut kādu "Bournemouth"," pie sevis jau ilgāku laiku domāja dažu futbola klubu vadītāji. "Būtu taču daudz foršāk, ja varētu vairāk spēlēt ar saviem draugiem, kas sēž kompānijā pie krējuma bļodas. Hmm, vai tiešām šeit nav nekāda risinājuma?"

Tā viņi domāja un domāja, beidzot izdomāja pārbaudīt, vai draugi domā līdzīgā frekvencē. Apmēram kā saspringtā darba kolektīvā, šie futbola klubu bosi pateica skaļu un puspieklājīgu joku un ar aizdomīgām sejas izteiksmēm skatījās apkārt, esot pilnā gatavībā rauties atpakaļ ar vārdiem "nē, nē, es jau tā nedomāju".

Taču izrādījās, ka joks bija pietiekami smieklīgs, lai to atkārtotu arī vēlās nakts sarakstēs, kas drošības apsvērumu dēļ tika veikts iepazīšanās forumos. Kā jau FIFA, Pasaules kausa rīkotajai Katarā, ļoti labi zināms, homoseksualitāte futbolā neeksistē, attiecīgi šie bosi varēja būt pilnīgi droši, ka viņu plānus neviens nepamanīs un drīz vien viņiem vairs nevajadzēs rēķināt, cik punktu pietrūkst līdz Eirokausu zonai, jo viņiem būs pašiem savi Eirokausi, daudz labāki – ar blekdžeku un prostitūtām, kā teiktu Benders no "Futurama".

Futbola bosiem gan, skaitot pie horizonta esošos miljonus, pietrūka laika oriģinalitātei, un viņu joks tika pie vilšanās vērta nosaukuma – Superlīga. Iespējams, tas bija viens no iemesliem, kādēļ pirms gada Superlīga nomira tādā veidā, par kuru detektīvi vienprātīgi teica – dabīga nāve, slepkavība un pašnāvība, turklāt visas reizē. Superlīgai publiski jāvārdu paspēja teikt 12 komandu bosi, un viens madridietis savā jokā aizrāvās pat tik ļoti, ka pasludināja Superlīgu kā vienīgo veidu, kā izglābt futbolu. Tiesa, izrādījās, ka, sajūtot pārmetuma pilnos skatienus no pārējā kolektīva, vairāki bosi nolēma, ka atpakaļgaitu labāk ieslēgt vēlāk nekā nekad, un ātri kratījās malā ar vārdiem "nē, nē, es jau tik pajokoju, skaidrs, ka Superlīgu nevajag, par tādu sapņo tikai mīkstie, un mēs noteikti neesam mīkstie, mēs stāvam un krītam par futbola integritāti".

Pasaules kausa rīkotāja Katarā FIFA, protams, ir integritātes paraugs, un arī UEFA varasvīri, atviegloti saprotot, ka viņiem tomēr netiks atņemti Eirokausu miljardi, pakratīja tikai ar pirkstu klubu bosu virzienā, nosakot, "labi, pablēņojāties, pietiek, ejam skaitīt naudu". Viens madridietis gan nenomierinājās un ik pa laikam turpina paspēlēties ar savu ideju, taču klubs ar ar 800 miljonu eiro budžetu īsti nav labākais sprediķotājs tam, ka futbolā bez Superlīgas nevar izdzīvot (no otras puses, šoruden Šlesers un Lembergs iesprediķoja 20% vēlētāju, ka nav labāku valsts naudas skaitītāju par viņiem, tā, ko zin, viss dzīvē ir iespējams).

Tie visi ir fakti, izlaisti caur pamatīgu patiesības pārbaudes sietu, ko Dīvāna eksperts organizēja pats personīgi, proti, "tviterī" apskatot visus tos tvītus, kuriem viņš piekrita. Taču pēc šī visiem zināmā faktu izklāsta Dīvāna eksperts spiests iegrimt nelielās sazvērestību teorijās, un sportā nav daudz piemērotāku lietu netaisnības meklēšanai kā "play-off" izlozes, un šodien tādas bija pat vairākas. Dīvāna ekspertam pagaidām gan trūkst pierādījumu, pat ieskaitot tos, kuros "tviterī" ieraksta pirms mēneša izveidoti profili, kas saucas "Totally official fotbal news" un "UEFA secret insider" utml., tāpēc turpmākais izklāstīts varbūtības formātā.

Čempionu līgas astotdaļfinālā vispār iekļuvusi tikai viena Spānijas komanda, turklāt tieši aktīvākā Superlīgas pieprasītāja "Real Madrid". Tā bija izsētā komanda, kas nozīmē it kā vājāku pretinieku astotdaļfinālā. Pat ekspertam skaidrs, ka ČL "play-off" vāju komandu nav un jebkurā gadījumā būtu krietni jāpiepūlas, lai aizstāvētu čempiones titulu. Taču UEFA bosi atrocīja piedurknes un atriebīgi iespļāva plaukstās, lai sajustu pareizās bumbiņas: "Ak, tad gribējās spēlēt tikai pret grandiem? Lūdzu, te jums ir pagājušā gada fināliste "Liverpool", varat abas priecāties par savu mini Superlīgu uz divām spēlēm." Vēl viens Superlīgas potenciālo dibinātāju pāris izveidojās ar "Milan" un "Totteham" klubiem, un nogaršot šo recepti varēs arī Parīzes "Saint-Germain" un Minhenes "Bayern", kas arī tiksies savā starpā Čempionu līgas "play-off" "Viaplay" tiešraidēs. Parīze un Minhene gan nebija oriģinālajā Superlīgas 12-niekā, jo domā ar galvu – kamēr citiem šobrīd jāsatraucas par savu atskaiti sezonas beigās, Parīze un Minhene, lai vai kā gājis Eiropā, var celt galdā vismaz vietējo titulu.

Par Superlīgu īstie joki gan ir tādi, ka divas no aktīvākajām idejas bīdītājām "Barcelona" un "Juventus" bija spiestas stundiņi pagaidīt uz savu izlozi, proti, Eiropas līgas izslēgšanas spēļu sadalījumu, kas pats par sevi ir vairāku joku vērtībā. Aktīvajai Barsai pretiniekos ielozēts sanāca cits supergrands Mančestras "United", un rezultātā arī Eiropas līgā būs Superlīgas atskaņas. "Vai tu re kā, kas par sagadīšanos sanākusi," UEFA bosi aizkulisēs smīnot plātīja rokas (visticamāk) kataloniešu virzienā.

Lai nu kā un pat ja nākotnē izrādās, ka Dīvāna eksperts pāris savos faktos tomēr kļūdījies, izskatās, ka Eirokausu futbolā daži dueļi ir patiešām skatāmi un gaidāmi.


, 2022-11-07 22:11, pirms gada
Švaks rakstelis, par šo tēmu varēja krietni interesantāk uzrakstīt.
"Barcelona" futboliste Karolīna Hansena uzbrukumā Bergenas "Brann" vārtiem. Foti: Joma Garcia/Zumapress.com/Scanpix
1

Lielklubi "Barcelona" un PSG dominē un sasniedz Sieviešu ČL pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas titula aizstāvēšanu sekmīgi turpina "Barcelona", kura ceturtdaļfinālā divreiz uzveica Bergenas "Brann".
Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.