Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

"Fiorentina" galvenais treneris: ''Eiropas futbolā nedrīkst nenovērtēt pretiniekus''

"Fiorentina" galvenais treneris: ''Eiropas futbolā nedrīkst nenovērtēt pretiniekus''
Vinčenco Italjāno. Foto: SIPA/Scanpix

LETA. Eiropas klubu futbolā nedrīkst nenovērtēt pretiniekus, pirms ceturtdien gaidāmā UEFA Konferences līgas mača ar Latvijas čempioni RFS uzsver pretinieces Florences "Fiorentina" galvenais treneris Vinčenco Italjāno.

RFS ceturtdien UEFA Konferences līgas grupu turnīra pirmajā mačā viesosies pie Itālijas A sērijas kluba Florences "Fiorentina". A apakšgrupas spēle kādreizējā Itālijas Futbola federācijas prezidenta Artēmio Franki vārdā nosauktajā stadionā sāksies plkst.19.45 pēc Latvijas laika un tiešraidē to translēs platforma "Viaplay".

"Fiorentina" "play-off" kārtā pārvarēja Nīderlandes komandas "Twente" barjeru, divu maču summā uzvarot ar 2:1. "Mums bija sarežģīts pretinieks un tādēļ nopietni gatavojamies rītdienas mačam. Eiropā nedrīkst nenovērtēt nevienu pretinieku, īpaši gadījumos, kad daudz ko nezini par pretinieku," kluba jaunumus atspoguļojošais portāls "Fiorentina.it" citē Italjāno teikto.

"Ir jābūt noskaņotiem, kā jau jebkura mačā, jo uz likmes ir svarīgi punkti. Jāspēlē labi jau no paša sākuma, apliecinot, ka esam gatavi cīņai," atzīmēja "Fiorentina" stūrmanis.

Italiāno arī atzīmēja, ka ir redzēts gana daudz RFS pēdējo spēļu, atzīstot, ka rīdzinieki smagā cīņā pārvarējuši "play-off" kārtu. "Jāsaprot, ka katrs mačs ir citādāks. "Twente" izbraukumā bija pavisam citādāka komanda, kamēr mājās spēlēja ar krietni lielāku intensitāti. Sagaidu jebko. Nekad nevar nenovērtēt pretiniekus," stāstīja Italjāno.

Florences klubs Eirokausos atgriezies pēc sešu gadu pārtraukuma un vēlas aizkļūt tik tālu, cik vien iespējams. "Šī nav Čempionu līga vai Eiropas līga, taču tāpat tas ir spēcīgs turnīrs. Kad turnīrā iesaistīsies komandas no Eiropas līgas, būs pavisam grūti," atzīmēja Italjāno.

"Fiorentina" treneris lika noprast, ka vārtus ceturtdien sargās Pjerludži Gollīni, taču tajā pat laikā atzīmēja, ka komandā ir divi līdzvērtīgi bumbu ķērāji. Krietni pieredzējušāks ir Pjetro Terrakjāno.

''Fiorentina'' sastāvs ceturtdienas spēlei pret RFS

PozīcijaSpēlētājsValstsVecums
VārtsargiPjerluidži GollīniItālija27
Pjetro TerrakjānoItālija32
Mikele ČerofolīniItālija23
AizsargiDodoBrazīlija23
Kristiāno BiragiItālija30
Aleksa TerzičsSerbija23
Luka RanjēriItālija23
Lorenco VenutiItālija27
Lukass Martiness KvartaArgentīna26
Kostantīno FavasuliItālija18
PussargiDžakomo BonaventuraItālija33
Rikardo SaponāraItālija30
Jusefs MalehsMaroka24
Simons ŽurkovskisPolija24
Sofians AmrabatsMaroka26
Rolando MandragoraItālija25
Alesandro BjankoItālija19
Dimo KrastevsBulgārija19
Antonīns BarāksČehija27
UzbrucējiLuka JovičsSerbija24
Žonatans IkonēFrancija24
Rikardo ZotilsItālija23
Kristians KuamēKotdivuāra24
Arturs SabralsBrazīlija24

Izmantotie resursi:
LETA


Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.